Reflekter over din stil i 2016, og shop bedre i 2017

Reflekter over din stil i 2016, og shop bedre i 2017

Reflekter over din stil i 2016, og shop bedre i 2017 900 1200 BedreMode.nu

Nej, 2016 blev ikke året hvor jeg fandt min helt egen personlige stil.

Det var sådan set heller ikke et nytårsfortsæt, så det har jeg det ganske OK med.

Derfor er der dog stadig nogle ting jeg kan lære, ved at reflektere over min stil i 2016 – ting som kan gøre mig til en bedre shopper i 2017. Hvis du også vil prøve at lave denne øvelse, så har jeg skrevet alle spørgsmålene nederst, lige til at kopiere og svare på selv.

Så kan vi hjælpe hinanden med at shoppe bedre i 2017.

Jeg tror ikke på at man behøver være verdensmester i personlig stil for at shoppe bæredygtigt. Især fordi stil er en udvikling, og det er fedt at prøve nye ting, blive klogere osv.. Men ingen elsker fejlkøb, og når man i forvejen har brugt super lang tid på at finde et bæredygtigt alternativ, så må det jo gerne være det rigtige.

Hvad jeg følte mig mest tilpas i

mest-komfortable-outfits

Der er ingen tvivl om at den formular jeg føler mig bedst tilpas i er; et par jeans + en skjorte/bluse/strik + enkle sko og så ud ad døren. Det er praktisk, komfortabelt og jeg kan mærke at jeg er meget mig selv i det… Men det bliver måske også lidt kedeligt. Derfor er det næste spørgsmål også vigtigt.

Hvad jeg følte mig mest smart i

mest-smarte-outfits

Jeg kan godt lide outfits hvor der sker lidt mere, og jeg har lært i 2016, at jeg hellere vil være i fare for at se skør end kedelig ud. Det kan lære mig, at jeg ikke skal være bange for at sætte ting sammen som måske er lidt anderledes; hoppe i en farve eller en nederdel for at få lidt hverdags glamour ind.

Både sommer og efterår følte jeg mig allermest smart i min hat, som gør mig modig hver gang jeg tager den på. Jeg vil gerne have lidt mere mod ind i mine outfits i 2017.

Hvad jeg gik mest i

mest-brugte-stykker-toej

Der var nogle gengangere i 2016, og alle fik masser af tid både foran kameraet og ude i de københavnske gader generelt. Min uldjakke er en kær ven ca halvdelen af året, og den betød meget for min stil i 2016.

Mine smørbløde boyfriend jeans har igen i år været meget på. Jeg nåede faktisk at blive lidt træt af dem mod slutningen, men satser på at de hurtigt bliver favoritter igen så snart det bliver varmere – netop fordi de er så rare.

Den stribede skjorte som jeg fandt i genbrug var en overraskede succes, men jeg burde have forudset det fordi striber generelt er noget af det jeg har gået mest med i 2016.

Brigida strikken nåede også at få en del tid, og kommer på listen over bedste køb i 2016.

Hvad jeg gik mindre i end forventet

Jeg har gået utrolig lidt i kjoler i 2016. Faktisk næsten slet ikke, hvis vi ser bort fra et enkelt eksperiment i sommers og en dejlig stor skjortekjole. Måske er det fordi jeg godt kan lidt at mixe et outfit og derfor synes kjoler er for kedelige – eller også har jeg ikke fundet den rette. Men modsat har jeg heller ikke savnet det.

Jeg gik også meget lidt i bukser som strammede. Om det er alderen eller bare mit temperament for tiden, så har jeg ingen tålmodighed for stramme skinny jeans længere.

Mine bedste anskaffelser i 2016

bedste-koeb

Generelt har jeg været god til at købe fodtøj i år, hvilket jeg synes er en kæmpe bedrift, for det er svært at finde bæredygtigt. Det startede med de blomstrede veja sneakers, der efter noget gåen til (det tog længere tid en forventet desværre) var super sjove at gå i. Midt i sommervarmen fandt jeg mine nye yndlings støvler, og i august sagde min gamle sandaler stop og efter meget eftertanke fandt jeg frem til et par som jeg elskede.

På listen kan også nævnes Brigida sweateren som jeg har på hver uge, og det sidste på listen er det seneste køb – nemlig en jakke fra patagonia som jeg bruger under mine uldfrakker.

De ting kan lære mig, at jeg IKKE må spare på de praktiske ting, og jeg kommer ikke til at fortryde investeringer. Især på sko-siden har jeg lagt nogle penge, det er også bare vigtigt for mig – det samme er mine jakker!

De ting som skuffede lidt

Denne liste starter og slutter med et par drømme bukser. Fra jeg i første halvdel af 2016 gik og drømte om et par perfekte brede bukser, til sommeren hvor et løst par fra Veras blev skambrugt, over det knap så impulse udsalgskøb af den perfekte Filippa K buks, til det fact at de har hængt mere i skabet end på mine ben.

Jeg tror grunden skal ses hovedsageligt i min livvstil i efteråret, som slet ikke var formel nok til sådan et par bukser. Måske havde været en bedre investering at købe de denim culottes jeg også drømte om…

Den stil jeg vil gerne føre videre i 2017

ting-jeg-vil-foere-videre

Simple outfits som stadig er lidt anderledes, enten i deres silhuet eller sammensætning. Jeg vil gerne lege mere med nederdele, fordi det har jeg jo fundet ud af at jeg føler mig smart i. I 2016 kiggede jeg efter mange nederdele, men endte alligevel ikke med at købe en eneste – det kunne godt ændre sig i 2017, så jeg vidste at jeg havde een jeg synes er virkelig smart.

Jeg vil også gerne prøve at føre den der afslappede sommer wibe med ind i mine outfits i den første halvdel af 2017… For det er virkelig der jeg føler mig mest tilpas og mest smart..

Men jeg skal heller ikke glemme at fortsat være glad for min “uniform” – for den virker jo (19)

Ting jeg vil tilføje i 2017

Det var en stor øjnåbner for mig, at finde ud af, at jeg hellere vil se lidt for “skør” end lidt for kedelig ud. Dermed ikke sagt at jeg går efter skør, men tøj som får mig til at smile, og som larmer lidt mere. Et godt eksempel er min pink jakke eller den sorte strik med flæser. Især ting som kan parres med de mere enkle ting i min garderobe.

I 2016 troede jeg at jeg ville flirte lidt med minimalismen som æstetik. Det ved jeg godt i 2017 at jeg ikke skal. Tøjet skal bringe mig glæde, og det er mere en mavefornemmelse som jeg skal turde tro på, end det er en bestemt æstetik at følge.

Hvis du har lyst til at lege med, så er mine spørgsmål til dig her. Jeg håber du kan bruge det til noget – sådan at kigge tilbage på dit stilmæssige år.

8 Spørgsmål til stilreflektion

Hvilket tøj følte du dig mest tilpas i, i 2016?

Hvilke outfits følte du dig mest smart i i 2016?

Hvilken beklædnings genstand gik du mest med?

Hvilken beklædningsgenstand gik du mindre med en du troede?

Hvad var dine bedste køb?

Hvilke køb skuffede?

Hvilken stil vi du gerne føre videre i 2017?

Hvad vil du gerne tilføje mere af?

Hvad lærte du om din stil i 2016?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
6 kommentarer
 • Sikke et godt indlæg, Johanne. Noget af det jeg kan godt kan lide ved din blog, det er at du er så omfavnende. Alle kan virkelig være med, og det er det her indlæg et pragteksempel på. For hvem vil ikke gerne føle sig smart og godt tilpas?

  Personligt er jeg kommet ind i en rigtig god stil i 2016, hvis jeg selv skal sige det. Generelt vil jeg sige, at jeg elsker en klassisk stil. Jeg synes det er pænt og feminint og jeg føler mig altid godt tilpas i et klassisk stykke tøj.

  En klassiker i mit skab er skjorter, og jeg føler de kan bruges hele året. Om sommeret, smøget op med shorts til. Forår og efterår som de er, eller med en tynd top under. Om vinteren med noget varmt udenover. Jeg er mega fan af skinny jeans, haha. Jeg synes ikke de strammer, jeg synes de sidder til 😉 Og så giver de en god modvægt til en løs skjorte. Men min favorit har altid været og vil altid være kjoler. Jeg føler mig så godt tilpas i en kjole. Og smart. Og modig.

  Hvis der er noget, jeg vil have fokus på i 2017, så er det at købe “lidt, men godt”. Jeg har efterhånden opdaget, at jeg sætter allermest pris på de ting, hvor jeg rigtigt har rullet pungen ud. Åha, det lyder så snobbet, men det handler ikke om mærkeræs, men: de holder bedre, de er godt lavet, de er i gode materialer, de er syet et ordentligt sted, jeg passer bedre på dem, de er klassiske. Noget, der står højt på ønskelisten er en lys trenchcoat fra Burberry. De er ikke øko, men de er syet i England, og så holder både stilen og selve produktet i en evighed.

  • Ja ik? Hvis man føler sig smart og tilpas så kan man overtage verden 😉
   Det lyder dejligt at du er et godt sted stilmæssigt! Jeg kan godt følge dig i at de dyre ting giver mere glæde – for det handler både om kvalitet, men også at man ved at give mange penge har lagt større commitment i det – tror jeg

   • Jeg tror du har meget ret i det med commitment. Hvis jeg skal købe sådan en jakke, så skal jeg ikke købe ret meget andet i 2017, det kan jeg godt afsløre 😉 Så skal man altså virkelig ville det, hvis man skal skrabe de penge sammen. Men jeg har det virkelig også sådan, at jeg vil hellere have én ting, der er er tæskelækker end 20 ting, der bare fylder.

    • Sådan en frakke er altså også på min – one-day wishlist.. Det håber jeg at kunne realisere en gang i livet, så synes det er mega sejt hvis du gør det.
     Du kan evt intrducere en “opsparingsliste” på bloggen hvor du fortæller os om hvad du ikke har købt for at få råd til jakken. Det kunne være sjovt at følge med i.

 • Virkelig godt indlæg!
  Jeg har været så glad for din blog i 2016, den har virkelig været til stor inspiration. – også vandt jeg en lækker håndcreme, tak for det 😉 Jeg har i mange år – 7-8 år når nu jeg tænker tilbage, levet efter “buy less choose well make it last” mantraet, hvilket virker så godt for mig. Jeg har efterhånden en masse lækkert tøj i god kvalitet, som jeg elsker at have på og begår meget sjældent fejl køb. i 2017, vil jeg gerne blive bedre til at tage de “nemme” bæredygtige valg, så som strømpebukser fra swedish stockings – som jeg købte i res res efter du tippede om dem. Min bedste køb fra 2016, var en taske fra franske A.P.C som jeg har ønsket og kigget på i over et år, den er ikke bære dygtigt, men jeg ved jeg vil elske og bruge den i rigtig mange år, og i min bog er det bære dygtigt på sin egen måde!

  Glæder mig til mere bæredygtig inspiration i 2017!

  • Tusind tak for de fine ord Ida!
   Det er dejligt at Vivienne Westwoods mantra er blevet til dit eget, og at det virker for dig 😉 Jeg prøver men kan også godt lide “mange ting”
   Lyder godt med de lette valg – det prøver jeg også, men synes faktisk ikke det altid er let. Jeg skal finde strømper og underbukser i 2017, og synes det er svært.