New in: Veja sneakers med forårsfornemmelse

New in: Veja sneakers med forårsfornemmelse

New in: Veja sneakers med forårsfornemmelse 700 958 BedreMode.nu

Veja flower sneakers // Nudie Jeans // Shirt H&M Conscious

Nu er det vel snart forår? Eller skal vi fryse ind til påske?

Jeg har fået nye forårssko. Jeg ved godt at det slet ikke er den slags sko, jeg har gået og sagt at jeg skulle have. Jeg burde jo have været fornuftig og fundet et par chelsea støvler. Men de rigtige kom ikke frem, og i stedet spottede jeg disse på en tur forbi River and Raven. Det måtte være et tegn, tænkte jeg, et tegn på at jeg endelig skulle prøve mærket – og give mine trofaste adidas en lille pause hen over foråret. Det er ikke helt sandt at de ikke var på nogen lister, for da jeg sidste år overgav mig til en shoppeliste skrev jeg “enkle sneakers med blomsterdeltaje”.

Veja er næsten symbolet på en eco-blogger, og jeg har kun hørt godt om dem tidligere. Nu føler jeg mig virkelig som en del af klubben.  Jeg havde dem med på ferie (hvis det ikke var tydeligt nok ud fra billederne) og der går nok lige nogle uger før jeg synes de passer til det danske vejr.

veja flower sneakers3

veja flower sneakers5Hvordan er de så at have på?

Jeg har ikke altid været en sneakers pige, og faktisk kun haft to gode par tidligere, så derfor er mit sammenligningsgrundlag ikke så stort. Jeg vil dog ikke udnævne disse til de blødeste sneakers jeg nogensinde har haft. Det er ikke som at træde på skyer, eller som om min fod bare er pakket ind i luftpuder. Nope – de kræver lidt at gå til. Jeg synes både at hæleklap og den anden ting – i ved foran, under snørrebåndet? Ja altså begge ting er lidt hårde, og kræver at skoene gåes til. Jeg er også blevet anbefalet at lægge en lille sål i dem, og det tror jeg at jeg vil gøre.

Alle jeg har spurgt, er så glade for dem, og derfor er jeg sikker på at de er det værd. Men derfor kan det ikke lade være med at ærge mig lidt at bæredygtige sneakers – endda det mest hypede mærke – skal stå tilbage for konventionelle sneakers.

Hvordan er de bæredygtige?

Stoffet er lavet af et blend mellem økologisk bomuld og genanvendt polyester. Al læder der er brugt er vegetabilsk garvet, og det indvendige materiale er også økologisk bomuld. Men det helt seje er den naturgummi som sålen består af – det kommer nemlig fra Amazonas og ved at bruge den naturlige gummi, støtter man også den oprindelige befolkning som lever af at udvinde netop dette. Hvis man vil læse mere om netop denne proces, foreslår jeg at læse Veja’s project side om netop gummi. De forklarer det fint, factbaseret og med masser af billeder. Det kan godt være svært at forstå hvordan gummi kan komme ud af et træ, men det gør det altså.

veja flower sneakers7

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
8 kommentarer
 • Tak for anmeldelsen! Kunne du overtales/bestikkes til at lave en opfølgende anmeldelse senere?
  Jeg købte et par Stella McCartney for Adidas (skriver ikke mærket for at prale, men tvært imod for at dele erfaringer) i foråret 2014. De skulle være mine forårs/sommersko, og jeg havde derfor prioriteret at de skulle være i stof og ikke være varme. De var hårde i begyndelsen, og skideirriterende, og da de stoppede med at være hårde, gik de til gengæld i stykker ved tåen. På begge sko. I foråret 2015, så altså kun efter tre korte sæsoners brug (forår 14, efterår 14, forår 15). Nu står jeg og skal købe nye forårssneaks, for jeg kan ikke undvære dem, men gider heller ikke betale mange penge som jeg ikke har for et par sko der går i stykker med det samme. Jeg havde endda valgt Adidas fordi jeg tænkte at de var vant til at lave sneaks, og dermed måtte have styr på deres shit. Men nej.

  Lang fortælling i håbet om at guilt trippe dig til at give status på Veja-skoene om et par måneder. HVIS jeg så møder dig i virkeligheden, giver jeg et stykke kage/en kop kaf/en is.

  • @Louise
   Først og fremmest kan du jo møde mig allerede på lørdag hvor Sustain Daily holder lanceringsfest i Dome of Visions! Det ville være virkelig nice hvis du var i København.

   Og så har jeg ikke brug for særlig meget overtalelse til at skrive om dem igen – nærbilleder af blomster sko? Jo tak, det kan jeg altid lokkes til. 🙂
   Træls at du havde sådan en dum oplevelse med de andre sko. Jeg har dog kun hørt godt om disse, men glæder mig til at prøve

   • EJ jeg glemte at tjekke kommentarer, og således gik det til at jeg ikke kom forbi til jeres fest. Det lyder ellers hyggeligt, og dit nyere indlæg viser at du så godt ud. Du skrev at du måske så kedelig ud, men min første tanke var, hvor lækre dine jeans så ud. Så hurra!
    Og ærgerligt (også @ Thea!!) at Veja er så svingende i kvalitet. Jeg må indrømme at jeg vægter komfort og holdbarhed højest når det gælder skoindkøb. Komfort fordi jeg bliver en gnaven reje når mine fødder ikke har det skønt, og holdbarhed fordi jeg virkelig synes skoindkøb er kedeligt, så jeg vil helst gøre det så sjældent som muligt. Så kommer bæredygtighed længere nede på listen, men det har jeg det egentlig fint med. Så med mindre Veja tager sig sammen, så gider jeg ikke være deres kunde.

    Jeg kan forresten, nu jeg er i gang med at skrive, fortælle at jeg har et par jeans som er ved at være lidt livstrætte på inderlårene. Men jeg har gået i dem virkelig meget i snart syv år, og de har holdt gennem vægtøgning på op til 10 kg, hvor de var det eneste, jeg kunne passe. Så tabte jeg mig igen, og blev ved med at gå i dem, osv.
    Mærket hedder BDG (har set dem i Urban Outfitters, som ellers har nasty ejere), og modellen hedder… Cigarette jeans? Dunno. Den model har jeg ikke set siden.
    Well, det var min erfaringsdeling.

    • NEJ NEJ NEJ hvor kan jeg ikke overskue hvor dumme og gentage mine sætninger var i begyndelsen af kommentaren ovenover. BEKLAGER! Jeg kan ikke rette i kommentaren, så nu får I en undskyldning, og så lover jeg at læse hvad jeg skriver i fremtiden.

     • @Louise det skal du altså slet ikke stresse over 🙂 Nogle gange går det lidt hurtigt.
      Tak for at dele dine erfaringer. Det er dejligt med jeans man har haft i så mange år – de er helt svære at skille sig af med.

  • Jeg har skrevet anmeldelse af mine Veja i modellen Grama her (har haft dem i ca. et år): http://www.ganskeenkelt.dk/2015/12/jeg-laerte-i-2015-at-sneakers-ikke-er-saa-dumt-igen/
   – og skrev i samme indlæg, hvordan der altså er væsentligt forskel på konstruktionen fra model til model. Min mand har Esplar modellen og har måttet sende retur, da de gik i stykker efter under en måneds brug. Det skylder primært den udvendige såls konstruktion, hvor Esplar modellen ikke er god kontra Grama og den Johanne viser. Han fik et par nye af Veja, men jeg vil virkelig ikke anbefale den model, da den ikke kan stå distance på særligt hælen. Hans er allerede ved at sige farvel efter et par måneders brug og det er synd, når resten af skoen er indtakt.

   Alt i alt er jeg rigtig! glade for mine. Kvaliteten er god i læderversionen og komforten er fin, men nu har jeg heller ikke ejet andet end Converse de seneste mange år, så har ikke så meget at sammenligne med på sneakers fronten. Sammenligner med træningssko er de dog langt fra lige så bløde og affjedrende.

 • Welcome to the club! I was sure I wanted to add another pair this year, untill I saw the New Zealand brand wool sneakers. I’m so in love with their design.