Hvorfor prøver du at være mere grøn i din hverdag?

Hvorfor prøver du at være mere grøn i din hverdag?

Hvorfor prøver du at være mere grøn i din hverdag? 150 150 BedreMode.nu

15.03.11 hvorfor gør vi det2

Vi bliver hele tiden fortalt at vi skal være mere ansvarlige, mere bæredygtige, mere bevidste, mere økologiske, bruge færre kemikalier, udlede mindre CO2 – Der er efterhånden ikke det område af vores liv hvor vi ikke skal prøve at være mere grønne.
Jeg prøver at give mit klædeskab en skalle. Vi bruger udelukkende Neutral produkter til vask og rengøring. Jeg cykler nærmest alle steder men det er mest fordi jeg hader 5A bussen. Men nogle gange ville det være lettere at lade være.

Vi ved hvad der er “rigtigt” at gøre, men for at gøre det, tror jeg at alle har brug for at finde deres egen grund. Et HVORFOR bør JEG gøre alle de her ting.

15.03.11 hvorfor gør vi det5

For mig handler det om at jeg gerne så verden var et sted hvor vi passer på hinanden og vores resourcer. Jeg har altså et ønske om at tingene var anderledes; at økologi var den dominerende måde at dyrke fødevarer; at alle mennesker havde et trygt arbejde med en ordentlig løn. At verdens resourcer bliver brugt til ting der gør livet bedre for flest mulige mennesker og at vi genbruger det vi kan.

Jeg er langt fra perfekt, og kunne sagtens gøre MEGET mere end jeg gør. Men hvad det er fortalte jeg i februar – med mange gode forslag fra jer til hvad I gør. Min indstilling vil altid være “Lidt er bedre end ingenting” og det er det jeg lever efter. Men det hjælper mig at huske på hvorfor jeg gør de her små ting, især når jeg synes det er besværligt fx at køre eco programmet på vaskemaskinen i stedet for det hurtige.

15.03.11 hvorfor gør vi det3

Når det kommer til forbrug, så tænker jeg tit at jeg stemmer med mine penge. Og det er et utroligt vigtigt koncept for mig. De store kæder lægger ikke mærke til hvis jeg IKKE bruger mine penge hos dem, men for de små betyder de penge jeg bruger dér utrolig meget. Jeg føler derfor at hver eneste krone er en stemmeseddel, for det er reelt hvad det er, så længe vi lever i en verden der er styret af markedskræfter. Selvfølgelig skal jeg nogle gange føle at jeg ikke har råd til at vælge det rigtige. Det sker nogle gange nede i køledisken, og der er hele tiden plads til forbedring. Men det er lettere for mig at træffe det rette valg når jeg fokuserer på hvad jeg gerne vil “støtte” end hvad der er forkert.

Det er altså ikke fordi jeg gerne vil have at min krop er mere sund, eller at jeg synes det er synd for dyrene. Det er det jo også, men det er ikke det der ligger forrest. Men det er det måske for dig? Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad din grund er?

Jeg har en forestilling om at de fleste som klikker ind her (i hvertfald de der bliver hængende) har en intention om at leve lidt mere grønt, tage lidt mere ansvarlige valg når I forbruger og har en interesse for bæredygtighed. Men jeg finder gang på gang ud af at alle har forskellige motivationer for hvorfor. Og det er da spændende og fantastisk.

Så læg endelig en kort (eller lang, go for it) kommentar om hvorfor du prøver at være lidt mere ansvarlig i hverdagen.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
 • Sikke et godt spørgsmål Johanne – det satte mange tanker igang hos mig, men så fik jeg influenza og fik aldrig svaret 🙂
  For mig har det at købe økologisk mad været en proces som har taget flere år og jeg tror det startede da min nu knap 8-årige søn skulle have sin første grød og grøntsagsmos – sådan et lille nyt og “rent” barn fortjener det bedste 😉
  Derefter gik nogle år hvor økologisk mad kom i indkøbskurven, men mest det grønne og frugterne… Udbuddet var ikke så stort som det er idag, og vi synes også at fx økologisk kød var dyrt. Jeg kan huske første gang jeg spiste økologisk kylling, og faktisk ikke brød mig om det, indtil det gik op for mig at den der lidt mærkelige smag – det var jo sådan kylling smager!! Jeg var vant til at spise kylling som smagte af ingenting… Det satte tankerne lidt igang..
  De seneste år har artikler om brugen af antibiotika i kød og sprøjtemidler i grøntsager og frugt – både udenlandsk og dansk – fået os til at vælge mere og mere økologisk, og for ca et års tid siden, var jeg endt der hvor jeg var træt af at skulle tage valget mellem ikke økologisk og økologisk, hver eneste gang jeg handlede. Jeg brugte energi på at tage valget hver eneste gang. Jeg havde SÅ meget lyst til kun at købe økologisk, og derfor besluttede vi at give det et forsøg. Vi bestilte grøntsagskasser i en periode, men det fungerede ikke rigtig for os, både fordi der altid var grøntsager vi ikke fik spist (og fordi jeg kom til at gå amok i ekstra kasser og tilkøb af ekstra varer, så det blev hunde-dyrt…). Derefter endte vi på det indkøbsmønster vi stadig har i dag: mange basisvarer i Netto, hvor man uden problemer kan fylde vognen med økologiske varer, de fleste grøntsager og en del kød fra en økologisk gårdbutik i nærheden, og de sidste ting i Irma. Det fungerer rigtig godt for os, og selvom en del af varerne er dyrere, så bruger vi ikke voldsomt mange flere penge på mad. Det økologiske kød fra gårdbutikken er dyrt, ja, men det smager simpelthen så godt, og vi fylder godt op med grøntsager i retterne, så det rækker langt. Vi er blevet langt mere opmærksomme på at bruge rester – de gode varer må ikke gå til spilde. Det fungerer rigtig godt for os.
  Så for mig er motivationen, følelsen af at spise mad af god kvalitet, at fylde mine børn med gode madvarer og vaner, at jeg gerne vil have dyr har ordentlige forhold, og det samme gælder for de mennesker som arbejder med dyrene og i landbruget. Jeg vil gerne støtte de små producenter, men vælger økologisk fremfor de små. Jeg tænker at udviklingen hos fx Netto meget godt illustrerer at de store kæder har en volumen, som kan flytte meget.
  Mht tøj, så har jeg i efterhånden mange år haft rigtig svært ved at finde tøjmærker jeg kunne lide og som holdt. Min garderobe er endt med at være både meget lille og meget slidt… Det vil jeg have lavet om på i 2015, og hvor jeg tidligere havde svært ved at finde de økologiske og bæredygtige mærker, så ved jeg jo qua din blog, meget mere nu – Tak for det 🙂 Jeg har ikke så meget erfaring i det at købe bæredygtigt tøj endnu, men jeg vil hellere købe lidt i en god kvalitet, og så er produktions- og arbejdsforhold vigtige for mig.

  • Hej Mette. Tusind tak for at du delte din og din families vej til et helt økologisk køleskab. Der er jeg ikke endnu, men du beskriver meget fint hvordan det jo netop også har været en lang rejse. Jeg må gang på gang tænke misundeligt på folk der har en gårdbutik tilgængeligt, for grøntsagskasser/poser er heller ikke altid godt for mig. (Men det er jo kun en undskyldning for ikke at tage skridtet fuldt ud)

   Og så blev jeg så glad da du skrev at du har fået noget ud af bloggen mht kendskab til flere mærker. Jeg er holdt helt op med at sige at udvalget er begrænset, for jo mere jeg leder, jo mindre sandt er det. Jeg håber meget at du kan bruge min (stadig voksende) link samling, og dele det hvis du støder ind i nogle egne favorit mærker.