When will I learn?

When will I learn?

When will I learn? 150 150 BedreMode.nu

15.05.29 dårlig t-shirt 1

15.05.29 dårlig t-shirt 2Jeg har skrevet det flere gange her på bloggen, jeg har sagt det til andre, og jeg går rundt og tror at det er noget jeg lever efter; At nogle ting bare er for billige, og lige meget hvor meget økologisk det er, så er det ikke det værd hvis det går hurtigt i stykker. I dette tilfælde har det taget mig to forsøg at lære det på den hårde måde. De to t-shirts på billedet her over er begge fra Jackpot. Jeg syntes de var virkelig søde, så hjem skulle de.

Jackpot og H&M Conscious har lidt været mit sidste link til fast-fashion, og den hurtige glæde ved at få noget nyt. Det skal jeg gerne indrømme. Men det skal være slut nu, for jeg er ikke OK med at det ikke holder, og selvom høj pris ikke altid er li med høj kvalitet, så er det min erfaring at lav pris næsten altid er li med lav kvalitet.

Den prikkede t-shirt (179,-) krøb helt vildt bare efter første vask. Jeg vil sige næsten mere end en hel størrelse, og helt klart mere end de 3-5% man kan forvente ved bomuld. For at vise det har jeg løftet armen, så I endda kan se lidt af mit ar, en situation jeg for alt i verden ikke vil være i i hverdagen, hvor det er noget jeg ellers prøver at skjule! Lige nu ligger den til vask igen, og hvis den kryber endnu mere reklamerer jeg. (noget jeg ellers ikke gør mig så meget i)

Den lyserøde t-shirt (79,-), er jeg også utrolig skuffet over. Den er fra sidste sommer, og er ikke krympet men har et andet problem. Den holder nemlig ikke farve; eller også tager den farve fra alt andet. Hver gang den kommer ud af vaskemaskinen har den en ny grumset farve i den lyserøde skala. Det har jeg aldrig oplevet fra andet farvet tøj, og jeg kan godt finde ud af at sortere. Desuden er den allerede tyndslidt og har flere huller.

Det er meget sjældent at jeg reelt brokker mig eller hænger et mærke ud på denne måde, men dette er så langt over hvad man kunne forvente, at jeg følte jeg var nødt til det. Jeg har trods alt nævnt Jackpot et par gange herinde, og jeg synes det var vigtigt at I kendte til min sande oplevelse med dem. (som jeg jo først selv nu er blevet klar over). Det skal lige siges at jeg har en tredje ting fra dem; en 3/4 ærmet sweatshirt til 249,- , som jeg bruger ugentligt og ikke har nogen klagepunkter over. Den holder sig pæn og jeg er helt vild med den.

Så; hvornår lærer jeg det? Jeg tror svaret er nu! For med den sammenlagte pris på 260 er jeg godt på vej mod en kvalitets t-shirt, som jeg ved vil holde i lang tid.

Har du også gjort dig nogle trælse opdagelse med billigt tøj? Og hvad har det lært dig?

ENG: When will I learn that somethings are just to cheap. They can be Oh So Organic, but if they are not hight quality, what does it matter. This was the case for these two t-shirts. They were cheap, and I allowed myself to buy them without much thought. The dotted one I bought not long ago, and it shrank more than a whole size in the first wash (why you can see the scar on my stomach, that I try to hide at all times). The second one is a year old, and it changes color in every wash, and have lots of holes already. I have never experiences this level of color-change in anything before.
It is not like me to trash talk a brand, but at the same time, I want to be honest about my experiences with a brand that I have previously posted about. So when will I learn. Now I hope! In the beginning of my journey to buying more sustainable, I felt I had trouble letting go of the fast fashion fix, so the cheap organic things were a middle ground. But that has to end now as well. It’s not worth it, and I should have known that from the beginning, but this is a journey, right?

 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
 • Det er et lotteri, jeg købte for år tilbage en t-shirt i sort bomuld/viscose fra Malene Birger, der ikke var billig, men alligevel blev dybrød i stedet for sort efter første vask.

  Til gengæld kom jeg forleden til at kogevaske min mands uhyggeligt billige grå polo fra H&M og den holdt farven, længden og bredden … Dem køber han lige nu, fordi de ikke koster 800-900 kr. pr. styk, som de, der er nærmest i kvalitet og ikke mindst størrelse koster.

  Jeg er selv ret glad for t-shirts fra Filippa Ks herrelinie, der er i øko-bomuld og koster 350 kr.

  • Du har ret i at det er et lotteri, men med to forskellige så dårlige oplevelser er jeg færdig med t-shirts fra Jackpot.
   Men jeg har meget forskellige oplevelser med t-shirts fra H&M, både rigtig gode og rigtig dårlige.. Så ja det er mega svært.

   Jeg har længe haft tænkt på Filippa K, dem vil jeg helt sikkert tjekke ud. Ellers er der lige flyttet en fra the baand ind 🙂