5 tips if you’ve fallen out of love with your wardrobe

5 tips if you’ve fallen out of love with your wardrobe

5 tips if you’ve fallen out of love with your wardrobe 700 958 BedreMode.nu

15.10.22 konstant tøjkrise5Jeg håber ikke I dømmer mig når I hører det her? Lige nu har jeg helt vildt meget lyst til at gå amok i en high street butik og købe en masse billige ting som kunne få min garderobe til at fungere lidt bedre. Jeg kigger hm.com og asos flere gange om ugen, og tager ofte mig selv i at tænke; hvis jeg bare lige havde de her par bukser, eller den her rullekrave bluse, så ville det hele være meget bedre.

Igår var jeg fx inde i indre by, og brugte al min viljestyrke på ikke at gå ind i diverse butikker, der nærmest konstant kører minus 30%. Der er utrolig mange fristelser, og det er let at falde i. Især når mange highstreet butikker nu har hver deres “bedre” linjer. Men det er ikke en bæredygtig løsning, og derfor vil jeg prøve at gå i den anden retning med disse 5 skridt.

15.10.22 konstant tøjkrise3

1. Identificer om problemet ligger i dit hoved eller i din gardrobe
I mit tilfælde mangler jeg reelt ikke noget, jeg har gode ting som jeg elsker hver for sig, og jeg føler at fundamentet er godt på plads. Hvis man reelt står og mangler noget, så er det en anden sag, og selvom en løs rullekrave ville gøre mig ganske glad, så kan jeg sagtens skabe fede looks med det jeg har.

2. Fix eller opgrader de ting der halter
Mine sorte jeans trænger til en omgang vaskemaskine farve, og mine støvler til skosværte. Cardiganen her på billedet er også et eksempel på hvordan jeg opgraderede den. Sidste år var den meget længere og havde ingen lommer. Jeg klippede bunden af; satte lommer på og klippede kanterne rå. Nu elsker jeg den meget mere.

3. Beslut dig for ikke at købe nyt i en periode
Ligesom i et hvert andet forhold må man give det en chance. Og det tror jeg man gør bedst ved ikke at bringe nyt ind i en periode. Jeg vil personligt love mig selv at jeg ikke køber noget tøj overhovedet i November, og hvis det fungerer tager vi måske December med.

4. Sammensæt en masse outfits og vær kreativ
Da jeg lavede en mini capsule i september og startede måneden med at lege dress-up og tage billeder af en masse outfits, fik jeg virkelig skubbet til min kreativitet og fik set hvor meget de stykker tøj kunne. Det har jeg tænkt mig at gøre igen, for virkelig at få prøvet nogle sammensætninger igennem.

5. Pak de ting væk du synes du “burde” gå i, og giv dem en pause
Det er ikke værd at have noget hængende som man burde gå i. For man får det ikke gjort, eller måske gør man, men føler sig ikke super tilpas. Det er okay at have favoritter, og at være hovedkuls forelsket i en cardigan. Måske genfinder man kærligheden for de ting man pakker væk, måske ikke. Men dårlig samvittighed overfor tøj er ikke værd at bruge energi på.

(6. Prøv at komme ud og brug tid sammen med de bedste veninder som er ligeglade med hvordan du ser ud. 
Det er ikke altid en mulighed, men jeg tror at når vi er sammen med de folk som vi er allermest trygge ved, så er ting som tøj ligegyldigt. Jeg vil prøve at gå lange ture med nogle særligt seje mennesker, og prøve at glemme mig selv lidt, og i stedet nyde at naturen lige nu skifter farve)

Jeg håber I kan bruge mine tips. Hvordan er jeres forhold til jeres garderobe lige pt?

ENG:
I feel I’m in a wardrobe standstill, and constantly find myself looking at online (cheap) shopping. But since I don’t find that option sustainable, I’m going to try and fall back in love with my current wardrobe. I mean I have all of these awesome sustainable pieces in my wardrobe, and separately I still love them. Here are my 5 tips.
1. Identify whether the problem is in your head, or your wardrobe.

Do you really need something new, or is it just a feeling you have. 
2. Fix or upgrade the things that are lacking.
My black jeans could do with a dose of black color, and my shoes some shine. If you have things that you could upgrade, then do it.
3. Decide to not buy anything for a period. 
Like any relationship you have to commit, and I think that committing to my wardrobe for a set time will help me fall back in love with it more.
4. Put together outfits and be creative.
For me it always helps to play dress-up in my wardrobe and get creative with it. Remember to 
photograph good combinations so you can recreate them.
5. Pack away the things you think you should be wearing.
Life is just to short, and guilt tripping over clothes you never wear enough is not good.

I hope you can use my tips – how do you guys feel about your wardrobe currently?

15.10.22 konstant tøjkrise

15.10.22 konstant tøjkrise4

 

 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
9 kommentarer
 • Jeg kender det godt. Skabet bugner men man kan intet finde. Klikker også masser af tøj op i indkøbskurven dagligt, for derefter at forlade siden 🙂 Underlig bibeskæftigelse!

  • @Libbie rart at jeg alligevel ikke er den eneste. 🙂
   Håber vi begge kan lære at elske det tøj der hænger lidt mere.

 • Such a great look!! xx

  Zazu’s World Blog

 • @Den første kommentators bibeskæftigelse: Jep, men nogle gange er det jo også godt, fordi man lige får overvejet, at det der i kurven jo heller ikke løser noget, sikkert ikke er særlig fedt i virkeligheden og i hver fald ikke er det stykke tøj, som man vil værdsætte de næste 5 år. For så havde man købt det lige meget hvad.

  @Punkt 4: Min garderobe hænger i “sæt”, så jeg kan tage tøj på hurtigt og uden at tænke for meget over det. Når det hænger i sæt, mangler man jo pr. definition heller ikke noget, vel? Og så mange sæt har man heller ikke brug for. Et sæt kan godt være et par bukser og fire forskellige løsninger til foroven.

  @Punkt 5: Man skal udover at lægge “Burde”-tøjet væk også sende det videre, når det har ligget der i 3-4 år, for så er “burde” lige så død som “plejer”;-) Den fejl har jeg lavet, og hvor føltes det godt at give det væk efter de 3-4 år. Fri, endelig fri …

  Jeg køber undertøj og lidt nyt makeup, når jeg har shoppestop, for det er det jeg ellers aldrig brænder særlig mange ressourcer af på. Det er jo i realiteten ikke shoppestop, men det er at flytte fokus fra hovedelementerne og få styr på detaljerne og det er jo begrænset, hvor meget jeg alligevel lægger der, når det kommer til stykket. Så vi kan også kalde det nedtrapning:-)

  • @Liselotte
   3-4 år er også lang tid. Her ses virkelig forskellen. Det meste tøj jeg er er ikke 2-3 år gammelt.
   Men har haft noget liggende i snart to, og det er på tide.
   Smart at ting hænger i sæt – hvordan hænger du dine bukser op? På buksebøgler eller alm?

   • Ha, dyrt tøj holder ekstra længe, hvis man ikke bruger det og er stædig;-)

    M.h.t. bukserne, bare på almindelige bøjler, dem der fra Hay i metal.

 • Det lyder som en rigtig god og velovervejet tilgang til at kurere din shoppelyst. Jeg kan bruge flere af punkterne – har selv for nylig oplevet at en oprydning i skabet, gav klarhed, og endte med, at jeg besluttede hverken at købe eller sy bluser før i det nye år.
  Jeg synes du skal give dig selv et klap på skulderen og gå en tur med gode venner i det smukke efterår 🙂

 • Rigtig fine tanker – og jeg er enig i, at man skal tage en slapper, hvis man har den der “jeg ligger alting i kurven”-perioden. Jeg kender den også godt.

  Jeg har det lige modsat for tiden – er hamrende glad og taknemmelig for min garderobe lige nu, bortset fra at jeg lidt drømmer om en opgradering af min taskesamling. Det er første gang, at min garderobe har været så helstødt, og det gør en del for humøret og den potentielle tøjkrisen om morgenen.

  Jeg tror, at grunden til, at jeg har det sådan med mit tøj i år, er fordi jeg har ryddet alt det ud under garderobeudfordringen sidste vinter, som jeg holdt hånden under og erstattet det med noget, der fungerer og bliver brugt. Så mit tip er altså ikke, at man nødvendigvis skal pakke det væk, man ikke bruger – man skal i stedet tvinge sig selv til at prøve at få det i brug. Jeg genopdage gamle favoritter, men blev også ret hurtigt afklaret i, at gamle polyesterkjoler og den slags havde haft sin tid.

  Og så har jeg givet mig selv lidt flere variationsmuligheder; i form af overdele, der IKKE ligner hinanden i udformningen (bortset fra at de er sort). Det betyder meget synes jeg. Det handler altså ikke så meget om antal, men om typer 🙂 Og så handler det om kvalitet. Det er helt klart tøjet i de bedste materialer og med det bedste snit, der holder fra sæson til sæson hos mig.

 • Jeg kender det alt for godt! Især lige for tiden, hvor jeg ammer og derfor er nødt til at være praktisk og kan derfor ikke bruge det halve af min garderobe. Men derfor ved jeg også, at det ikke løser noget at købe nyt. Jeg ville ønske, at jeg kunne finde ud af at sy, da det virker som et rigtig godt tip lige at ændre lidt på det tøj man har. Så får man vel hurtigt følelsen af, at garderoben bliver opgraderet 🙂
  Jeg er derudover nået til et punkt, hvor jeg besluttet at købe lidt dyrere tøj i bedre kvalitet. Jeg er en tilbudshaj, og får ofte købt tøj mest fordi det er billigt, og så bliver man altså bare tilsvarenede hurtigt træt af det, plus at det hurtigt falmer, fnuldrer og skifter facon. Bruger dine links til bæredygtige webshops, og overvejer at foretage mit næste køb i en af dem.
  God dag 🙂