#28 Tag festtøjet frem

#28 Tag festtøjet frem 2052 2560 BedreMode.nu

Har du også holdt lidt for mange Zoom, Teams eller Skypemøder i år og higer efter at finde festtøjet frem og style dig for vildt til en kæmpe, fysisk fest i 2021? Så lyt med i dag, hvor du kan høre om festtøj. Du bliver ikke kun klogere på festtøj men også klogere på måder at bruge det finere tøj, du måske har hængende i din garderobe og som samler støv på grund af corona og restriktioner. Frem med glimmer, tyl og skørter. I dag holder vi fest i Bedre Mode! 

I dag har jeg forsøgt at skabe den episode, jeg selv har haft brug for at høre her på det sidste. Ikke mindst fordi dagen i dag er helt speciel for mig sådan helt personligt! I vinter da vi optog Bedre Mode podcasten, talte vi ikke om Corona fordi vi ikke vidste, hvad der ventede os dengang. Men i dag gør jeg en undtagelse, for jeg vil virkelig gerne lave en mere aktuel episode. Så i dag skal vi tale om festtøj, jeg tager dig med mens jeg færdigsyr min fødselsdagskjole, som jeg har arbejdet på siden november. Og så har jeg ringet til tre damer, der alle har et ømt punkt for festtøj. 

Du kan møde:

  • Pia Storm, selvstændig og arbejder med Vintagetøj på alle mulige måder og som har Storms Magasin. Afholder Vintagemesser og har udgivet en bog om Vintage, som hun også holder foredrag om. Pia giver dig tips til, hvor du kan finde Vintagetøj, hvis du skal til en skøn fest på et tidspunkt. 
  • Nanna Martinussen som har How To Do Fashion, som er en syskole, en konstruktionsskole – et univers omkring det at lave sit eget tøj. Hun forklarer, hvad det er der sker, når danskerne klæder sig i festtøj – for normalt gør danskerne ikke så meget ud af sig selv. Undtagen når der er fest!
  • Laura Terkildsen, også kendt som Laura Lava, som giver rigtig fede tips til, hvordan du kan ”dulle op” foran skærmen, mens du er online til festmiddagen med familien. Laura fortæller også om at dele tøjet op i ”hovedroller og biroller” og om såkaldte tøjkoder. Når du lærer dem at kende, kan du bedre sammensætte de ting, du allerede har i garderoben. 

Min fødselsdagskjole:

Og her har I den så – min fødselsdagskjole. Den er syet med en komi af Nannas to mønstre, nr 9 Rønne hvor jeg har forlænget skørtet og sat et ekstra lag på. Og med ærmer fra nr 12 Aalborg hvor jeg dog har gjort dem lidt kortere og givet dem mere fylde.

FØLG MED & GIV LYD

Du kan abonnere på Bedre Mode Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser.

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find Bedre Mode på Facebook eller Instagram eller kontakt mig her.

Jeg vil blive virkelig glad, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver den stjerner. Det hjælper mig til at nå endnu længere ud med det bæredygtige tøjbudskab.

OM BEDRE MODE

Bedre Mode er produceret af mig, Johanne Stenstrup for Sustain Daily. Forsker i design og bæredygtighed på KADK Else Skjold er medtilrettelægger og sammen har vi udgivet bogen “Klæd dig bedre” på Gyldendal. Podcasten er klippet af Anette Hallstrøm.

DAGENS SPØRGSMÅL:

Hvad er dit forhold til festtøj?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne