Opturs outfit er bedre for verden

Opturs outfit er bedre for verden

Opturs outfit er bedre for verden 1333 2000 BedreMode.nu

Jeg har en lidt kontroversiel claim – at opturs outfits er bedre for verden!

Jeps, I know – lidt langt ude, men jeg har tænkt længe over noget; hvis du går rundt i tøj som ikke giver dig optur, og som du ikke er glad ved, hvad er det så for en energi du sender ud i verden?

Og når du så har et opturs outfit på, et hvor du vil være glad for at møde hvem som helst, og kan klare (næsten) alt, hvilken energi sender du så ud?

Okay, okay, jeg ved godt at det måske er lige lovlig meget magt at give vores tøj. Og hvis du har et ganske neutralt forhold til dit tøj som ikke definerer dit humør, din energi og din udstråling så power til you – men hvad læser du så med her for?

Det her outfit synes jeg er fedt. Jeg elsker farverne, de bløde strukturer og ja det meste ved det. Det ligner ikke noget fra et modemagasin eller en high fashion look book. Men det er blødt, pænt, gode farver og meget MIG!

Når jeg har det på, tror jeg at jeg kan det meste. Men for mig er der meget mere til et opturs outfit end bare hvordan det ser ud.

Jeg har optur over at vide meget om mit tøj

Når jeg tager tøj på om morgenen, tænker jeg både over hvilken historie det fortæller udadtil, men også indadtil – altså hvordan er det lavet. Har dem som har lavet det haft et “opturs arbejde” eller har det som minimum ikke efterladt miljøet i en dårligere position end før det blev lavet?

De ting er utroligt vigtige for mig, og derfor tror jeg ikke, at jeg ville kunne kalde et vilkårligt outfit for opturs outfit, hvis ikke jeg vidste noget om tøjet.

Hvad ved jeg om dette tøj, og hvorfor gør det mig glad?

 • Jakken er fra Better World Fashion – et firma som laver læderjakker af 98% genbrugsmateriale. Denne jakke er enda en udskiftning af en gammel jakke, som så kan ryge videre i cirkulation hos dem. (modtaget i gave)
 • Min strik er fra Aiayu, hvor jeg ved at de går vildt meget op i at både dyr og mennesker i Bolivia har det godt. Den er lavet af dejlig varm lama uld, som er gjort blødt gennem en helt særlig process. De sorterer garnerne i 14 forskellige bunker, så der skal mindst mulig farvestof til at opnår nuancerne.
 • Bæltet har været min mors da hun var ung. Jeg har optur over hvor flot noget læder holder sig, og det gør at jeg elsker materialet.
 • Bukserne er fra genbrug. Oprindeligt fra Zara, men nogen har valgt at sende dem videre i cirkulation – og lige ind i mit skab.
 • Strømperne er fra Swedish Stockings som laver strømpebukser af genanvendt nylon. Og så holder de bare vildt godt, og er lavet af to bad ass svenske iværksættere med god stil og store bæredygtige ambitioner.
 • Skoene er lavet af et portugisisk firma, af uld og naturgummi. Firmaet har valgt at lade sig certificere efter B-corb certificeringen som går 360 grader rundt om deres virksomhed og kræver at de gør godt hele vejen rundt. (modtaget i gave)

Så mange historier, som giver mig optur over hvilken forskel det gør i verden! Jo tak.

Hvordan definerer du et opturs outfit?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
4 kommentarer
 • Dejligt udtryk, opturs-outfit, eller opturs-tøj 🙂 Det vil jeg bruge fremover 🙂
  Apropos, så leder jeg efter en optur-striktrøje! Dvs en der er lækker i farve og snit, men også fra et (mere) bæredygtigt mærke/af (mere) bæredygtige materialer. Og som koster mindre end Aiayus, som jeg ikke har budget til lige nu. kan du tippe mig til, hvilke mærker jeg skal lede efter? Jeg synes alle dem jeg er tiltrukket af (farve- og prismæssigt) er af akryl osv. Men måske er det ikke så slemt? Jeg har feks længe troet at viscose var et af de bedre materialer (og det føles lækkert ift fx polyester som jeg slet ikke kan have i kropsnære overdele fx, da jeg føler jeg ikke kan ånde) – men har nu for nyligt læst, at viscose er en bad guy? Er forvirret… Beklager den lange besked! Rigtig god weekend til dig 🙂

  • Ja men optur er da næsten det mindste at kræve af vores tøj.
   Du rejser et godt spørgsmål – bæredygtig strik til billige penge. Jeg må desværre skuffe; skal det være lavet ordentligt, af dyr som har haft det godt, vellønnede mennesker og i god kvalitet, så koster det.
   Jeg har ikke set bæredygtig strik til under 1000 kr, og 2000 hvis den skal være ordentlig tyk.
   Jeg vil derfor foreslå at du finder frem til et par mærker du synes er nice, og begynder at søge efter dem på trendsales / dba. Jeg fik fornylig en besked på Insta fra en læser som har købt 10 stykker aiayu strik brugt.