5 things to read on a rainy day

5 things to read on a rainy day

5 things to read on a rainy day 700 517 BedreMode.nu

14.09.01 læs et blad

Denne weekend havde jeg planer om at opdatere bloggen lidt, blandt andet med en liste ud i siden med “blogs worth your time”. Det kan jeg så bare ikke få til at virke, så det må I vente lidt med ind til jeg får fat i en it kyndig. ØV!

Jeg læser utrolig mange ting og nogle ting er værd at sige lidt om. Jeg har lavet en blandet liste af læsestof som kan være spændende at dykke ned i på en regnvejrs dag.

Jeg elsker at læse mere om det her kæmpe store komplekse emne vi kalder bæredygtig mode, og det giver mig utrolig meget inspiration i hverdagen; til at oppe mig; til at prøve en ny stil; til shopping og generelt bare til livet som mode interesseret mennesker. Og til min fremtid som jeg håber indeholder mere af dette. Det bliver et langt indlæg kan jeg mærke, men så er det måske noget man kan gemme og kigge på når læse lysten/tiden indfinder sig.

14.09.01 less magazine

Et lækkert nordisk produceret e-magasin. Jeg hader egentlig at læse magasiner på computeren, og ville også ønske at man kunne bestille Less Magazine i en papir udgave (gerne på lækkert tykt mat genbrugspapir). Men det er nu en gang på nettet. Det er en dejlig publikation med en klar skandinavisk stil og kant. Meget få farver, lange spændende interviews og avantgarde stil i fashion-shoots. Deres fokus er slow-fashion og de har i dette nummer lavet deres eget manifest af hvad slow-fashion er for dem. Jeg har ikke selv dykket ind i slow-fashion bevægelsen men dette blad er en god måde at gøre det. Jeg er kun pt nået halvvejs, men vil glæde mig til at læse resten.

14.09.01 greenthisseason

Green This Season er endnu et e-magasin men også en hel hjemmeside med shop, blog og meget mere. Oprindelsen er i Holland, og er klart et mere farverigt univers. Kortere artikler/interviews og masser af billeder og produkter. Stilen er lidt blandet, og der er både det lidt “typiske” bæredygtige tøj som ikke er så fashion, men også eksempler på det modsatte. De har et meget bredere fokus end Less Magasine. Hvis min blog var et blad ville den nok være mere her over i. Jeg er vild med det, og fik det da også hurtigt læst igennem. Der er det geniale ved dette blad at der til (næsten) hvert billede er et link så man kan klikke sig direkte videre til det produkt der tales om. Så næste gang jeg læser det bliver det ved at trykke alle links igennem og lære endnu mere.

14.09.01 ecofashion og refashioned

Mit tredje tip er en bog, eller rettere to bøger ad samme forfatter. Men de er meget ens. Det er Eco Fashion og Refashioned, begge af Sass Brown. Og Ihh hvor jeg elsker dem begge. De er blevet lånt fra biblioteket (på min skole) SÅ mange gange. Der findes utrolig mange bøger der ude omkring bæredygtig mode, og der er da også flere jeg kan anbefale, men fordi jeg er et visuelt væsen (det fremgår sikkert tydeligt I den måde jeg vælger at have en blog) så er disse to mine absolut favoritter. De er bygget op med eksempler på eksempler og mættet med billeder. Den første; Eco Fashion, er fyldt med eksempler på firmaer som laver, ja Eco Fashion – med meget bredt fokus, og derved også meget forskellige eksempler. Den næste, Refashioned, igen med et meget beskrivende navn, har fokus på tøj og tilbehør der er lavet ud af gamle materialer. Nogle eksempler her i er meget konceptionelle hvilket selvfølgelig er guf for en design studerende, men andre er meget afdæmpede og helt anvendelige. Hvis familien læser med her, så står de her to bøger øverst på ønske seddelen til jul og fødselsdag – også gerne brugt.

14.09.01 stylemesustainable

Med tip nr 4 begiver vi os over i blogland. Australske Katie fra Sustainability in Style, er næsten færdig med et års langt shoppestop, eller “shop your closet” project som hun kalder det. Derudover studerer hun noget med videnskab og bæredygtighed og har mange fede betragtninger om det. Jeg synes det er fedt at følge med i både shoppestop og tanker. Vi deler ikke stil direkte, men jeg er alligevel blevet inspireret en gang i mellem. Især da hun lavede denne serie om at finde ting i egen garderobe der matchede free people’s look book. Det kan overføres til alle inspirationskilder man har.

14.09.01 ganske enkeltDet sidste tip er en dansk blog, og en af de første jeg opdagede da jeg begyndte at lede efter blogs som var mere – i mangel på bedre ord – bevidste. Det er bloggen Ganske Enkelt, der som det eneste eksempel på denne liste er mere ord- end billed-tungt, er interesant læsning hver eneste gang. Det hele startede da jeg faldt over hendes lange guide til at købe bæredygtigt. Der er faktisk mange lange gode gennemarbejdede guides at finde hos Ganske Enkelt. Og så er kommentarsporet også altid værd at kigge igennem, for der er også mange gode tips at hente. Formålet med bloggen er vel at reflektere over valg ift fashion og beauty. I hvert fald fed læsning

Håber det kunne bruges. Sig til hvis I har andre resourcer man burde kende til.

 

ENGLISH: This is a run through of my favorite resources for reading about sustainable fashion. Click through the links in the text. No 1-4 is in english and contains e-magazines, books and a blog. I also updated the sidebar with links to other cool conscious bloggers, both in english and danish. 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
  • Ganske Enkelt 04/09/2014 at 09:18

    Tusind tak for de pæne ord – det gjorde mig helt vildt glad 🙂 Og tak for de andre spændende anbefalinger – de bøger må bestemt tjekkes ud!

    • Det var så lidt. Glad for at du kan bruge nogle af de andre anbefalinger 🙂 Sig til hvis der er noget du får læst