H&M Concsious Exclusive – Is it really worth the hype?

H&M Concsious Exclusive – Is it really worth the hype?

H&M Concsious Exclusive – Is it really worth the hype? 150 150 BedreMode.nu

Skærmbillede 2015-04-17 kl. 07.02.43

Jeg er lidt bagud i forhold til denne hypede kollektion som kom ud i går. Jeg var ikke fluks inde i butikkerne, fordi jeg ventede på at de lancerede en mere hverdags præget kollektion som de plejer. Men det ser ikke ud til at det er tilfældet. Nu er de mest eksponerede ting sikkert udsolgt, og jeg kan da også finde de første par ting på trendsales, hvor nogle hævder at silkekjolen til 1800 har kostet 5000 fra ny.

Jeg ved faktisk ikke helt hvad jeg skal sige om kollektionen, for hverken på den visuelle front, eller på “bæredygtigheds” fronten er den noget jeg synes er værd at råbe hurra for.

Læs indlægget fra Choose Well Buy Few for en god kommentar:
“På en måte viser dette hvor moderne HM ikke er. Altså, burde ikke ALLE kolleksjonene til HM være miljøvennlige?”

Når H&M siger at de går forrest i denne kamp for mere miljøvenlighed, burde de være foran. Og det er de ikke med denne kollektion. Men hvis konceptet stadig formår at få folk rendende ind i butikkerne og sidde vagt på nettet, så er det selvfølgelig dårlig forretning at holde op.

Generelt er jeg faktisk ved at få lidt nok af H&M. Mest når jeg tænker på hvad det egentlig er jeg gerne vil støtte med mine penge. Jeg har efterhånden en del H&M conscious liggende, og er da super glad for det, men det skal prøve at være slut. For H&M er ikke så gode, som jeg gerne ville have de skulle være, og jeg synes godt de kan tage fokus fra andre “bedre” mærker som gør meget mere.

Det savner jeg konkret fra H&M Conscious:
– Mere forkus på arbejdsforhold.
– En detaljeret beskrivelse om hvorfor hvert stykke tøj er “bedre”
– At H&M tager ansvar og fortæller hvordan deres materialer er miljøvenlige
– At de fortæller hvor hver ting er lavet
– At de går foran og viser at et billig-brand også kan arbejde med certifikater.

Det var så lidt galde her fra morgenstunden. Jeg vil ikke fordømme H&M, og synes stadig det er et okay sted at starte hvis man gerne vil prøve at handle lidt bedre. Ps. Men hvis jeg skal være helt ærlig så har jeg faktisk overvejet at holde øje med trendsales hen over sommeren, for at se om kampagne kjolen bliver sat til salg (til en brugt-pris) inden et september bryllup jeg er inviteret til.

Hvad synes I? Er der noget der er værd at have i kollektionen og er den hypet værd?

ENG: Even though I’m late, I felt like touching on the H&M Conscious Exclusive collection. But I do not find it WOW, either in visuals or in sustainability. If H&M really want to be ahead in this niche, they really should be; so this is what I miss:
– More focus on working conditions

– A detailed description on what makes each garment better
– That H&M takes responsibility and educates consumers on what makes each fabric better
– That they tell where each thing is made
– That they lead the way to show that a cheap brand can be certified.

What do you think? Is there anything from it worth getting and is the hype justified?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
10 kommentarer
 • Nu er jeg jo ret ny i det her med at købe bæredygtigt, men jeg har også undret mig over at det er så svært at finde ud af præcis hvad H&Ms Conscious dækker over.
  Må dog også indrømme at det ikke afholder mig fra at købe noget af det ind – både til mine egne basis behov, for eksempel toppe, og også til mine børn.
  Overvejer at skrive til dem og høre.. 🙂

  • Hej Mette.
   Hver gang du finder et stykke H&M Conscious tøj skulle der gerne stå på den grønne lap hvilket materiale det er de fremhæver. Fx Tencel, Lyocell, Organic Cotton eller Recycled Polyester. Min erfaring – uden at have skrevet til dem, hvilket det ville være super spændende hvis du gjorde, er at de propper sådan et grønt conscious mærke på alt der har et “lidt bedre” materiale. Hvilket efter min mening kan virke lidt random, og samtidig gøre det svært at shoppe hos dem hvis man kun vil gå efter de produkter.
   Ja altså på nærd de økologiske bomulds ting, som vist efterhånden ikke engang alle sammen får et label. Hvis du har lyst kan du læse hvad jeg skrev om dem sidste år: http://bedremode.nu/hm-concious/

   • Jeg er helt enig med dig Johanne, det er svært at gennemskue hvad deres grønne mærke dækker over, og det er ikke med en 100% god mavefornemmelse, at jeg køber det. Jeg skrev vist nedenstående, samtidig med at du skrev din kommentar 🙂

  • Ift H&M og andre store virksomheder, som arbejder med Social Corporate Responsibility – så tror jeg at det kan være svært og et stort arbejde at vende en så stor organisation som fx H&M. De har etablerede leverandørforhold og måder at tænke forretning på, og pludselig at skulle ændre det. Leverandør forholdene sikkert heller ikke helt gennemsigtige. Det er set i andre industrier, at der er “fremvisningsfabrikkerne” hvor forholdene er i orden, og så er der alle de andre fabrikker, som bliver gemt væk, og hvor forholdene er virkelig dårlige. Selv for en stor leverandør som H&M kan det være svært at gennemskue. Ikke at jeg ikke mener de skal og bør gøre det!
   En anden side af sagen er, at det ikke er deres kerneforretning – det er ikke bæredygtighed som har sat dem i verden. De gør det formentlig mest for at “se godt ud”, og undersøge om der er et marked. Det er en forretningsoption. Hvis det var deres hjerteblod, ville de jo gøre det over hele linien. De får point og god omtale for at gå lidt foran, men var de virkelig helhjertede omkring det, så skulle de jo have fuld gennemsigtighed, som du også efterspørger.

   • Hvor har du ret, Mette.
    Og det må jo så være det modsætningsforhold, jeg vil blive ved med at pege på. For når de vinder priser efter priser for at være verdens mest bæredygtige tøj-virksomhed, så er der nogen der må spørge om det er godt nok.

 • Jeg har ikke rigtig en mening om H&M’s CSR i det store billede lige i dag. Men det slog mig, at det dælme ikke er ret bæredygtigt, at mange af deres ting i den nye kollektion kræver kemisk rens.

  Bæredygtighed handler jo også om, hvordan vi som forbrugere bruger produkterne, herunder vask, rens m.v.

  • @Liselotte. Det havde jeg faktisk slet ikke set, men det har du da så evigt ret i. Man kan kun håbe at nogle få tænker sig ekstra om og håndvasker eller sender til et grønt vaskeri så.
   Jeg ved ikke rigtig om det er værd at kalde kollektionen bæredygtig. Eller jo, det er det ikke.

 • choosewellbuyfew 17/04/2015 at 13:37

  Takk for link! Jeg tenker også at det er noe rart ved at en bedrift som er værsting på å produsere mengder av millioner med klær og kolleksjoner i løpet av et år promoterer denne type kolleksjoner da det viser enda mer hvor umoderne og dumt resten av det de driver med er. Det hadde hjulpet også om ikke kolleksjonen ble utsolgt iløpet av første dagen da den virkelig ikke når ut til mange og handler kanskje mer om hypen med å få tak i disse klærne enn å gjøre sitt for at en større del av alles klesskap blir mer miljøvennlige (da det kun er få som får tak i disse klærne). Prisen er jeg dog ikke kritisk til da jeg mener at man må endre oppfatning i hva et plagg skal eller bør koste for å bedre arbeidsforhold og også få ned forbruket. Ah. Det er ikke alt man får med i et blogginnlegg som man kommer på etter man har publisert det haha!

  • @Maria – jeg tror netop at denne årlige kollektion er et PR fremstød, mere end det er noget andet. Men så må man da netop sætte fokus på hvor modsætningsfyldt det er, istedet for at lappe deres budskab i sig. Og det gør dit (og forhåbentlig også mit) indlæg jo godt.
   Prisen synes jeg er svær, for jeg tror ikke at en højere pris i H&M nødvendigvis repræsenterer bedre arbejdsforhold, men er generelt enig i hvad du siger.

 • thefaircloset 23/04/2015 at 11:33

  I thought long and hard about wether to buy from this collection, and in the end decided to pass. My decision was not in the first place based on the questionable sustainability or absence of ethics behind it, for I am aware of the fact that H&M cannot compare itself to sustainable or ethical clothing companies in any way. All the pieces looked so beautiful at first sight and I am a sucker for luxury materials, but when I asked myself when will I be able to wear them, the answer was; never. Too delicate and too much designed for special events.
  Asking yourself questions like, will this particular item fit my lifestyle and will it match other items in my wardrobe is also an important part of of being a sustainable consumer, I believe. So, it made me feel very good and powerful to let it pass.
  For many, including myself, H&M conciouss collections are their first way in to sustainable fashion and consumer awareness, wich is a movement that is definitly growing. So, I must say: thank you H&M, despite of everything!