Grobund: En voksende stjerne inden for økologisk hverdagstøj

Grobund: En voksende stjerne inden for økologisk hverdagstøj

Grobund: En voksende stjerne inden for økologisk hverdagstøj 1000 1500 BedreMode.nu

Reklame: Jeg har modtaget blusen i gave

Et nyt dansk bæredygtigt mærke er dukket op på min radar. Faktisk har de ligget i kanten af min bevidsthed i noget tid, men det er først i denne sæson at jeg synes de er blevet virkelig spændende.

Et økologisk mærke i udvikling

Jeg snakker om danske Grobund. Ikke det der øko-landbrugs-kollektiv på Djursland, men tøjmærket. Det er startet af seje Mette fra Viborg, og har været igang i nogle år. Men jeg må indrømme (Undskyld Mette) at jeg ikke var videre begejstret da de lancerede. Grobund startede nemlig med to bluser; en uden ærmer og en med. Mere basic kan det vel ikke gøres, og farverne var heller ikke særligt spændende. Jeg tog det helt ærligt ikke seriøst.

Men det gjorde Mette selv, og det blev hurtigt tydeligt at det kun var starten. Langsomt blev nye styles tilføjet og der begyndte at danne sig et mønster for mærkets identitet; Lækkert, enkelt økologisk hverdagstøj. Lige som de fleste kan lide det i en travl uge.

Alt tøjet er GOTS certificeret, og når det er det, så behøver jeg ikke dykke meget mere ned i produktionen, fordi det var jeg at GOTS har gjort så rigeligt. En af mine gode studie-veninder er faktisk blevet ansat hos det tyske GOTS bureau, og efter at have en bekendt “på den anden side” er jeg endnu mere tryg ved, at den proces er omstændig. Og Grobunds ting var certificerede fra dag 1, så hatten af for det!

En smuk bluse med blomster

Men der skal altså mere end lækkert basis til at tiltrække min opmærksomhed, og derfor var det denne bluse som fangede min opmærksomhed. Det er nok det mest spraglede og mindst praktiske i hele kollektionen; men stadig skøn til hverdagsbrug. Så derfor spurgte jeg Mette, om jeg måtte teste “Skjorten – den med høj krave og blomster”.

Og dét har jeg så gjort; testet den. Jeg har allerede brugt den en del i efteråret og er klar til at give min (altid) ærlige mening:

Ærlig anmeldelse af skjorten fra Grobund

Pasform og størrelse

Skjorten har ekstra lange ærmer, noget som jeg synes er skønt her til efterår. Så kan den nemlig stikke ud under mit strik. Sammen med den fine hals og læg detaljerne ved ærmet synes jeg den er virkelig smuk under strik. (Fx som her med strikken fra Schulz by Crowd)

Jeg har valgt en str M, men jeg kunne måske godt have gået en størrelse ned, men er bange for at den så ville stramme over brystet.

Kvalitet og holdbarhed

Stoffet er meget tyndt. Det har jeg sagt til alle, der har spurgt ind til den på instagram. Især da en sød veninde med to små børn spurgte, måtte jeg sige at den er ret delikat. Jeg har allerede formået at rive manchetten løs, og måtte sy den. Det er sikkert sket fordi jeg har trukket lidt for hårdt i den for at få den ud under en sweater.

Ud over det, så vil jeg sige at kvaliteten er rigtig god; materialet bidrager nemlig også positivt til looket, og den er simpelthen så rar at have på. Der er en lille smule strech i materialet fordi det er så tyndt, og det gør at jeg aldrig føler mig begrænset på trods af den høje hals og lange ærmer. Jeg kan ikke gentage det nok; den er SÅ lækker at have på, og falder godt. Men netop pga strech, så overvejer jeg også om man måske skulle gå en størrelse ned. I hvert fald hvis du gerne vil at den sidder til. Jeg kan nu personlig godt lide mine skjorter til den løse side.

Alt i alt er jeg rigtig glad for skjorten, og kan varmt anbefale den; hvis du er indstillet på at passe på den. Lidt som med anmeldelsen af min silkekjole; du skal vide hvad du køber, og være glad for det.

Mit eneste problem med den (som ikke skyldes skjorten) er at den er lys, og jeg næsten kun har mørkt tøj. Så den ligger længe i vasketøjskurven før jeg får den vasket. Men vaskes i maskinen kan den, så det er en bonus. Og ellers kan den også let skylles op mellem brug.

Kendte du til Grobund før? Ellers er tippet givet videre her. 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne