Ønsker for år 2015…

Ønsker for år 2015…

Ønsker for år 2015… 700 517 BedreMode.nu

15.01.01 det nye årGodt nytår til jer der ude. Jeg håber I er kommet trygt igennem årsskiftet. Nytår er et godt tidspunkt at se fremad. Ja også tilbage for den sags skyld, men jeg synes det andet er sjovere. Hvis man vil have et kort tilbageblik på store ting inden for mode året, så klik her (dansk) og her (engelsk).

Jeg vil gerne komme med mine ønsker for 2015 ift bæredygtig mode. Noget af det er ganske realistisk (håber jeg) og andet lidt længere ude i fremtiden.

I 2015…

– Vil flere “almindelige” modebrands tale åbent om, hvad de gør for at omlægge deres produktion. Selvom de kun gør lidt og det gør langsomt, så tør de sige det højt og forklare det med almindelige ord til almindelige mennesker.

– Tøjindustrien kommer på dagsordenen når der tales vækst og klima i samfundet generelt. Det er ikke længere nok kun at tænke olie, transport og fødevarer, og ved at løfte diskussionen om en mere miljøvenlig modebrance op, på et stor-politisk plan tror jeg at mange virksomheder vil tage større ansvar.

– “Bedre” materialer bliver endnu mere udbredte. Her tænker jeg ikke mælk og tang som Eva Kruse godt kan lide at udtale sig om, men genanvendte materialer, økologisk materialer og materialer produceret med meget mindre vand og energi. Virksomheder som bruger disse materialer vil også gøre det mere tydeligt over for forbrugeren, at de er brugt.

– Der vil komme mere fokus på arbejdsforhold og menneskene bag produktet. I den forbindelse sættes der også fokus på hvad en leveløn er.

– Certifikater bliver det helt store, og den almene forbruger lærer endnu mere om hvad GOTS, OEKO-Tex, Fair-Trade, SA-8000 og FWF betyder. Måske gennem flere oplysnings kampagner. (Teaser: jeg planlægger i 2015 at køre månedens certifikat, for at gøre mit)

– Et andet brand end H&M vinder priser som verdens mest bæredygtige. Måske et, som ikke har været med til i så udpræget grad at skabe den brug-og-smid-væk kultur, som den bæredygtige mode jo skal kæmpe imod.

– Det bliver ikke mærkeligt at sige at man ikke vasker sine jeans og sine uldtrøjer. Måske bliver det mere reglen end undtagelsen.

– Salget af bæredygtigt børnetøj stiger endnu mere voldsomt end sidste år. Lige så stille følger tøj til kvinder og mænd vel med.

Det er et lille mix af hvad jeg gerne så ske det næste år, og hvad jeg tror på. Gid det måtte gå i opfyldelse. Lige et par personlige nytårsforsætter

I 2015 vil jeg:
– Prøve på kun at købe tøj fra brands jeg gerne vil støtte (men forudser at jeg nok falder for en enkelt ting fra H&M Concsious Collection som jeg plejer)
– Afprøve trendsales, både til salg og køb
– Prøve en måned med minimal garderobe og købestop
– Tage små men permanente skridt imod en grønnere hverdag (ved endnu ikke hvad bestemt, men non-fashion related)

Hvilke af mine drømme og ønsker for brancen tror I mest på/ ønsker I mest går i opfyldelse? Og hvad er dine egne forsætter?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
4 kommentarer