Minimalistsik modeuge: hvorfor jeg kun tager til få ting

Minimalistsik modeuge: hvorfor jeg kun tager til få ting

Minimalistsik modeuge: hvorfor jeg kun tager til få ting 2730 3641 BedreMode.nu

ACS_0024

På tirsdag starter modeugen i København, og i modsætning til tidligere sæsoner, så har jeg ikke clearet min kalender til fordel for både modemesser og masser af events. For helt ærligt, så er jeg lidt træt af det.

Jeg har det sidste halve år fjernet mig rigtig meget fra at være “insighter” i modebranchen, og det gør rigtig meget for min motivation for at traske rundt på messer og se på tøj der først kommer ud om 6+ måneder. Samtidig har jeg også rygende travlt – vi har jo lige lanceret en kickstarter kampagne, hvilket er meget tæt på at være et fuldtidsjob!

Så i år bliver det en minimalistsik modeuge, med få events, ingen messer og meget mere fokus på at være fuldt tilstede hvor jeg er.

Mit minimalistiske modeuge program

28. januar: Ugen starter allerede i dag med en talk på Nikolajs Kunsthal – Skal vi måske følges? Den er med seje Suzi Christoffersen og handler om materialer vi kan finde under havet. Det er ikke noget jeg ved ret meget om, så jeg glæder mig meget!!

27. januar – 30. januar: Suzi og closed-loop står for en udstilling samme sted, så den vil jeg da også lidt snuse lidt rundt i. Yaii for materiale nørder – det er helt klart en oplevelse som jeg ikke vil misse fordi det handler om viden frem for nye trends.

1. februar: Det virker til at være denne dag alting sker. Der er i hvert fald hele tre events jeg kunne overveje at smutte forbi; Carcel lancerer en t-shirt; Res Res holder fest og en virkelig spændende talk om Bæredygtighed, cirkulær økonomi og nye forretningsmodeller. 

2. februar: Less Magazine holder en jubilæumsfest og jeg skal helt sikkert forbi, for jeg har gennem deres crowdfunding købt en print udgave af deres magasin. Hvis jeg kan lokke nogen med, så bliver jeg nok også til et par drinks.

Ugen efter, nemlig 8. februar smutter jeg også afsted til et modereleteret event, nemlig en Fash Rev Talk med Fashion Revolution.

Hvad skal du lave i næste uge? Lægger du overhovedet mærke til at der er modeuge?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
 • Hej Johanne. Jeg kan godt forstå din logik omkring at fokusere på den bæredygtige del af branchen, men synes du ikke du misser en masse nyttig info ved, at skære det andet helt væk? Sådan har jeg det ihvertfald. Jeg synes det er ligeså vigtigt at få noget viden om hvorfor de mærker der ikke gøre specielt meget for den bæredygtige udvikling agerer som de gør. Det samme gælder på influencer fronten. Jeg følger mange som jeg slet ikke deler holdninger med, men det er fordi jeg synes der er noget dyrebart ved, som sagt at udforske de mennesker og virksomheder, der ikke har de samme holdninger som én selv. Bare fordi det kan hjælpe med at få indblik i, hvordan man kan få dem omvendt i det lange løb. 🙂 Med det sagt kan jeg godt forstå tiden heller ikke er til det, nu vores jeres andet magasin lige er udkommet, så det var blot en tanke. Stort tillykke med det endnu engang 🙂 Knus

  • Hej Signe
   Jeg kan godt se hvad du mener, men faktisk er mit fokus endnu mere snævert. Jeg har 100% fravalgt at tage på messerne, og det handler ikke kun om ikke at se de konventionelle brands – jeg har også før fokuseret ret snævert når jeg har været afsted. Nej det er hele konceptet med at se tøjet for næste sæson som ikke siger mig noget lige nu.
   Jeg synes modeuge hurtigt bliver lidt fjærnt fra almindelige mennesker og forbrugere, og derfor tager jeg kun til de ting jeg virkelig har lyst til, og ikke alt det jeg “burde”
   Jeg følger skam generelt hvad der sker i hele modebranchen, og er på det punkt meget enig med dig; det er godt at holde sig opdateret. Jeg følger rigtig mange forskellige influencers, og så læser jeg troligt det meste på fashionforum 😉