Kan man holde varmen i uldsko?

Kan man holde varmen i uldsko?

Kan man holde varmen i uldsko? 2721 3657 BedreMode.nu

Indeholder reklame: Sko modtaget til test

IMG_7762

IMG_7760

Outfit 1 af 10: Varme lag på kontoret

I dag kommer mit først outfit i 10×10 udfordringen. Det er et rigtigt kontor mus outfit og jeg elsker det!

Jeg ved ikke om jeg har delt det herinde, men jeg er flyttet ind på greencubator, og her er lidt koldt nogle gange. Derfor er varme lag et must, og dette outfit er perfekt til lange dage her.

Sweateren er egentlig meget længere, men jeg fandt på at bukke ribkanten indad så den fik et kortere look, hvilket i mine øjne klæder skjorter bedre. Alt i alt vil jeg sige at det er et skønt look at lægge ud med. Meget i min comfort-zone men stadig med lidt kreativitet.

Frakke: Genbrug
Sweater: Aiayu
Skjorte: Aiayu
Bukser: Genbrug
Sneakers: Baabuk (modtaget i gave)
Tørklæde: Gave fra min søster

IMG_7766

Dagens item: Bæredygtige uldsko

Som sagt, vil jeg bruge hvert outfit på at komme bagom et stykke tøj eller en virksomhed. Vi lægger ud med et nyt stykke tøj som jeg fik i december. Det er nemlig de fine uldsneakers fra Baabuk. Det portugisiske firma rækte ud til mig i efteråret, og jeg var ikke et øjeblik i tvivl om at jeg gerne ville teste deres sneakers – og grunden var et lille B i bunden af deres hjemmeside.

Baabuk er nemlig B-corb ceritficerede, et certifikat og en proces jeg er blevet mere og mere optaget af det sidste år. Faktisk så meget at vi undersøgte om Sustain Daily skulle igennem det, men det er vi for små til.

B-corb betyder at man går igennem en process hvor man ser på hele virksomheden, både den sociale og den miljømæssige side. Du kan se meget mere i denne korte youtube film.

Uldsko perfekt til den mellem kolde vinter

Nu har jeg haft skoene i ca en måned, og jeg elsker dem. Og de er simpelthen så skønne. Uld er jo temperaturregulerende, så de er ikke bare varme, men faktisk behagelige også indendørs i varme rum. Ofte har jeg haft det lidt stramt med forede støvler, fordi mine fødder kogte indenfor. Det problem findes ikke i de her sko!

Ulden fra skoene kommer fra portugisiske får, og sålen er lavet af naturlig latex, hvilket egentlig er et produkt fra planter.

IMG_7764

Men hvad med vand og snavs?

Jeg har ikke haft dem på i decideret regnvejr, men flere gange i vådt vejr, og er både gået og cyklet igennem flere regnpytter. Jeg synes fint de holder fugten ude. Dog synes jeg at den ru overflade let tiltrækker smuds og fnulder. Det går let af med en fnugrulle, men det er et problem jeg ikke er vandt til fra andre sko. Ligeledes synes jeg at der godt kan samle sig små sten nede i skoene. Men måske er det bare fordi jeg har dem løsere på end mine andre sneakers – hvilket jo egentlig er rart, men så er der også mere plads rundt om foden til at ting kan komme ned.

Jeg fik skoene i en str 38, og ligger normalt mellem en 38 og 39, og er glad for at jeg ikke gik op.

Hvad synes du om mit første 10×10 outfit? Kunne du forestille dig at prøve uldsneakers?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
  • Det er sjovt. Lige præcis det her outfit (eller i hvert fald bukser, skjorte og den brune sweater) var også den første visuelle kombination, jeg gjorde mig, da jeg så dit indlæg i går 😉 Det er lige i øjet! Meget smart og sammenhængende. Lige noget for en fellow kontormus som mig 🙂
    Jeg kunne sagtens finde på at prøve et par uldsko. Jeg synes det lyder som en fin ide. Angående det med at du får småsten ind, så har jeg det samme problem med et par støvler. Jeg tror også det er fordi de sidder løst omkring anklen, det gør mine støvler i hvert fald.
    Jeg kommenterer af og til herinde, men jeg tror ikke altid jeg får rost dig nok. Det skal jeg altså huske. Johanne, tak fordi du år efter år leverer gode indlæg til dine læsere. Tak fordi du lærer os hvordan vi kan navigere i tøj og mode på en bedre måde. Tak fordi du gør det lækkert og inspirerende og meningsfuldt <3

  • Så enig med Mettes ros! Klap lige dig selv på skulderen og fejr at det er fredag eller noget… 🙂 Synes din blog er virkelig inspirerende og indeholder mange gennemarbejde indlæg som både giver meget konkrete ideer og ny viden. YEAH! Elsker dine grundige anmeldelser og dine 10X10 indlæg. Kunne ønske mig en guide til trænings/yogatøj, hvis du mangler en idé 😉

  • Vil bare lige hurtigt smide et højt og tydeligt “enig!” efter Mette WK og Annes kommentarer om hvor godt du gør det!(også selvom jeg ikke har fulgt med lige så længe). Håber også du fredagsfejrer dig selv lidt 🙂