Outfit: Aiayu brigida sweater

Outfit: Aiayu brigida sweater

Outfit: Aiayu brigida sweater 900 1200 BedreMode.nu

aiayu brigida sweater 4

Outfit: Sweater fra Aiayu / Bukser fra H&M, fundet i Verascopenhagen

Der er specielt en sweater som har fanget min interesse på arbejdet. En sweater som alle taler om, alle går i, og alle elsker. Det er Brigida – denne kortærmede sweater, der for Aiayu er en helt ny ting, som pludselig er blevet en bestseller.

Jeg ville ikke selv have overvejet en kortærmet sweater – tænkte at det kom jeg aldrig til at gå i. Men denne sweater er så fin, casual og samtidig stilfuld, at man overgiver sig.

Og jeg var ikke den eneste. Lige pludselig gik det hurtigt med salget af den, og jeg kunne se, at jeg måtte sikre mig én, hvis jeg skulle med på Brigida bølgen.

aiayu brigida sweater 2

Sweateren er lavet i lækkert baby lama, og den fine glatstrik sammen med ribkanterne gør den klassisk. Aiayu’s strik er kendt for at holde virkelig virkelig godt, og det kan jeg jo se med egne øjne, mens jeg er i praktik. Antallet af reklamationer er utrolig lavt, og nogle gange kan ting endda fixes af vores designer.

Brigida er lavet på den fabrik, som startede det hele for Aiayu, nemlig lama-uld fabrikken i Bolivia. Her har de fundet ud af at bruge lama uld som ingen andre i verden, og det er dem som står for at omforme den lidt stive lamauld til blød strik. Fabrikken er en mange årig samarbejdspartner for Aiayu, og gennem årene har de været med til at forbedre forholdene der. I dag er den WRAP ceritificeret, hvilket betyder at der er tjek på arbejdsforholdene, samt energi- og vandforbrug. De som arbejder der får også en ordentlig løn.

Lamaer er ikke et husdyr på samme måde som får. De går frit i den bjergfyldte bolivianske natur, og passes af hyrder. Denne måde at holde dyr er mere skånsom for miljøet, fordi de ikke nedbryder den land de går på, og faktisk er med til naturligt at passe naturen der hvor de går og spiser.

Aiayu har valgt at holde fast i denne strik kvalitet, hvor andre firmaer måske ville rykke videre når moden skiftede. Det betyder at de er blevet utrolig dygtige til at få den til at se anderledes ud år for år, mens de stadig samarbejde med den samme fabrik, og sikrer et levebrød for de ansatte der. Men det betyder ikke at der gåes på kompromis med design – hvis der er noget jeg har lært, mens jeg har været i praktik her, så er det hvor kompromisløse Aiayu’s designere er.

aiayu brigida sweater 7

Jeg har nu kun 2 uger og 2 dage tilbage af min praktik, og de kommer sikkert til at gå mega hurtigt, men de må også gerne gå langsomt. Jeg suger alt til mig, og bliver så meget klogere.

Kan I have en dejlig mandag derude!

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
8 kommentarer
 • Gosh, that sweater is so flattering on anyone I have seen it on! I also really love the moss colour. Short sleeve sweaters are good solution for Dutch half baked winters, where temperatures seldom drop below 0 anymore. I am making room for a brigida in my fall/winter wish list!

  • Oh yes it’s pretty. The funny thing is, they haven’t been able to sell short sleeve sweaters for many many years.
   You should make room for it, if you want it in the nice warm fall colors, but I can tease and say that it’s coming again in the SS17 collection, with more pretty colors.

 • Hej Johanne.
  Lige et spørgsmål, der ikke lægger sig op ad indlægget her. Jeg har forsøgt at finde hoved og hale i Moshi Moshi Minds produkter og produktionskæde. Har du nogen ide om, hvor de placerer sig på “bæredygtighedskurven”?

  Kh. Mai

  Ps. Den sweater er virkelig fin til dig 🙂

  • Hej Mai. Jeg forstår godt at du spørger, for med deres filosofi og værdier kunne man godt tro at de arbejde med bæredygtighed, men det gør de, så vidt jeg ved, ikke. Jeg kan godt prøve at forhøre mig, men jeg har aldrig hørt dem nævnt i den sammenhæng.
   Ps Tak 🙂 Og Aiayu gør jo forøvrigt rigtig meget, og dem kan du også shoppe hos Moshi Moshi, så der er ingen skam i at gå derind og nyde det fine univers.

   • Hej igen.
    Tak for svaret. Jeg havde nemlig kig på et par yoga-tights derfra, men jeg vil se, om jeg ikke kan finde et andet alternativ så 🙂
    Og tak for tippet med Aiayu!

 • Virkelig nogle gode billeder i det her indlæg, og som altid interessant og velskrevet .