How I’ve used my ultimate shopping list

How I’ve used my ultimate shopping list

How I’ve used my ultimate shopping list 150 150 BedreMode.nu

15.06.20 johanne i skjorte2

15.06.20 johanne i skjorte4Shirt – H&M Conscious collection 2014 – Jeans H&M Conscious denim 

Hold da op hvor har jeg nydt min tur! Lige dele hygge og afkobling og aktiv ferie. Det var ikke meningen at bloggen skulle stå stille i en uge, men sådan sker det når man går efter at holde en slow-summer. Nu er jeg tilbage i byen, og har en masse krea projekter planlagt, samtidig med en masse ideer til bloggen.

Først vil jeg gøre lidt status på min shoppe-liste. Kan I huske den jeg skrev i starten af året, fordi det gik op for mig at jeg måtte tænke lidt mere stratetisk med mine køb. Listen blev udformet som den ultimative shoppeliste; altså de ithems som jeg ønskede mig allermest hvis jeg virkelig tænkte mig om. Derfor var det heller aldrig præcis målet at alle ønsker kunne opfyldes på et år.

Min shoppeliste Februar 2015

 • Trench Coat (tjek)
 • Perfekt hvid bomulds skjorte
 • Lang grå Cardigan (tjek)
 • Løs striktrøje
 • Løse bukser (tjek)
 • Afslappet kjole (tjek)
 • Sorte sneakers (gerne med blomster detalje)
 • KÆMPE vævet tørklæde
 • Sandaler (tjek)
 • Pæn høj sko
 • Pæn uldfrakke
 • Perfekt stribet trøje
 • Sort mellem tykt bælte

Status

Status er at jeg har fået opfyldt 4,5 ønsker på listen.
Løse bukser – I løbet af året har jeg syet mere end et par bukser som jeg er rigtig glad for, så på den måde blev det ønske opfyldt.
Afslappet kjole – på et loppemarked i foråret fandt jeg en helt basic jersey kjole, som viste sig at leve op til mine forventninger om en afslappet kjole. Jeg har dog stadig en anden kjole i mine drømme, som måske bliver nødt  til at flytte ind en dag.
Sandaler – jeg gik på jagt efter sandaler, og fandt dem endelig lige inden sommeren kom.
Trench Coat – I maj kastede jeg mig ud i at sy min egen trench coat, og det gik desværre ikke heelt så godt som jeg gerne ville det. Jeg har fået en fin sommer-jakke ud af det, men ikke den perfekte trench coat som jeg drømte om. Derfor bliver dette ønske sat på stand-by indtil jeg har råd til at købe en “perfekt” version.
Cardigan – i marts købte jeg en cardigan fra Tricotage, som var noget mørkere end jeg havde tænkt, men den har stadig været ganske perfekt.

15.06.20 johanne i skjorte1Sandals – Lilimill 500,- (already on sale)

Har det hjulpet af have en shoppe-liste?

Hånden på hjertet, så ved jeg ikke om det har hjulpet utrolig meget. Men jeg har heller ikke rigtig haft budget til så mange andre store køb som findes på listen. På min lille tur til Rumænien købte jeg en second-hand skjorte i en dejlig lyseblå farve og blød hør-blanding. Et køb som jeg er sikker på, at jeg bliver glad for, selvom det ikke er på listen. Lige så vel har jeg lyst til at lave mig en kimono mere, fordi jeg har det perfekte stof liggende. Så på en måde bliver jeg stadig fristet af ting uden for listen.

Hvis du vil se hvilke bæredygtige fund jeg bliver fristet af, så har jeg skabt et pinterest board til lige netop dét. Her kan jeg også følge med i, om nogle af mine ønsker kommer på udsalg eller lignende. 

Mine forventninger til efteråret, er at jeg skal have fat i en uldjakke samt en lang grå cardigan som jeg håber kommer fra min mors strikkepinde.

Har I kørt med en shoppeliste og hvordan går det med den?

ENG: Back from holidays and I didn’t mean to leave the blog unattended for this long, but it happened. Now I’m back and ready to focus on it again. First is a status on my shopping list that I made back in february. I wanted to be more strategic with my buys, and I truly believe that is a good thing. I got 4,5 things from the list; cardigan, sandals, loose pants, casual dress and a homemade trench coat (which accounts for only 0,5 because I am not completely satisfied with it). I made my list so it would be “the ultimate wish-list” and so it will take me a while to finish it. I also have a pinterest board for sustainable wishes.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
 • Du har fået dig nogle fine ting. Er stadig helt vildt imponeret af dine bukser:-)

  Jeg har ikke nogen shoppeliste, men jeg har ting, som jeg kigger efter løbende – når der er udsalg … – og det er kortærmede bluser, der er lidt mere end en t-shirt, det er sweatshirts og det er sorte bukser som eksempelvis mine culottes fra i vinters eller mine nye sweatpants fra Filippa K. De sidste købte jeg lige inden, at jeg skvattede og slog hul på knæet på de gamle ynglings;-)

  Ud over nye t-shirts i grå og mørkeblå er det så også præcis de ting, som er kommet ind i garderoben i år.

  Forskellen mellem din liste og min ikke-liste er jo nok, at jeg har det primære i orden i garderoben og jeg bare udbygger min uniform løbende. Og som sagt, så gør jeg det mest med rabatkoder eller på udsalg, for der er ikke grund til at betale fuld pris, når jeg kan vente.

  Og i øvrigt, så har jeg også noget med maven lige som dig (mit er allergirelateret), så der har været lange perioder, hvor jeg kun kunne bruge ganske lidt af min garderobe, så derfor er den blevet ret omfangsrig i forsøget på bare at ramme noget, jeg kunne passe …

  Nu er jeg i gang med at blive plantefokuseret veganer med allergiudelukkelser som nødder, soja og gluten. Det ser ud til at virke over al forventning. Så nu kan jeg meget snart passe det hele. Det bliver ret vildt, men heldigvis er jeg stadig glad for min uniform og den er også ok mere oversize:-)

  • @Liselotte – som altid spændende at høre om dine garderobe overvejelser. Det lyder til at du har gang i en god løbende supplering, hvor jeg nok stadig mangler nogle “grund-piller” i garderoben.
   Fordi jeg er så kræsen med hvad jeg køber, når både etik og æstetik skal forenes, så er der nogle ting jeg ikke kan vente til udsalg med, og her findes fx mine sandaler. Jeg ved heller ikke om jeg tør vente til udsalget med at købe en frakke, selvom der ville være meget at spare. Jeg forventer bare at der kun findes mellem 2 og 5 jakker jeg kan lide og stå inde for, og som er inde for rækkevidde.

   Lyder spændende med din kost omlægning. Og rart at kunne passe mere af sit tøj. Jeg har nogle bukser jeg stadig håber at kunne komme i, men jeg tror ikke det sker.

   • Det med de umulige bukser har jeg også prøvet, og nu er jeg alligevel så tæt på at kunne bruge to par gode jeans, der har ligget i skabet siden 2012 …

    Overtøj er nok heller ikke noget, som jeg ville vente til et udsalg med. Men jeg har faktisk fået købt nogle rigtig gode overtøjsting på udsalg gennem årene, fordi de oprindeligt blev købt som supplement til noget jeg allerede havde.

    Man kan godt komme til at købe grundpiller i garderoben, selv om man først ser dem som et supplement. Faktisk er ca. 70 % af mine grundpiller kommet ind ad den vej. Og det er jo tankevækkende:-)