Big webshops could do so much more

Big webshops could do so much more

Big webshops could do so much more 700 958 BedreMode.nu

15.02.23 asos reclaimed 3

15.02.23 asos reclaimed 5Top Asos Reclaimed // Skirt Asos Reclaimed // Jacket homemade

For nylig blev jeg kontaktet af en større Dansk webshop, om jeg ville nævne dem i et indlæg. Fordi jeg ikke er umiddelbart imod sponsoreret indhold (selvom jeg endnu ikke rigtig har gjort det), spurgte jeg om de havde nogle produkter med bæredygtigt fokus, for det var det jeg bloggede om. Tilbage fik jeg sendt deres liste over brands. Alle brands altså, med svaret “ja det har vi sikkert, du kan jo kigge dig ad”. Her stoppede kommunikationen, for jeg vidste simpelthen ikke, hvordan jeg skulle svare. *

For mig at se er det en KÆMPE spildt mulighed når store webshops ikke gør det mindste, for at hjælpe de forbrugere der gerne vil tage et lidt mere ansvarligt valg. Jeg efterspørger noget så simpelt som et søgekriterie eller lignende. Det kunne gå på materialer, certifikater, produktionsland eller noget andet. Men det virker ikke til at det er noget webshoppene er interesserede i.

I den sammenhæng må jeg (igen) fremhæve ASOS (det får jeg intet for btw) som har lavet deres Green Room Edit, og selvom jeg heller ikke synes at udvalget der er fantastisk, så er det i det mindste en indikator på at de ved at der findes en efterspørgsel på produkter der er lavet med lidt mere omtanke. Jeg er sikker på at ASOS vælger den bredest mulige fortolkning af hvad “eco fashion” er, men det er stadig et skridt på vejen. Det er dog ærgerligt at de er holdt op med at have det danske A Question Of, og  de viser ikke produkter lavet af fx. økologisk bomuld fra andre mærker.

Jeg ved godt at store webshops de mest bare har en ting i fokus; nemlig at skabe så meget overskud så muligt og sælge varer som folk vil have til så billige priser så muligt. Men jeg tror bare at de kunne være med til at gøre så KÆMPE en forskel hvis de satsede lidt på de “bedre” mærker og gjorde forbrugerne opmærksomme på det. Jeg er så naiv, at jeg grundlæggende tror at folk gerne vil vælge et mere grønt, ansvarligt, lokalt alternativt hvis bare det er lige foran dem.

Sættet som Emilie fjoller rundt i (total yndlingsbillede btw) er fra Asos reclaimed. Det mærke som fylder størstedelen af ASOS Green Room Edit, og er lavet af overskudsstoffer, eller det man kalder dead-stock. Dvs stof som et eller andet firma på et tidspunkt har bestilt men ikke fået brugt op. Jeg er helt vild med stribede sæt for tiden.

Hvad tænker du om de store webshops? Er det et naivt ønske at de skulle være en del af løsningen?

* Nu er tilbuddet nok ikke på bordet længere tænker jeg, så det er vel en slags svar.

English Recap: This outfit is from ASOS Reclaimed, a sub-brand to the gigantic online retailer where they use dead-stock fabrics and turn them into new styles. ASOS have a small Green Room Edit, where they feature more responsible brands. I am sure that they subscribe to the widest possible definition of eco fashion, but I feel it is a step in the right direction. I wish more big webshops would do something similar, because I have this naive belief that people want to make a “better” choice if it is easy and available. 

15.02.23 asos reclaimed 4

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
  • Enig med dig, men jeg tror det kommer – prøv at tænk 5, 7 eller 10 år tilbage, hvordan udvalget af økologiske varer var i supermarkederne – det var virkelig småt. I dag kan jeg uden problemer fylde indkøbsvognen med økologiske varer (sådan er det dog ikke i hele landet, udvalget er større i de store byer) Så jeg tænker at det kommer på et tidspunkt..

    • @Mette – jeg håber virkelig du har ret 🙂
      Men der er faktisk også andre der mener at det vi ser mht mad er en fronløber for resten af vores forbrug. Det ville være rart. Men 5-7 år er laaang tid

  • Det er pænt – lidt kort bluse til min smag, men det fungerer super fint sammen! Og fin baggrund, du har valgt!