Julefrokost outfits fra egen garderobe

Julefrokost outfits fra egen garderobe

Julefrokost outfits fra egen garderobe 900 1200 BedreMode.nu

julefrokost-outfit-med-kolleger-1

I dag er det min tur til at åbne en låge i Sustain Daily’s julekalender, og jeg har glædet mig.

Julen kan hurtigt komme til at handle om forbrug, forbrug og forbrug. Men den behøver ikke. Derfor laver Sustain Daily en julekalender i 24 afsnit til alle, som får julestjerner i øjnene af at gøre tingene lidt mere bæredygtigt 

I dag skal det handle om julefrokost outfits. Ikke at jeg selv har så mange af den slags i år, men derfor kan man jo altid outfit planlægge. Som I ved, er jeg langt fra anti-forbruger, men jeg synes ikke der er nogen grund til at gå ud og købe tøj, som kun er til én bestemt anledning.

Når jeg ser hvad webshops pusher ift julefrokoster, så tænker jeg “hold da op, så kom de ad med den farve”. For det er nemlig ofte knaldrød, glimmer eller noget som skinner der bliver fremhævet, og jeg tror det er de færreste af os, som får gået i de kjoler resten af året.

Derfor vil jeg i dag slå et slag for, at du tager et kig i din egen garderobe, og ser om der ikke findes noget der kan forvandles til et festligt outfit. Måske med hjælp fra lidt smykker og make-up.

Julefrokosten med kollegerne

julefrokost-outfit-med-kolleger-2

En arbejds julefrokost afhænger jo selvfølgelig af den enkelte arbejdsplads, men hvis jeg skulle afsted ville jeg gerne ligne mig selv, men stadig lidt fashion-forward og festlig.

Sort er en farve som altid går an i mode sammenhænge, og her har jeg prøvet at fortolke en af sæsonens store trends; undertrøje uden på tøjet.

Julefrokost med veninderne

julefrokost-outfit-med-veninder-2

julefrokost-outfit-med-veninder-1

Igen er der forskellige venindegrupper, men jeg forestiller mig, at det nok er denne julefrokost hvor du kan skeje mest ud – altså de ved jo hvordan du ser ud til hverdag. Damerne kender dig, og måske er denne julefrokost derfor en god anledning til at prøve noget nyt.

Netop fordi de kender dig, er det ikke nødvendigt at imponere nogen, så hvorfor ikke gå all-in på sjovt og festligt tilbehør, eller en ny frisure? Det gør ikke noget at du aldrig vil prøve den igen.

Julefrokost med familien

julefrokost-outfit-med-familie-2

julefrokost-outfit-med-familie-1

Når min familie mødes, er det ofte folk jeg ikke ser så tit, og her vil jeg gerne se “pæn på den hyggelige måde” ud. Familie julefrokosten er oftest også den byder på mest afslappede rammer, så derfor kan det være en god idé at koordinere dit outfit med sokker eller hjemmesko.

Sort på bunden er altid en god ide

Jeg kunne også have kaldt det her indlæg “hvordan man forvandler sorte underdele til fest-outfits”, fordi det ofte er det jeg går til når der er et event på trapperne. Der er mange måder at forvandle en enkel sort underdel til et pænt outfit.

Ps. Smykkerne (som også gør en stor forskel) er fra Joli – meget mere om det på onsdag.

Hvad skal du have på til julefrokost i år?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
7 kommentarer
 • Marianne Luna 05/12/2016 at 12:14

  Jeg er ikke helt kommet med på stropbluse-på-langærmet-moden, men jeg synes, du får det til at se virkelig lækkert ud, Johanne. 🙂
  Dit hår på outfit 2 er virkelig fantastisk – det håber jeg, du tør gøre lidt mere, for det klæder dig også. 🙂

  • Fun fact: Min kæreste synes virkelig det er en dum trend, og synes virkelig ikke en stroptop bør være yderst.
   Mht hår så må jeg lige se på det. Jeg kan generelt bedst lide det løst, men kan se at det her også får god modtagelse 😉

 • Jeg skal heller ikke have noget nyt til årets julefrokoster. Man kan finde SÅ meget fint i det, man har <3 I fredags var jeg til julefrokost med temaet "Grease". Og ja, jeg HAVDE kigget på de forskellige sider, der sælger rockabilly/50'er kjoler, men tanken om sådan en super mønstret sag i polyester, som jeg sikkert aldrig ville få på igen, det kunne jeg ikke med. Fair nok, hvis man virkelig elsker den slags, men det er slet ikke min stil. Nå, men jeg har en skøn lædernederdel fra Rabens Saloner i a-snit, så den var et sikkert valg. De gamle dansesko fra da jeg dansede argentinsk tango blev også støvet af – de er så fine. Og så fandt jeg den mest lyserøde skjorte i skabet, pink negle og en skrigende pink læbestift = og med en snuptag blev jeg en "Pink lady" 😀
  Sjov historie med at bruge ens gamle ting. Min mands to fætre blev gift med to års mellemrum. Da jeg var klædt på og på vej afsted kommer jeg i tanke om, at jeg har den samme kjole på til bryllup nr. 2 som til nr. 1. Jeg havde seriøst glemt det og jeg kan love, at der helt sikkert ikke var en sjæl, der lagde mærke til det! 😉

  • Hej Mette.
   Tusind tak for at dele din “gør mig klar” historie. Det er netop bare med at tænke lidt kreativt, så kan man få alt til at ligne noget andet.
   Og sjovt med fætrene ja. Du har sikkert ret i at ingen husker det, men kunne være sjovt hvis de en dag sammenlignede billeder 😉

 • jeg var til julefrokost på arbejdet i fredags og fandt allerbagerst i skabet en smuk mørkeblå skjorte, som jeg aldrig har båret til nogle fester med kollegerne, så den kom på sammen med stramme sorte jeans. Fuld makeup og løst hår. Jeg følte mig fin og tilpas, og det blev en mega sjov fest 🙂
  Kh Katrine

 • Henriette Margrethe 06/12/2016 at 17:33

  Mit livs største hit (efter mand og børn – og et par andre ting) var at få en virkelig velsiddende lbd i 30 års fødselsdagsgave. Den har jeg haft på til begge de julefrokoster jeg har været til i år – med forskelligt tilbehør.
  Jeg plejer at sy mig selv en julekjole og den plejer også at komme på til familiejulefrokosten anden juledag. Stoffet kommer fra mit stash (ehem…), så ingen indkøb dér.