Et ur med en bæredygtig rem

Et ur med en bæredygtig rem

Et ur med en bæredygtig rem 900 1200 BedreMode.nu

Reklame: Ur modtaget i PR gave

triwa ur 3

triwa ur 2

I dag skal det handle lidt om et nyt “smykke” jeg har fået lov til at teste. Men det skal mest af alt handle om hvordan jeg lavede en fejl da jeg spurgte ind til “smykket” – en fejl du kan lære af, når du skal researche produkter du falder for.

Ur fra Triwa – med mega bæredygtige remme

De smukke ure fra Triwa kom første gang på min radar, da deres PR bureau sendte mig en mail om dem. “Bæredygtige ure fra Sverige” eller sådan noget, lød den fængende overskrift.

Jeg skrev straks og spurgte om jeg måtte teste dem, samt stille brandet nogle spørgsmål. Det første kom meget hurtigt i stand, og således har jeg faktisk gået med uret hele sommeren. Jeg fik det ca samme tid med min “ring”, og de to ting kunne ikke passe bedre sammen. Æstetikken er altså lige øjet.

Holder det så?

So far, so good. Jeg synes i hvert fald at det har holdt sig rigtig flot, også selvom det har ligget i bunden af en del tasker. Jeg bliver nemlig irriteret af uret når jeg skriver på computer, og derfor tages det tit af i løbet af dagen.

Jeg havde glemt hvor dejligt det er at gå med ur, og ikke være afhængig af sin telefon. Derfor har jeg nydt at bruge det til fx events hvor tiden var vigtig, men telefonen ikke var.

Triwa – uret med den meget bæredygtige rem

Den anden del af min forespørgsel var lidt længere undervejs, men nu har jeg fået svar. Jeg stillede en lang række spørgsmål, og fik også rigtig fine svar – dog ikke dem jeg havde håbet på, da jeg skrev listen af spørgsmål.

Jeg ville først og fremmest gerne vide en masse om remmen, for det er dem de slår sig op på. Den er lavet af læder fra økologiske Svenske køer. Garvet på en økologisk og vegetabilsk måde som er super skånsom for miljøet. Læderet er endda også garvet i Sverige, hvilket betyder at det skal overholde både miljø og arbejdsmiljølove. I min bog en ret bæredygtig rem, som jeg er stolt af at have på.

Men jeg ville også gerne vide mere om resten af uret. For et ur uden en urskive er vel bare et armbånd. Jeg var dog ikke specifik nok i min spørgeteknik her, og fik derfor desværre et generisk svar “resten af delene er lavet i hele verden, blandt andet i Japan og Kina.”

Jeg spurgte også ind til pleje af uret, hvilket jeg synes er vigtigt. Her fik jeg at vide at en læderrem ikke behøver smøres med læderfedt fordi den direkte kontakt med huden er pleje nok. Sejt ik?

triwa ur 1

Stil altid mange specifikke spørgsmål

Jeg burde vide bedre, men her er et tip til dig, hvis du selv har fundet et produkt du gerne vil vide mere om. Du får ofte svar på præcis det du spørger om – derfor skal dine spørgsmål være så specifkke så muligt.

Jeg havde fx. troet at mit spørgsmål om arbejdsforhold ville dække hele uret, men der blev kun svaret på det ift remme.

Hvis jeg skulle gøre det igen, var her den liste af spørgsmål jeg ville stille (og som jeg også vil sende til dem)

 • Her kommer spørgsmål omkring fokus-materialet:
  • Præcis hvordan er læderet garvet, og hvilke kemikalier er brugt
  • Hvor kommer læderet fra, især fra hvilke dyr og hvordan har de levet?
 • Nu spørgsmål som handler om ALLE dele af produktet
  • Hvilke materialer er brugt?
  • Hvor er alle/andre dele af produktet lavet?
  • Hvordan er arbejdsforhold for de mennesker der har været med til at lave produktet i ALLE dele af processen?

Jeg kan godt anbefale Triwa uret baseret på rem, deres vilje til at snakke om den, samt pris og kvalitet. Det ur jeg viser her, kan købes her.

Hvor mange spørgsmål stiller du? Synes du min liste er lidt for omfattende?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
6 kommentarer
 • Overvej i 2 minutter om en anbefaling af en gave (måske for at tilfredsstille giveren) på så tyndt et grundlag ikke giver det modsatte resultat.

  Som læser tænker jeg “hvor tyndt!”, og om du ikke burde have ladet helt værre – for læsernes skyld, for firmaets skyld og måske for din egen?

  Jeg ville aldrig, som i aldrig købe et ur baseret på, at de kun kan sige noget godt om remmen. Det er jo fuldkommen tåbeligt. Ville nogen i hele verden købe en mobil pp, at man kunne tilkøbe et særligt garvet cover …

  • Jeg overvejede meget at lade være. Virkelig.
   Men vil samtidig gerne til stadighed vise at det ikke altid er sort og hvidt, at det er en rejse, og at man skal se sig om. Havde jeg haft noget decideret dårligt at sige om uret, så var det aldrig endt på bloggen.

   Men føler at det lidt er samme diskussion hver gang jeg viser tøj fra de “bedre” sektioner i high-street butikker. Det kommer der også ofte kritik for, fordi vi ved kun en meget lille del af det.

 • Beklager “tykke fingre lig stavefejl” tidligere i dag.

  Kan godt se, at det er en rejse, og man bliver klogere. Og på den vis, kan vi så se, at der er et urfirma, der skal stramme gevaldigt op.

  Ure er lavet af forskellige dele, hvor – ligesom med mobiler – at man kan stille et hav af spørgsmål til, hvor metaller, batteridelen etc. stammer fra, og om der blev taget miljømæssige eller sociale hensyn i forholdet til, at det endelig ur skulle være bæredygtigt.

  Det kan firmaet slet ikke svare på, og det er jo bare diskvalificerende og green washing. Så hellere et brugt ur, et virkelig holdbart ur eller noget helt tredje – end et ur, der er af den masseproducerede type, hvor du kan være uheldig og det dårligt nok kan holde til at få skiftet batteriet ud.

  Så jeg når ikke meget længere end til, at det er den hidtil – for firmaet- værste anbefaling jeg har set. Det skal du have ros for, for vi bliver ikke fortalt noget i den tekst, der kunne forlede os til at følge din anbefaling 😉

 • Super fint indlæg, Johanne. Meget ærligt og åbent og du skal være stolt af at du stiller så mange spørgsmål som du gør!;) Kh. Camilla.

 • Som jeg lige har læst i et af dine ældre indlæg, så er gennemsigtighed om produktionen bag et produkt en indikation for, at firmaet ikke har noget at skjule. Det stik modsatte må du da have oplevet før du anmodede om et ur fra denne producent?
  De snakker om remmen fordi det er den del de har på det rene. At de ikke går mere i detaljer med selve uret viser da, i min optik, tydeligt, at det ikke ville være gavnligt for deres brand at informere mere detaljeret om hvilke forhold de er produceret under / forholdende er ikke gode nok til, at de kan ytre sig om dem..
  Hvorfor var det så nødvendigt for dig, at prøve uret af før du vidste om produktet havde slavearbejde eller miljøbelastning bag sig?
  Skal man være hurtig i disse tider, for at være den første Blogger med det sidste nye og derved opretholde sit læsertal fremfor at miste læsere til andre Bloggere? (Ikke at jeg er stødt på andre blogs om bæredygtig mode, men det er bare mit eneste bud på en grund, udover at der skulle være opstået voldsomme forelskelses-impulser da du faldt ovet produktet xD )

  • Det har taget mig et par dybe indåndinger at svare på denne kommentar (som også lidt bliver blandet sammen med et svar til Liselottes kommentar før)
   Samtidig synes jeg at kritiske kommentarer er så skønne, fordi hvis ikke mine læsere skulle være kritiske, hvem skulle så? Det er trods alt det jeg prøver at “opdrage” alle, der læser med, til.

   Først: Var det nødvendigt at putte uret på bloggen? Ja det synes jeg, fordi jeg for det første godt kan lide det, og for det næste gerne vil fremhæve produkter som gør lidt bedre. Det gør jeg igen og igen, men jeg tror det er første gang at jeg så tydeligt sætter fokus på hvad jeg IKKE ved om produktet. Det følte jeg et ekstra ansvar for, når det netop var reklame.
   Jeg skriver tit om de “bedre” under-linjer fra high-street kæder (og får også hug for det) – her ved jeg kun meget lidt om produktet, fx at det er lavet af økologisk bomuld. Jeg har ikke i de tilfælde spurgt ind til resten, da jeg faktisk forventer ikke at få svar. Men for mig at se er situationen den samme; en lille del af produktet er bæredygtigt, hvilket gør det “bedre”, og derfor fortjener en plads på bloggen. Hvilke arbejdsforhold er mine økologiske monki jeans lavet under? Nobody knows?

   Second: Har firmaet noget at skjule? Jeg læste mine emails igennem igen, og kan faktisk se, at det er PR bureauet, som har videreformidlet mine spørgsmål lidt omskrevet – og specifikt spurgt ind til arbejdsforhold på læderfabrikken, og ikke resten af produktionen. Jeg gensender derfor mit spørgsmål.
   MEN – de spørgsmål I ser i indlægget er ikke dem jeg stillede – de er en guide til hvordan jeg fremover vil stille spørgsmål, og hvordan andre også kan gøre det.
   Jeg tror ikke nødvendigvis firmaer har noget at skjule, når de vælger at fremhæve den ene detalje af deres produktion der er bedst. Det er ofte en rejse. Og majoriteten har stadig ikke en gang bare én super god ting at fremhæve.

   Og sidst vil jeg gerne tage selve uret – og hvorfor jeg tog imod det – i forsvar. Jeg synes simpelthen det er så pænt, og så passede det jo bare perfekt til min forlovelsesring. Det er samme rationale jeg bruger når jeg køber (eller tager imod) tøj fra highstreet som kun er en “lille smule” bedre. Det er bare så “pænt” og jeg er en svag, forfængelig kvinde.