Make your black jeans black again

Make your black jeans black again

Make your black jeans black again 700 517 BedreMode.nu

15.10.24 dye your denimHvis du kun opdaterer et stykke tøj her til efteråret, så sørg for at det bliver dine sorte jeans (hvis du ejer nogle, men mit gæt er at det gør ca 50% af jer)

Det er den opdatering der har den største effekt, med mindst arbejde. Gå i Matas og køb en pakke Dylon maskinfarve, og følg så ellers instruktionerne på pakken. Vupti – nogle timer senere har du et par nye sorte bukser. Ikke alene havde mine jeans godt af et skud farve, de havde også godt af de i alt næsten 6 timer de lå i vaskemaskinen. Jeg føler næsten at det er nye bukser der er kommet ud.

Bruger det ikke helt vildt mange resourcer at farve i vaskemaskinen? Jo det gør det nok, men i forhold til at købe nye jeans, er det godt givet ud. Jeg smed også mine sorte yoga tights i, da en pakke farve kan tage 600 gram stof.*

Har du nogle sorte ting som godt kunne klare en tur i trumlen?

ENG: If you only update one garment this fall, make it your black jeans. Throw them in the washing machine with some black dye and out comes a new pair of pants. It might require a little time (that you can spend on netflix) and some water, but it is by far a better idea than buying new ones. And the effect is big, just see the picture.

*Ps jeg har ALDRIG haft problemer med overskuds farve i maskinen. Min hovedregel er at første vask efter farvningen skal være mørk, bare for en sikkerheds skyld.

 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
6 kommentarer
 • Jeg ville så gerne have gjort det her, men jeg bor et sted hvor vi har fælles vask, og der synes jeg altså ikke man kan give sig i kast med den slags – desværre. Måske jeg skal få tage mig sammen til at gøre det på den gammeldags måde (med spand og omrøring).

  • @Betina Det forstår jeg godt. Det er også en process der tager lidt længere end en normal vasketid (kort forvask + vask med farve + eftervask + en sort vask bagefter for at være sikker)
   Jeg har ingen erfaringer med en almindelig spand, men det vil stadig skulle have en tur i maskinen for at skulle af med overskudsfarve vil jeg tro. Kan du evt gøre det hos dine forældre hvis du kommer på besøg en gang (evt til jul)

   • Det har også været min plan, men min mors vaskemaskine er heller ikke hendes egen som sådan (lejebolig), så den idé kom jeg fra igen. Summa-summarum, pt. lever jeg med let falmede jeans, og overvejer, om jeg måske bare skal vænne mig til almindelig blå denim, da det der med at finde sorte jeans der holder farven mere end en enkelt vask tydeligvis ikke kommer til at ske 🙂

    • Jeg ville ikke have kvaler ved at gøre det i en lejebolig da jeg aldrig har oplevet at maskinen ikke bliver 100% ren igen.
     Men ja, bomuld kan ikke holde den sorte farve for altid. 🙁

 • Jeg farver også ofte mit sorte tøj med stor succes.

 • Jeg er helt med på sagerne.. kender det fra strømper. Sorte strømper er ikke altid sort så længe. Men jeg har fundet en løsning; Bambus. Tjek her https://sokkeposten.dk/sorte-stroemper-goer-en-forskel/