How often do you wash your jeans?

How often do you wash your jeans?

How often do you wash your jeans? 150 150 BedreMode.nu

15.07.20 how often do you wash your jeans

Helt seriøst? Hvor tit vasker du dine jeans?

Det er efterhånden en ret stor kendsgerning at op til 50 % af miljøbelastningen ved vores tøj kommer når vi vasker det. Og i mange tilfælde er det bare noget vi må leve med (og så prøve at vaske ved lavere temperaturer). Men der er altså noget tøj der ikke behøver at komme forbi vaskemaskinen så tit. Jeg har før skrevet om uld, men nu spørger jeg lige ind til dine elskede cowboy bukser.

Hvor tit vasker jeg selv mine jeans? Ikke hver måned. Måske hver anden. Jeg er ikke den der skal fortælle dig at du aldrig skal vaske dem, selvom det er en stor trend lige nu. Men enhver der elsker sine skinny-jeans ved at de har brug for en gang i vaskemaskinen en gang i mellem. For at trække sig sammen og få den gode form tilbage. Men alt efter hvor meget eller lidt elastan der er i dine jeans, så er det altså ikke noget de har brug for så tit.

Mine jeans røg før i tiden gerne en tur forbi vasketøjskurven, hvis der var kommet en plet på. Her kunne de så ligge og hygge sig indtil en mørk vask var på tide, og i den fylde 1/4 af maskinens kapacitet og sluge utrolige mængder vand. Pletvask foregår nu i hånden, og der er ikke mange pletter der ikke kommer af med lidt sulfo, lidt vand og en smule knofedt. Så var de klar til rotation igen.

Nu ryger de kun forbi tromlen hvis de er blevet meget løse på knæene. Jeg synes ikke at jeg har problemer med lugt, og andre har da også opdaget hvor godt de holder sig. Hvis lugt er et problem, så ud af vinduet med dem, eller en tur i en plastikpose i fryseren. Præcis de samme tricks vi taler om ved uld.

Folk spørger tit hvor de skal starte i denne jungle man træder ind i på vejen til at blive en mere bæredygtig forbruger. Det her er et godt sted at starte.

Så hvor tit vasker du dine jeans?

ENG: How often do you really wash your jeans? They do not need to be washed very often. Mine only go in the wash when they have stretched. Though never washing your jeans is a trend, a movement even, it is not for me. Any girl with a love for skinny jeans will know that they need the warm water and a good spin cycle to keep in shape. But really that is all they need. Many stains will easily come of with a little soap and luke-warm water and they can be aired outside if you think they smell. But really, how often have you noticed that pants smell? I never have. So how often do you wash your jeans?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
4 kommentarer
 • God pointe i forhold til miljøbelastningen ved vores tøj – det er den slags fakta som i hvert fald får mig til at tænke mig om en ekstra gang, så tak for det 🙂
  I en børnefamilie bliver der vasket en del… det kan jeg ikke komme udenom. Men jeg tror sagtens jeg kan blive endnu bedre til at få fyldt maskinen helt op – hver gang.
  Som dig, vasker jeg også mine jeans meget sjældent – men sådan var det ikke for bare 3-4 år siden. Uldtrøjer kommer også ud at hænge i vinden, og så er de friske igen.
  Når du skriver tromlen, er det så tørretumbler?

  • @Mette – jeg tror gerne på at en børnefamilie har meget mere vasketøj.
   Jeg ville dog ønske at jeg havde mere have, for så ville flere ting komme ud at hænge.
   Tromlem mener jeg bare vaskemaskinen. Vi har ingen tumbler 🙂

 • Tak for de gode tips – det er jo simpelt og ligefrem 🙂 Jeg kan vist godt blive bedre til at vaske jeans sjældnere. Jeg er forresten på udkig efter nye sko og kunne godt bruge inspiration til nogle, der er bæredygtigt produceret og i god kvalitet. Har du mon skrevet noget om sko på din blog, eller har du nogle tips?