Efterårs uniform med silke og cashmere

Efterårs uniform med silke og cashmere

Efterårs uniform med silke og cashmere 900 1200 BedreMode.nu

bedremode-efteraars-uniform-med-silke-og-cardigan-4

bedremode-efteraars-uniform-med-silke-og-cardigan-5

Top og cardigan modtaget som gave

Midt i en travl uge, skal det igen handle om efterårs uniformen. I denne uge har jeg allerede lavet interviews til min bachelor, fået gang i træningen igen, og som altid lagt store planer for fremtiden.

Lige præcis min bachelor skrider lidt langsommere fremad end forventet. Der er bare 1000 andre ting som motiverer mig i disse dage. Derfor prøver jeg at gribe det an mere som et blog projekt, end et skole projekt, og har næsten overbevist min skrivemakker om at vi skal lave nogle små status videoer løbende. Vi lærer jo trods alt en del, som andre måske kunne finde sjovt?

Men tilbage til dagens outfit. Det var et jeg sammensatte uden at tænke så meget, men fordi den grå og den grønne bare talte til mig. Faktisk fungerer det så fint, at jeg overvejer at finde flere af mine sommertoppe frem, netop til brug under denne cardigan.

bedremode-efteraars-uniform-med-silke-og-cardigan-1

OUTFITTETS DNA

LØS CARDIGAN: Den løse cardigan er en gave fra care by me, og er i det blødeste cashmere. Det at den falder så fint, men samtidig har stramme ærmer, gør den perfekt til at have udenover en tynd bluse. Jeg tænker tit at det er upraktisk med en cardigan som ikke kan lukkes, men da jeg oftest bruger dem løse, synes jeg faktisk at det ser renest ud uden knapper.

SILKETOP: Silketoppen er modtaget fra Önling, og er lavet af deadstock som vi snakkede om i mandags. Den grønne farve har jeg virkelig taget til mig i løbet af efteråret, og denne mere dybe flaskegrønne er ingen undtagelse. Jeg synes den giver et hint af sommer, uden at være for kold. Silke er nemlig god til både vinter og sommer fordi det tilpasser kroppens temperatur.

FORSKELLIGE TEKSTURER: At mixe uld og silke er et gammelt styling trick, så jeg kan ikke påstå at have fundet på det. Men det virker bare hver gang. Selvom outfittet er så simpelt, synes jeg det fungerer pga de smukke materialer som er sat sammen. Det ville endda også fungerer hvis begge var samme farve, fx sort.

Læs også: Hvad er dead-stock fabric?

Outfit: Cashmere cardigan fra care by me / Silketop fra Önling / Jeans (gamle) fra H&M / Støvler i vegetabilsk garvet læser fra Ellos.

bedremode-efteraars-uniform-med-silke-og-cardigan-3

SILKETOP MED SOMMERTONER

Silketoppen her er lavet af det som hedder dead-stock. Jeg vil bruge den hele efteråret både på denne måde, og ud over fx en rullekrave eller en sort t-shirt. Den er snart udsolgt, for det er jo sådan det er med disse unikke styles – når materialet løber tør, er der ikke mere. Jeg har en str 38, og er ganske tilfreds med det, men da jeg var ude hos dem, synes jeg egentlig at både 38 og 40 kunne noget.

bedremode-efteraars-uniform-med-silke-og-cardigan-2

Hvordan sammensætter du en hverdags uniform?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
4 kommentarer
 • Åhh, den cardigan er så smuk. Den har heg tit siddet og kigget forelsket på, på Care by me’s hjemmeside 😉 Jeg har faktisk netop fundet en strikkeopskrift, der ligner denne rigtig meget. Så er spørgsmålet om det er mest sandsynligt at jeg først: skraber +2000 kr sammen, eller får tid til at strikke en bluse i str mig?? Høhø 😉

  Jeg synes det lyder rigtig hyggeligt med videoer om jeres projekt!! Hvem ved om vi herude måske kan komme med noget konstruktiv kritik eller ideer. Jeg plejede jo faktisk at være vejleder på uni, da jeg var PhD-studerende 🙂

  • Den er nemlig super fin.
   Jeg går helt ind for at strikke selv hvis man kan det, men overvej hvad det vil koste dig at købe garn i ren cashmere eller ren alpaca fra dyr som har haft det godt – og dine timer på at strikke det – og gerne til det resultat man forventer.
   Jeg tror nu ikke vores videoer bliver så akademiske, mere lidt hyggelige håber jeg.

   • Jamen, du har fuldstændig ret. Garn alene vil koste 6-800 kr for sådan en trøje og timerne skal man IKKE tænke på. Men på den anden side, så vil jeg gerne blive rigtig god til at strikke og så må man jo øve 😉
    Jeg ville nok i øvrigt strikke sådan en type bluse her i et blandingsgarn. Alpaca strækker sig for meget, når det håndstrikkes i voksenstørrelser. Casmere synes jeg er lidt for “sart” alene og kommer oftest i heeeelt tynde tråde. Men jeg har set et spændende garn i Alpaca, merinould og nældefibre, produceret i Italien. Det er en spændende blanding…

   • Hov og PS. Det synes jeg altså også lyder hyggeligt 🙂