Capsule wardrobe og vasketøj

Capsule wardrobe og vasketøj

Capsule wardrobe og vasketøj 1000 1336 BedreMode.nu

Reklame: Indeholder produkter jeg har modtaget til test

capsule wardrobe & vasketøj_2

En af de ting folk oftest spørger om (journalister i hvert fald*) er hvad det sværeste ved at have en lille garderobe er. Der må jo være en bagside ikke? Her nævner jeg altid vasketøj, for med færre stykker tøj, er der endnu mindre valg når alt er til vask.

Derfor gælder det om at få tøjet til at holde længe mellem hver vask. Uld er ikke svært, da det er selvrensende. Og jeg synes jeans holder overraskende lang tid før de trænger til vask. Men det er en helt anden historie med skjorter og bluser. Ofte har jeg kun lyst til at have dem på en enkelt gang.**

Pure effect clothing mist – forlænger levetiden mellem vask

Jeg øver mig i at hænge dem pænt op efter brug. På at lufte dem. Og det hjælper også på det, men det er rart at få lidt ekstra hjælp. Derfor sagde jeg ja, da firmaet Pure Effect Sweden spurgte om jeg ville teste deres nye tøj-spray.

capsule wardrobe & vasketøj_4

capsule wardrobe & vasketøj

Tøj-spray – wtf, tænker du måske? Er det ikke sådan noget parfumeret stads? Det tænkte jeg også, men det her produkt skulle være helt rent, parfumefrit og økologisk. Ingredienslisten er da også overraskende kort. Og jo, den indeholder også lidt parfume, så hvis du er allergisk eller undgår det, så er det ikke et godt produkt – se mine andre tips nedenfor.

Jeg bruger især sprayen på skjorter, samt mine to uld bluser fra hhv tricotage og dilling. Da de ikke er 100% uld, tænker jeg at de godt kan bruge lidt hjælp til at rense sig selv. Men det er især deres sko-spray som jeg er blevet meget imponeret over. Hvis mine bluser lugter lidt, er det intet imod mine sko.** Her har jeg brugt den flittigt, især på mine arbejdssneakers – og selv mine kolleger kan mærke forskel. Jeg glæder mig meget til også at bruge det til næste sommer når det igen bliver sandalsæson.

capsule wardrobe & vasketøj_3

Flere tips til vasketøj og capsule wardrobe

 • Hav samme farve-stil som din kæreste/room-mate. Det hjælper meget at både jeg og kæresten elsker blå skjorter.
 • Kom strik og bukser i fryseren hvis de lugter let – det tager nemlig det meste, også røglugt.
 • Vær hurtig med plet-vask, så pletterne ikke når at trænge ind. Ofte kan lidt vand og sulfo klare de fleste pletter.
 • Hæng uld på bøjler og ud af vinduet på en kold dag. Det elsker det. Resten af tiden skal uld ikke være på bøjler, det ødelægger nemlig formen.
 • Flere tips fra Sustain Daily her. 

Hvor ofte vasker du dit tøj?

*Ups fik jeg lige smidt ind at jeg var mega vigtig eller noget – men har både været i radioen og avisen omkring det at lave en capsule wardrobe. Det er ret sjovt faktisk.

** Ups fik jeg lige sagt at jeg lugter?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
5 kommentarer
 • Camilla Tromborg 02/11/2017 at 11:41

  Når du lægger strik i fryseren, ligger du det så bare ind eller pakker du det ind i noget? 😀 For det er da et fantastisk trick jeg må benytte mig af

  • Jeg lægger det i en plastik eller bomuldspose. Har prøvet begge og virker lige godt (har bare ik altid en ren bomuldspose)

 • LIVING WITH LESS 02/11/2017 at 15:09

  Spændende – hvordan virker det på bomuld/dine skjorter? Tager det svedlugt?

  • Ja det synes jeg det gør. Men ved ikke om en time udenfor kunne gøre det samme. Den mulighed har jeg bare ikke altid.
   Jeg sprayer det på om morgenen, og venter 15-20 min før jeg tar den på