Er du også skeptisk over for de store brands?

Er du også skeptisk over for de store brands?

Er du også skeptisk over for de store brands? 900 1200 BedreMode.nu

Sponsoreret – I samarbejde med Sustainable Brands konferencen, hvor jeg har fået et pressepas.bedre-mode-sustainable-brands2

Mine yndlingssneakers er fra adidas, jeg lever det meste af mit liv omringet af IKEA møbler og en håndfuld produkter på mit badeværelse er fra L’oreal. Kort sagt, omgiver jeg mig med store brands og deres produkter. Fordi de bare fungerer og gør min hverdag lettere.

Alligevel har jeg en i-boende skeptis når det kommer til disse giganter, og især når det kommer til deres CSR planer.

Min største skepsis går altid på at de ikke gør nok ting, hurtigt nok. Når små virksomheder kan virke 100% transparante og bæredygtige, er det svært at forstå hvorfor de store ikke kan gøre det samme. Argumentet er ofte at det er svært at vænne en supertanker der er på en kurs, og store firmaer har mange flere “stakeholders” end de små. Alt dette forstår jeg, men tænker alligevel ofte at det blot er dårlige undskyldninger?

Ingen kan gøre alting på en gang – godt.

Noget jeg dog kan forstå, er at ingen organisation kan køre det hele på én gang – og gøre det godt. Når et stort firma går ind i en målrette CSR strategi, gør de tit en ting 110 %, og gør det bedre end nogen anden; se bare H&M og deres tekstil genanvendelses strategi – her har de virkelig føretrøjen på, og giver mulighed for udvikling af noget teknologi, som ellers måske ikke var blevet udviklet.

Eller Nike, som har udviklet mega sej CO2 farve. En teknologi, hvor vand, som vi har for lidt af, er overflødigt, og CO2 som vi har for meget af, bruges i stedet.

Så der er noget om at gøre en ting godt, og starte med det… Jeg kan godt se at det har sin berettigelse. Jeg er bare ikke sikker på at de altid starter de steder, hvor der er mest brug for det.

bedre-mode-sustainable-brands1

Billederne her er taget inde ved strøget. Et sted jeg nærmest aldrig kommer, fordi det er fuld af “store brands”. Emma og jeg havde netop været til et møde hos The Body Shop, en virksomhed som også er repræsenteret til Sustainable Brands konferencen, og som jeg glæder mig til at lære meget mere om.

Hvad synes de største brands er mest vigtigt?

Jeg er blevet inviteret til at deltage i konferencen Sustainable Brands som løber af stablen i København den 27. og 28. september – og jeg skal være tilstede som “presse” – Det er en mulighed for at komme med bag om når nogle af de største diskuterer bæredygtighed. Jeg er spændt på at høre, hvad deres prioriteter er, men håber også at nogle vil snakke højt om deres udfordringer. Jeg gør mig ikke de store forhåbninger om at lille mig kan komme til at stille kritiske spørgsmål, men er klar hvis muligheden byder sig.

Jeg vil tage to hatte med på dagen. Den ene hedder begejstring, for jeg synes det er vigtigt at kunne lade sig begejstre når gigant firmaer gør seje ting. Den anden hedder skepsis, for jeg synes samtidig det er vigtigt at holde begge ben på jorden, og vide at de store har mange resourcer til at få alt til at fremstå bedst muligt.

Jeg håber I vil følge med, både på Instagram hvor jeg dagene igennem helt sikkert vil lægge ting op – og her på bloggen hvor jeg vil dele beretninger – med begge hatte på.

Et lille udsnit af de brands som jeg glæder mig mest til at høre om på konferencen er; IKEA, Adidas, The Body Shop og Marimekko.

Så, er du også skeptisk, og er der nogle spørgsmål du ville elske at kunne stille?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • Jeg er meget skeptisk overfor Body Shop, tidligt bestemte de sig for ikke at teste på dyr, hvilket jeg mener er meget positivt, men sidst jeg tjekkede var deres produkter stadig fyldt med parfumer og parabener, hvilket jeg ikke mener er særlig bæredygtigt, for mig eller vores planet, så det er jeg da spændt på at høre om du får noget mere at vide om…

    • @Line jeg forstår godt din skepsis, og jeg har også før handlet meget lidt der.
      Det de hovedsageligt er gode til er sociale bæredygtighed, hvilket jeg faktisk synes vi overser ret meget her i Danmark. Når det så er sagt har du helt ret i at der er for meget parfume og parabener i deres ting. Parabener er de heldigvis ved at udfase, ved at alle nye produkter fra 2008 er uden (hvorfor man ikke kunne lave et clean break fik jeg ikke svar på). Parfumen har jeg personligt ikke så meget imod, da jeg godt kan lide at nogle ting dufter, (og æteriske olier er ikke altid løsningen). De har en lille (meget lille) parfumefri linje, men hvis man ikke er til parfumer, så bliver the body shop nok aldrig ens favorit. Det er de meget ærlige omkring.