My Exam – A small collection and a re-design concept

My Exam – A small collection and a re-design concept

My Exam – A small collection and a re-design concept 788 1181 BedreMode.nu

berry pants johanne stenstrup

tunika johanne stenstrup

berry shorts johanne stenstrup

maple blouse johanne stenstrup

Så er sommeren kommet, og lige i tide til at jeg blev færdig med eksamen. Nu skal der slappes af i solen, læses masser af bøger og fokusere på at sætte tempoet ned.

Jeg har hintet en del til den der eksamen, og derfor ville jeg også virkelig gerne vise jer resultatet. Jeg er blevet færdig med første del af min uddannelse som designteknolog, hvor jeg har speciale i det der hedder mønster-konstruktion. Det er jeg rigtig glad for, men har alligevel planer om at studere 1,5 år mere for at få en professions bachelor.

Men tilbage til billederne, og eksamens kollektionen. Den er lavet som supplement til et firma som laver lækre t-shirts og lignende blødt tøj. Derfor ville jeg gerne lave nogle ting som kunne bruges sammen med, og fint komplimentere. Det har jeg heldigvis opnået. Jeg har syet 6 ting, hvoraf to er re-designs. Fokus har været på afslappede hverdags styles som kan stå alene eller bruges på mange måder. Det er måske ikke det mest fashion-forward, men det er solidt hverdagstøj, sådan som jeg selv godt kan lide det.

15.06.13 tunika og bukser

15.06.13 bluse og shorts

Stoffet det er syet i er GOTS certificeret bomuld fra Tyrkiet. Det er købt på den tyske webshop siebenblau og er af den kvalitet der hedder Chambray. Jeg startede med at bestille en stor bunke stof-prøver. Mange flere end jeg overvejede, men deres stof-prøve service var god og billig, så det var det værd. Da jeg lagde den endelige ordre på 8 meter var de fremme inden for en uge, og jeg var rigtig tilfreds med kvaliteten. Det kunne helt sikkert være gjort billigere med konventionelle materialer, men jeg synes det var en fair-pris for et fedt produkt. Hermed en varm anbefaling af denne shop. Og jeg har ikke fået noget rabat eller lignende for at sige det.

15.06.13 re-design concept15.06.13 re-design concept2En del af konceptet med kollektionen gik ud på, at det ikke var nødvendigt at beholde sit tøj for evigt, bare fordi materialet kan holde til det. Derfor er der tænkt over hvordan man kan re-designe nogle af delene på et senere tidspunkt. Opgaven var blot et bud på hvordan man kan gøre det, men jeg tror virkelig på at re-design services vil blive til en realitet på et tidspunkt. Der var en gang hvor det var helt normalt at man fik syet sit gamle tøj om. Det kan desværre ikke betale sig økonomisk længere fordi nyt tøj er blevet så billigt. Men på alle andre parametre kan det ikke betale sig at lade være.

Jeg ville blot vise jer en lille del af, hvad jeg havde arbejdet på i snart 3 måneder. Heldigvis gik eksamen godt, og censor var meget enig i, at re-design services kan være en spændende løsning. Eller i hvert fald en løsning ud af mange, på udfordringen med at vi ikke beholder vores tøj særlig længe.

ENG: I am finally done with my exam, and excited to show you the result. I made a small collection of 4 pieces and two re-designed pieces. The collection is supposed to have a relaxed feeling, and consists of solid basic pieces that can be used with jeans and t-shirts, but also be more interesting with more styling. Just good everyday clothes.
And I also thought up a concept where you can return the clothes after some years and have them re-designed. I really believe that re-design services could be part of a solution in the future, where one of the current problems are that we don’t keep our clothes for very long. 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
5 kommentarer
 • STORT TILLYKKE! Hvor ser det fint ud, Johanne! Er sikker på, at du nok skal ende med at lave noget lækkert tøj, når du engang hopper ud på arbejdsmarkedet!

  Jeg kom til at tænke på – har vi nogensinde fået lov til at se den trenchcoat, du syede?

  • @Thea. Tusind tak – det håber jeg helt sikkert også, omend jeg gerne vil slippe for at designe og bare stå for produktion.
   Du kan måske have ret i at den hjemmesyede jakke ikke er kommet på bloggen. Jeg har vist den en del gange på instagram. Grunden er nok at jeg ikke er 100 % tilfreds, og er bange for at mine “fejl” kan ses ret tydeligt på store billeder. Men alligevel bliver den brugt ret meget, så den fortjener nok et indlæg en dag.

 • Tillykke med en veloverstået eksamen! Bukserne og kjolen er rigtig flotte.

  Og du får nok mere glæde af dit eksamensmateriale end man gør på en klassisk humanistisk uddannelse, hvor det bare ryger ind på hylden for at ryge ud et par år senere:-)

  • @Liselotte. Tusind tak!
   Bukserne er også allerede blevet en favorit, så dem får I nok at se en del mere til her på bloggen.
   Og jeg er ret glad for at have nogle gode billeder som kan bruges fremover 🙂