Julegaver – Stress eller hjerneaktivitet

Julegaver – Stress eller hjerneaktivitet

Julegaver – Stress eller hjerneaktivitet 1080 1221 BedreMode.nu

Jeg havde jo lidt svært ved at vide hvordan jeg skulle gribe det med gaver an i år, fordi jeg ikke ville have det skulle være et gedemarked, men hvis jeg mærkede efter var jeg ikke klar til helt at opgive gaverne selv. Derfor blev det at skære ned på antal, og så gå efter devisen, at hvis jeg skulle give en gave, så skulle den virkelig tænkes igennem – jeg havde nemlig et begrænset budget, men havde ikke lyst til at gaven skulle være mindre betydningsfuld af den grund.

Det har betydet meget hjerneaktivitet, og at jeg har skulle tænke ekstra meget på mine familie medlemmer hverisær. Men det er jo egentlig en dejlig ting her op til Jul. Min søster gjorde det klart at gaver gerne måtte have rejse-tema; hun skal nemlig 4 måneder til Sydamerika til januar. Det gav masser af plads til at være kreativ men også betænksom.

Jeg har tænkt at jeg kun ville give gaver som enten bringer fryd, eller rammer et reelt behov/interesse felt for modtageren. Og med den lille håndfuld gaver jeg nu har, så glæder jeg mig uendeligt til at give dem. Det er vel egentlig det som gaver handler om; de skal bringe glæde både hos modtager og til afsender.

Bæredygtigheds perspektivet i mine gaver er I sikkert også nysgerrige om? Uden at afsløre for meget kan jeg sige at der både er nogle meget eco-agtige ting, lidt hjemmelavet og nogle der slet ikke er tænkt bæredygtighed ind i; simpelthen fordi det var den rigtige gave til den rigtige person.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • Jeg har også haft det lidt svært med gaverne. Synes nogle gaver bliver givet lidt fordi “det plejer man”, uden sådan rigtigt at reflektere over hvorfor. Andre gaver er jeg rigtig glad for at finde og give, fordi jeg har et særligt forhold til modtageren eller fundet på noget særligt fint. Men nu er alt som det plejer, måske jeg skal tænke mig lidt om til næste år 😉

    Jeg håber vi får de hjemmelavede gaver at se efter jul. Jeg ved jeg får en hjemmelavet gave fra min søster, hvilket jeg er helt vild med 🙂

    • @Mette – Gaver er altså også svært. Jeg var netop i gå aftes i Fiels med min kæreste for at finde gaver til hans søskende + niece/nevø, og selvom vi endte med fine ting, så syntes det alligevel som lidt en jagt fordi “noget skulle findes”.
      Jeg er ikke på gave med min far i år, fordi jeg ikke ser ham – næste år vil jeg foreslå det samme med min mor, kun være på gave når vi ses. Og med min søster er vi enige om at vi kun giver fødselsdagsgaver hvis vi er sammen. 🙂