Nyt brand på min radar: Schulz by Crowd

Nyt brand på min radar: Schulz by Crowd

Nyt brand på min radar: Schulz by Crowd 900 1200 BedreMode.nu

nyt mærke schulz by crowd 3

nyt mærke schulz by crowd 2

Det nye bæredygtige brand Schulz by Crowd har fanget min opmærksomhed. Jeg er ikke længere vildt hurtig til at finde nye brands – simpelthen fordi der er flere og flere der popper op, hvilket er skønt.

Men her var et af dem jeg ikke kunne glemme igen. Især fordi de lancerede med fine prints, stærke farver og elegante materialer; noget jeg synes vi (altså mig selv, og jer der læser med) manglede.

Jeg var fornylig forbi deres kontor, til en snak om hvordan de griber bæredygtighed an.

nyt mærke schulz by crowd 4

Respekt for mennesker først og fremmest

Det virker til at ordene respekt og ansvarlighed ligger damerne bag meget på sinde. Konceptet er, at de bruger prints og designs fra unge up-and-coming designere; og betaler ordentligt for de designs. Den del er allerede bedre, fordi unge designere ofte kan få lov at arbejde i utallige ulønnede praktikstillinger, før de får penge for et design.

Derefter er det respekt for de mennesker som laver tøjet. Schulz by Crowd arbejder sammen med Sourcing House (dem der også står bag yogamii tøjet), for at sikre sig at deres leverandører har gode forhold.

Til slut har de respekt for kunderne, der skal gå med tøjet; gerne i mange år. Derfor skal materialerne først og fremmest være i en god kvalitet som holder længe.

Bæredygtige materialer er ikke alt

Bæredygtige materialer er det mest synlige, når det kommer til at vælge bæredygtigt tøj. Og selvom jeg ofte siger at det ikke er det eneste parameter, så kan det være svært at se bort fra. Især når et mærke antyder at de er bæredygtige.

Men jeg synes faktisk det er mega sejt, at Schulz by Crowd først og fremmest er gået efter ordentlige forhold for dem som laver tøjet – og materialer som passer til de designs de laver.

De har allerede en linje med GOTS certificeret bomuld samt en ret ok silke. Men også fx viscose og polyester kvaliteter som ikke ligefrem er bedre rent eco-mæssigt. De er dog virkelig lækre og vil kunne holde mange år i en garderobe.

nyt mærke schulz by crowd 1

Schulz by Crowd er mit nye “bedre” crush

Jeg er helt vild med det outfit jeg prøvede på billederne; toppen i silke har glade farver og enkelt design – bukserne var så behagelige at jeg ikke havde lyst til at tage dem af. Efterårs kollektionen ser endnu sejere ud, og sommer 2018 bliver helt vild!!

Jeg synes der manglede et godt, feminint print mærke, og selvom Schulz by Crowds udvalg stadig er begrænset er de godt på vej. Og så har jeg slet ikke snakket om hvor sejt det er, at de crowdsourcer deres designs.

Hav en dejlig solskins fredag

 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne