Min forårs-capsule: Planlægning, inspiration og key items

Min forårs-capsule: Planlægning, inspiration og key items

Min forårs-capsule: Planlægning, inspiration og key items 2500 1875 BedreMode.nu

Så er jeg næsten klar til at afsløre min tredje capsule – nemlig forårsudgaven. Og jeg har glædet mig meget til denne!

Planlægning

Igen har jeg brugt Thea’s spørgsmål som udgangspunkt. Jeg synes de her spørgsmål hjælper mig til at planlægge min garderobe efter mit liv, og blive mindre frustreret, fordi jeg undgår tøj der ikke passer til mine behov.

Se første gang jeg brugte dem og svarede i en video.

1) Hvordan ser dit hverdagsliv ud ift arbejde, familie og fritid?

Mine hverdage ser oftest sådan ud:
07:00-11:00 > Arbejde som tjener hvor jeg har arbejdsuniform på.
11:30-16/18 stykker > Arbejde på kontorfællesskab med Sustain Daily. Disse eftermiddage kan indeholde alt fra mange timer foran computeren, møder, kurser, event og andet. Generelt er der ingen regler på det kontor, ud over at det er meget casual. Derfor kan det være svært at blive motiveret til at tage smart tøj på, men jeg prøver, for jeg har det faktisk bedst når jeg synes jeg ser skarp ud.
18:00 og frem > Hygge hjemme. Her tager jeg ofte blødt tøj på og skifter til det (Kunne I tænke jer at se min lounge-wear capsule?)

Mine weekender er meget blandede. Det kan være alt fra kaffe med veninder, familiefester, arbejdsdage med møder og photoshoots eller bare dage på sofaen. Behovene her er enten den pæne ende af mit hverdagstøj eller lounge-wear/hyggetøj.

2) Hvordan transporterer du dig selv rundt, og skifter du tøj til det?

Jeg cykler rundt i hele byen, og elsker det. Ofte har jeg ikke brug for at skifte tøj pga cykelturen med mindre det regner meget. Men det betyder også at jeg skal have praktisk overtøj på de fleste dage, hvorfor min Patagonia nano-puff stadig er nødvendig.

3) Er der nogle fester eller ferier i den kommende sæson?

Jeg planlægger at min forårs capsule skal fungerer i april, maj og juni. I den periode har jeg en enkelt uges ferie (folkemødet); Et bryllup; Et sølvbryllup og andre mindre festligheder.

Til brylluppet vil jeg nok forsøge at låne en kjole blandt mine veninder, og til sølvbryllup tror jeg at min eneste kjole sagtens kan du. Ferien på bornholm kræver ikke så meget andet end hvad jeg allerede har i skabet.

4) Forventer du forandringer i dit hverdagsliv?

Nej, jeg forventer ikke forandringer. Jeg glæder mig helt vildt til foråret, fordi der skal ske så mange fede ting. Fx udkommer Sustain Yearly, vi skal holde fordybelsesdag og jeg håber at holde en lang række salon-aftener. Men jeg vil stadig være deltidstjener, deltids iværksætter og fuldtids tøjnørd.

Jeg anbefaler 100% at du stiller dig selv disse spørgsmål inden du planlægger en capsule.

Inspiration

forårs capsule inspiration

Billedcredit fra venstre: Pinterest  / Silvia Tcherassi / Delpozo /  / By Nadine Kunath for Mia from heylilahey.com
My_fairladies / Pinterest /  Alexander McQueen / Louise Descamps

Ovenstående er de 8 billeder som taler mest til mig i den kommende sæson, og ud fra det trækker jeg følgende key-words:

 • Kreativitet
 • Print
 • Stærke farver
 • Legesyg
 • Business med et twist
 • 70er wibes

Thea har en anden god øvelse, som går ud på at sætte nogle key-items på sin mood-board.

Key items

 

Spring Capsule Inspiration

 

Nogle ting har jeg allerede, andre er nye. Dem med spørgsmålstegn er ting jeg ikke har i mit skab endnu, og som jeg ønsker at finde i genbrug. Lad os gennemgå dem:

 • Noget mere rødt. Jeps, jeg er ikke færdig med farven, og kunne godt tænke mig at finde en bluse, en jakke eller en nederdel.
 • Brede bukser. Jeg har sagt ja til at modtage dette par fra weekday som er i Økologisk bomuld.
 • En klar blå sweater. Den var også på ønskelisten for vinterens capsule, og jeg fandt den ikke. Men jeg mener stadig den ville passe perfekt i min garderobe, så derfor kigger jeg videre. Jeg synes det er utrolig givende at arbejde med ønsker på denne måde, fordi så har jeg noget at kigge efter når jeg alligevel web eller fysisk shopper. Men jeg bliver mega kræsen fordi jeg ved at det skal passe lige ind.
 • Jeg har allerede en skøn grå frakke som jeg elsker at bruge åbentstående. Det bliver der forhåbentlig rig mulighed for lige om lidt.
 • En sort bluse med smykker – jeg synes tit at smykker drukner i de farverige strik og print som jeg elsker for tiden. Men jeg har også en fin smykkesamling, som vil tage sig godt ud med min nye lækre Aiayu strik.
 • Ruskinsjakken fra Better World Fashion var også på min seneste kollage. Og jeg ville seriøst elske at bytte min nuværende Better World jakke til denne, men det koster stadig en del, så måske jeg finder en anden løsning. Dette ønske er et jeg forventer bliver sværrest at få opfyldt.
 • Blå skjorter. Jeps de er kernen i min garderobe, og jeg glæder mig til at finde nogle flere af dem frem.
 • Rød sweater med ekstra spræl. Nej, jeg har ikke fået en ny sweater, men jeg har nogle små patches liggende. Dem planlægger jeg at sætte på sikkerhedsnåle og på den måde have mulighed for at pifte min fine røde sweater op. (gennem linket her er den faktisk sat ned til 1695 kr)
 • Kjole/Nederdel med print – Jeg fik jo den fine fra Schulz by Crowd, og den er super fin. Men dukker der en printet nederdel op, så siger jeg også ja tak!

Jeg har ikke alle items på plads til den endelige capsule, men qua mit seneste lærings indlæg, så har jeg jo også lang tid, for vinteren er langt, sommeren kort. Så foråret må komme når det kommer, og vejret siger bare ikke endnu.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
1 kommentar
 • Virkelig fedt at følge med hvordan du gør. Synes det er SÅ gennemført. Det må jeg prøve!