Er du også mærkesnop på loppemarked?

Er du også mærkesnop på loppemarked?

Er du også mærkesnop på loppemarked? 900 1200 BedreMode.nu

maerkesnob paa loppemarked

Jeg blev afsløret som modeblogger, og her kommer så endnu en afsløring. Jeg kan være en mærke-snob !? Jeg lagde mærke til det forrige weekend, da jeg gik rundt i mellem stativerne på et loppemarked. Jeg kigger med begejstring på en Stine Goya kjole og rynker på næsen af en lignende sag fra Vila. Også selvom begge kan være lavet af det pureste polyester, og syningerne er de samme.

Selvfølgelig er der en kvalitetsforskel, men når tøjet endelig når til dette stadie, og de hænger side om side på et loppemarked for at få en chance til – så burde de få en lige chance.

Der er rigtig meget tøj fra fast fashion mærker som har en rigtig fin kvalitet. Det har jeg jo oplevet gentagende gange i mit eget klædeskab. Og selvom jeg aldrig ville shoppe hos dem fra ny – pga deres manglende initiativer inden for bæredygtighed og arbejdsforhold – så burde det ikke betyde noget når det er genbrug.

Derfor hankede jeg op i mig selv den lørdag og købte en kjole, som vil passe perfekt ind i mit skab – og som kæresten desuden syntes om (sjælden kombi). Den var fra Moss Copenhagen; et mærke jeg ALDRIG ville kunne støtte pga deres dokumenterede dårlige arbejdsforhold i butikkerne, og sikkert også resten af værdikæden, og deres gentagne beskyldninger for direkte kopier. Havde kjolen været mærkeløs, havde jeg ikke tøvet, og jeg vælger at den fine genbrugssag ikke skal lide under dens mærke i nakken. Ikke i dens genbrugsliv. Så nu får den et nyt liv hjemme hos mig – mærket ryger dog direkte i skraldespanden, bare for en god ordens skyld.

Er du også mærkesnob på loppemarked?

maerkesnob paa loppemarked2

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
5 kommentarer
 • Det er sjovt – jeg er helt modsat! Når jeg køber genbrug, er det som om tøjet får en ny chance. Det gælder også tøj jeg ikke ville købe nyt, fordi jeg som dig ikke vil bakke op om en række butikkers produktionsmetoder osv. Omvendt går jeg også efter god kvalitet for det meste, så garderoben ikke bliver fyldt op med tøj, der bliver slidt for hurtigt. Er det mon en anelse dobbeltmoralsk at købe genbrugstøj, man ikke ville købe som nyt?

  • Man kunne måske godt argumentere for at det var dobbeltmoralsk, men hvis man kun måtte shoppe de samme ting nyt som brugt, så ville mulighederne jo være uendeligt små.
   Jeg synes alt genbrugstøj skal have en lige chance (og så skal jeg også bare få min underbevidsthed med), hvis vi vælger genbrug som et alternativ for nyt vel at mærke.

 • Jeg kan sagtens genkende din oplevelse, det har jeg helt sikkert også tendens til. Jeg kigger på tre ting: 1. materiale (helst ikke syntetisk, for det trives jeg bare ikke i), 2. udseende (er det noget jeg vil bruge) og 3. mærke (og der springer jeg fx H&M over).
  Der er en ting jeg spekulerer over: tøjet jeg køber i genbrug er jo ikke produceret under specielt gode forhold, men alligevel køber jeg det. Det er ud fra tanker om cirkulær økonomi, fordi miljøbelastningen ved at producere det allerede er sket, og så synes jeg det skal bruges op. Og ja, også fordi det er langt billigere, end hvis jeg kun købte nyt, bæredygtigt tøj. Men det støtter jo også den eksisterende tøjindustri… Det er et dilemma synes jeg. Men genbrug fungerer sååååå godt for mig, lige nu.

  • @Mette
   Du berører en meget interessant diskussion her 🙂 Om genbrug er et opgør med modeindustrien eller støtter den. Jeg vil mene at det er hverken eller; det er ikke en støtte, fordi du skaber ikke efterspørgsel efter nyt tøj – men det er heller ikke et opgør, fordi vi har i DK er så gode til at sende overskuds tøj til genbrug, at det er en del af den ordinære cyklus.
   Men det er for mig stadig bedre end at købe nyt – dog kun hvis det erstatter et ny køb; så har man nemlig en klar miljømæssig gevinst, fordi man springer rå-vare produktionen over.
   Btw gode kriterier når du shopper genbrug, og dejligt at det fungerer for dig! Ingen grund til at vende ryggen til noget der fungerer 😉

   • Hej Johanne, Tak for svar 🙂 Det er et emne jeg har haft i baghovedet noget tid, og jeg har tænkt en del over det, de seneste dage, som følge af dit indlæg. Mine genbrugs køb erstatter nye køb, og du har jo helt ret i, de to væsentlige punkter ved genbrugstøj: det generer ikke ny efterspørgsel og det sparer råvare produktionen. God pointe 🙂
    Du må ha en god dag 🙂