En ambivalent ønskeliste og en hjertevarm gaveguide

En ambivalent ønskeliste og en hjertevarm gaveguide

En ambivalent ønskeliste og en hjertevarm gaveguide 1000 1200 BedreMode.nu

Julen er ovre os, og det samme er gave shopping. Jeg plejer gladeligt at lave en ønske liste, men i år har jeg ryddet mere op end nogensinde før, og fordi jeg langt fra er i mål, ønsker jeg mig faktisk ikke så mange ting. Og så synes jeg at ønskelister i form af bestillingslister er lidt ærgelige…

MEN, for der er et stort MEN. Jeg kender ikke min familie og deres behov så godt som jeg kunne (afstand) og de kender ikke mig og min smag godt nok til bare at købe noget… Sådan tror jeg vi alle tænker, men min fars kone formåede faktisk sidste år at købe en ret perfekt fødselsdagsgave til mig. Den creme fra meriaki altså.

Min familie kører en-gaves princippet, og derfor er jeg kun på gave med min farmor, og hun med mig. Og jeg kan altså godt lide at få den ene gave. Og jeg ved jo også godt, at min farmor gerne vil købe noget jeg vil blive glad for – og vice verca.

Så jeg har lavet en ønskeliste til min farmor. Og nu laver jeg også en til bloggen. Og nu hvor jeg tænker mig om, så er der faktisk en god bunke ting jeg ville elske at få juleaften. Mest ting jeg nok ville have købt alligevel i løbet af vinteren.

Min ønskeliste jul og fødselsdag 2018

 1. Verdens bedste tørshampoo fra Kevin Murphy
 2. Min favorit parfume fra The Body Shop
 3. Lækre strømpebukser med Cashmere fra Swedish Stockings gennem res-res
 4. Varme sokker – de bruge er fra res-res
 5. De stribede er fra Baby-nature
 6. En stak virkelig spændende magasiner. Både til research og fordi jeg elsker det
 7. Min mascara fra Nilens jord er ved at løbe tør.

En hjertevarm gaveguide

Hvis jeg nu ikke havde et meget specifikt gaveønske at gå efter fra min farmor, så er herunder nogle af de gaver jeg ville overveje, til hende og til andre. Faktisk kan denne liste også bruges som en ønskeliste, for jeg har valgt ting som jeg tænker at næsten alle ville blive glad for, tror jeg?

 1. Smukke hør-servietter fra Karin Carlander. Seriøst de smukkeste tekstiler hun laver.
 2. En notesbog i genbrugspapir.
 3. Sustain Yearly andet år. Der går tre måneder inden tredje år kommer, og dette når helt sikkert at blive udsolgt inden. Og ja, det er jo så reklame for mig selv.
 4. En lækker to-go box fra Considershop. Denne synes jeg er så fin, og brugbar.
 5. Humdakin håndcreme. Alle har brug for sådan en dunk stående på deres kontor.
 6. Swedish Stockings – hvis du overhovedet mangler en gave til en kvinde, så er disse strømpebukser altid et hit.
 7. Håndledsvarmere eller andet fra Dinadi. De kommer i de fineste boxe, hvilket er ret luksus.

Er du til ønskelister, eller vil du hellere freestyle?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
 • Jeg synes faktisk ønskelister er bæredygtige, fordi gaverne så mere sandsynligt bliver brugt af modtageren. Før vi begyndte med ønskelister, fik jeg altid gaver, som jeg ikke var glad for. I bedste fald kunne de byttes. I værste fald blev de smidt ud. Og det er jo spild af ressourcer. Men det er rigtig svært med gaver, for modtageren sætter måske ikke pris på bæredygtighed, bare fordi du gør det. Og det med at give oplevelser, fungerer kun, hvis modtageren faktisk har tid til det. Ellers er det også en spildt gave. Så jeg har ikke rigtig fundet løsningen på bæredygtige gaver 🤔

  • Det er selvfølgelig også en måde at se det på.
   Ift bæredygtige gaver til modtagerne, så kigger jeg altid på ønskelisten og ser om jeg kan købe det ønskede på en mere bæredygtig måde – altså hvis det ikke er en specifik bestillingsliste. Det er fx derfor jeg leder efter en genbrugsgave til min farmor, og her kan jeg købe meget bedre kvalitet end jeg ville være istand til ellers.

  • Living with Less 17/12/2018 at 14:55

   Jeg har det på præcis samme måde Christina – i mine øjne er ønskesedler bæredygtige ift. økonomi, den energi der bliver brugt på at finde gaver, bytte dem etc. og ift. klima. I hvert fald hvis man nøje overvejer, hvad man ønsker sig. Jeg bliver altid lidt træt (eller ramt? ;D), når det i visse segmenter bliver talt ned, kaldt bestillingslister etc.

   Jeg ved som regel nogenlunde, hvad jeg får til jul, fordi jeg ønsker mig få meget nøje udvalgte ting. Og det fjerner ikke magien, synes jeg. Jeg bliver tværtimod mega glad, fordi jeg modtager noget, jeg virkelig ønsker mig og ved kommer til at bringe glæde og nytte i lang tid fremover. Og det er det gaveudvekslingen handler om for mig – det er en kærlighedshandling (én ud af mange mulige) der handler om at bestyrke bånd og skabe glæde hos modtageren.

   I år er de fleste gaver, jeg har købt, noget modtageren har ønsket sig. Men til mine niecer og min nevø, har jeg selv fundet på. Fordi jeg syntes det var sjovest, vel at mærke. Og det har jeg faktisk en lille, bitte smule dårlig samvittighed over. Fordi det jo på den måde på sin vis kommer til at handle om mit behov, i stedet for hvad der muligvis gør mest gavn og skaber mest glæde i den anden ende.