Når shoppetrang er tegn på noget andet

Når shoppetrang er tegn på noget andet

Når shoppetrang er tegn på noget andet 900 1200 BedreMode.nu

shoppetrang

Kender du den der shoppetrang der kryber ind på bestemte tidspunkter i en ens liv? Som ofte er det fordi der er noget andet på spild, men det kan være svært at placere, og så er det lettere at browse 1000 webshops igennem.

Sådan en trang har jeg lige nu. Kalenderen er samtidig ret fyldt med aftaler hvor jeg skal være “på” og derfor føles alt mit tøj bare kedeligt, eller “ikke godt nok”…

Hvad gør man så i de tilfælde? Jeg har ikke det gyldne svar, men har lavet en liste over nogle af de ting jeg har forsøgt den sidste stykke tid. Måske kan det hjælpe dig?

Sig: Du er god nok som du er

Når det føles som om mit tøj “ikke er godt nok”, er det ofte et tegn på at jeg ikke synes jeg selv er god nok. Helt konkret har jeg den sidste måned haft en for lang to-do liste hver dag, og jeg har ikke været den kæreste eller veninde jeg ønskede mig.

Men vi skal alle sammen huske at vi er gode nok! Det kan jeg godt glemme når der er 1000 ting at nå.

Ændrer det som irriterer mest

Jeg prøvede i al trangen til at smide ud og starte på ny, at finde ind til én ting ved min fremtoning, som irriterede mig mest. Og det blev ved med at komme tilbage til mit hår, som jeg selv på de bedste dage var uvenner med. Derfor blev en tur til frisøren booket. Da den beslutning blev taget kunne jeg pludselig bedre se mit tøj med nye øjne.

Bonus; at gå til frisøren er faktisk en af de mindst belastende ting du kan gøre. Det bedste at bruge sine penge på, rent klimamæssigt, er services. Og især hvis du vælger en økologisk frisør.

Fjerne tøj som gør mig usikker fra skabet

Jeg arbejder hele tiden på kun at have favoritter hængende i skabet. Alligevel hænger der lidt tøj som jeg er lidt usikker på; usikker på om det er “mig”; om det passer helt perfekt eller noget tredje. Hvis alt er godt, kunne jeg måske godt udfordre mig selv og lege med det, men ikke lige nu. Derfor: væk med det.

Se om jeg kan tilføje noget uden at shoppe rigtigt

Når jeg er i denne fase hvor der bare skal “ske noget”, tager jeg måske ikke de mest holdbare shoppe beslutninger. Derfor kigger jeg på om jeg kan tilføje noget nyt, uden at shoppe. Fx er jakken på billedet et godt eksempel, da den er lånt for en måned, og lige nu kurerer alle mine kedelige tanker (mere om den i morgen). Jeg har også swappet en del ting i Veras. Endelig har jeg shoppet min egen garderobe, da jeg fandt sommertøjet frem fra kælderen.

Mest af alt, så har jeg fundet ud af, at min shoppetrang nok skyldes stress, og har været nødt til at tage nogle svære valg i mit liv, men de var også nødvendige. Jeg glæder mig til at finde tilbage til mig; at bare og være, samt være tilpas i de uniformer jeg har skabt over så mange år… Tilføjelser er godt, men kernen skal også fungere. 

Hvad gør du, når shoppetrangen melder sig?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
6 kommentarer
 • Marianne Luna 12/05/2017 at 11:17

  Stress er en rigtig grim en. Jeg håber, du kan finde ud af det. Knus til dig 🙂

 • Jeg prøver altid at tænke over de ting jeg VED jeg er god til, det hjælper for det meste. Når det kommer til tøjet, tror jeg det med at fjerne tøj der gør en usikker er en virkelig god ide. Jeg plejer også gerne at hive alt tøj frem på min seng og prøve det på nye måder.

  Ellers så kan en smut tur fordi en genbrug måske stille den værste shoppelyst?

  • Jeps man få fjerne noget for at se ordentligt på resten. Og du har ret, genbrug kunne være en god løsning – jeg har Veras Copenhagen som back-up hvor jeg både kan shoppe impact og money free 😉

 • Du har brug for tre gode sæt “jeg er på tøj”, hvor du måske endda kan kombinere tingene mellem dem. Folk er komplet ligeglade med, om de har mødt dig i det samme tøj før:)

  Det er allervigtigst, at du kan slappe af og være dig selv i dit “jeg er på tøj”, ligesom mascara, der drysser eller for høje sko er en virkelig dum ting. Jeg blev fotograferet fornyligt, og jeg skulle kun åbne og lukke jakken, eller hive ned i den, når fotografen sagde det. Og ellers så hev jeg lige mine bukser op igen to gange som det eneste på 3.5 time foran et kamera, fordi mine hænder havde været så langt nede i lommerne på bukserne, at jeg var ved at tabe dem. Sådan skal dit “jeg er på”-tøj ultimativt være.

  Og den blå jakke på billedet må i øvrigt meget gerne komme til at indgå, for den får på ret magisk vis dine øjne til at lyse op.

  • Tak for de fine ord 🙂 Jakken er desværre kun min i en måned.
   Men jeg tiltrækkes vildt til farve pift for tiden 😉
   Jeg har en del “jeg er på tøj” men sjovt nok syntes jeg i et øjeblik at det ikke var godt nok, og så var det jeg måtte indse at det ikke var tøjet der var noget galt med.
   Lyder som en dejlig foto oplevelse. Resultatet kan jo kun blive godt så.