Fashion Week Photo Diary

Fashion Week Photo Diary

Fashion Week Photo Diary 700 958 BedreMode.nu

Det blev ikke til helt så meget fashion week som jeg havde planlagt – min krop sagde simpelthen stop. Så i stedet for 2 events, 2 messer og 1 show, så blev det til et af hvert, og det var også fint. Jeg synes det er en sjov ting, og fedt lidt at snuse til mode livet, med events, drinks og pæne facader, men så er det heller ikke mere end det. Her er lidt glimt fra mine to dage.

ENG: I didn’t attend as much as I would have liked, but here is a little look into what I did do 🙂 Hope you like photo overload.

snapshopts cphfw 16 1

Premiere til filmen Design with Dignity lavet af Clean Clothes Campaign. Den handler om arbejdsforhold i tøjindustrien, og fx er the Organic Company med i den – nårh ja og det er jeg egentlig også selv, men mere om det når filmen kan ses online. Her mødte jeg også de søde damer fra Another View, og Drude som faktisk har været med til at skrive flere bøger om bæredygtig mode.

snapshopts cphfw 16 2Om aftenen var jeg til Barabera í Gongini show sammen med Christina Neubert. Det var super hyggeligt, og også et fedt show! Jeg var vild med den mere sporty stil, men det dyne jakkerne jeg virkelig faldt for. Måske er næste år, året hvor jeg skal have sådan en? (Oh I wish). Barabara í Gongini er en af de danske designere som arbejder mest med bæredygtighed.

ENG: Went to a movie premiere for a movie about working conditions in the fashion industry. I cannot wait to tell you all about it when it’s out. Then I meet up with fellow sustainable fashion blogger Christina Neubert, and we went to the Barbara í Gongini show. Below are some of my favorite looks. Not surprisingly they are the most simple.

Mine yndlings look fra showet – ikke overraskende nogle af de mest simple:

barabara i gongini aw16Hvad jeg selv havde på blev der desværre ikke så gode billeder ud af, men fordi jeg nu havde lovet det, synes jeg alligevel jeg ville vise det. Det blev til blå skjorte med læderjakke look. Den sorte sløje fra et lille forsøg, og jeg vil ikke udelukke at det gentager sig en anden gang, med et andet look.

snapshopts cphfw 16 outfit 1

 

Torsdagen stod på et kig på messen Revolver – igen sammen med Christina. Vi var på udkig efter bæredygtige brands, og vi fandt heldigvis et par stykker. Jeg tror også der var flere, men de fleste brands skilter ikke med det. Og der findes jo ikke et “bæredygtigt look” som man kan gå efter. Brunt papir og simpel branding er efterhånden mere reglen end undtagelsen. Det er egentlig ret fantastisk at man ikke kan spotte de bæredygtige brands i mængden, men på sådan en messe ville det dog være fedt hvis de skiltede lidt mere med det synes jeg. Også for at give indkøberne en klar fornemmelse af hvor meget der er tilgængeligt.

snapshots from the revolver fair3Amov er åbenbart et nyt bæredygtigt mærke som sælger fede basics i øko bomuld, lavet af danske leverandører med fabrikker i de baltiske lande. Vi fik os en god snak med grundlæggeren bag. De har virkelig tænkt produktet igennem, og det vi fik at vide af priserne kommer til at være var faktisk også ganske ok. De fleste vil nok sige lidt i den høje ende mht til basics, men jeg synes det var nogle fine styles, og jeg glæder mig til at følge mærket.

snapshots from the revolver fairVi fik skrevet vores email adresser ned et par gange – note to self: Få nogle visit kort. Her var det hos det New Zealandske mærke Kowtow som jeg faktisk har fulgt via instagram rigtig længe. De laver nogle skønne ting i Økologisk bomuld og jeg håber virkelig de kommer til at ligge i nogle flere danske butikker. Vi kom også forbi endnu et udenlands brands, nemlig Dedicated som laver økologisk street-wear og faktisk har en hel butik på Strøget. Jeg plejer faktisk at sige at man skal undgå strøget hvis man gerne vil shoppe bæredygtigt, men de ord må jeg tage i mig. Hvis du har en kæreste, søn eller ven som er vild med en mere street stil, så skal de klart tjekkes ud!

ENG: Thursday we went to the fair Revolver, to scout for new sustainable labels. There were a few, and I look forward to follow them. Like the new danish brand AMOV, or Dedicated and kowtow – two international brands that focus on organic cotton. 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
4 kommentarer
 • Tak for kigget 🙂 Det kunne være sjovt at prøve modeugen engang. Hvad skal man gøre for at komme med? 🙂

  Jeg er glad for at opdage flere og flere mærker, men jeg falder bare sjældent for noget, der oprigtigt rammer min stil… Jeg synes der er mange basis-mærker, og jeg går bare ikke kun i basis. Alternativt er det meget økologisk i looket 😉 Jeg leder sådan efter noget med et feminint snit, gode detajler, IKKE sort, passende til et job med pænt tøj. Har du det mon også sådan? Armoire de femme rammer på nogle styles, men det meste af deres tøj er for småt.

  • @Mette – Vi havde selv spurgt om vi måtte komme med til show, og fik et ja.
   Filmen var gratis og alle kunne melde sig til. Jeg fik dog en pre-invitation fordi jeg har fulgt processen. – Ja og messerne er også åbne for enhver 🙂
   Jeg husker du har nævnt dette før. Vil du ikke sende mig nogle billeder / links af dine yndlings mærker, så er det lettere at lede.
   Men fx synes jeg at people tree laver nogle fine kjoler med både tern og blomster print. Ellers hvad med denne fra tricotage: http://tricotage.dk/collections/all/products/tricotage-organic-cotton-fitted-dress-with-featherprint-cream-black
   Der findes flere engelske mærker som jeg synes har en mere feminin-ikke-sort stil, for du har ret i at det danske er lidt meget sort/hvidt/gråt. Men altså hvis du sender lidt inspiration vil jeg hjertens gerne researche

   Og ja der findes meget basis, og før ville jeg måske også have kritiseret det lidt, men nu er jeg på den vogn der hedder at før alle kan finde deres yndlings basis i en økologisk version, så er markedet ikke mættet 🙂

 • Tusind tak fordi du tilbyder at kigge for mig 🙂 Det er virkelig sødt af dig, og jeg har tænkt i et par dage over, hvad jeg egentligt synes er min stil.

  Først og fremmest, så er jeg en kjolepige, æbleformet og jeg er en str. 42-44 over brystet. Jeg vil GERNE vise kurver, men ikke se fed ud 😉 Sådan en kjole som du linker til, synes jeg er rigtig fin, men mine bryster og mave vil se “for store” ud, især fordi den går helt op i halsen. Jeg er selvstændig (sammen med min mand), vi sælger lægemidler og har en international scene. Mit tøj skal være pænt, feminint “business”, kvalitet uden at være “bling-bling”.

  Jeg har denne kjole fra Ilse Jacobsen (dog et andet mønster), som jeg synes klæder mig rigtig godt: http://www.ilsejacobsen.com/womens-knee-length-draped-dress-CREZIA90H.html?c=93687
  Jeg er også fristet af denne kjole fra samme mærke: http://www.ilsejacobsen.com/women-knee-length-graphic-dress-CREZIA84M.html?c=93673

  Jeg har for nyligt købt denne jakke fra Kaffe, som jeg virkelig ELSKER, og generelt kan jeg gode lide mærkets stil, men jeg synes kvaliteten er lidt for “billig”: http://www.ilsejacobsen.com/womens-knee-length-draped-dress-CREZIA90H.html?c=93687

  Et sidste mærke jeg godt kan lide er Rue de femme, for deres skjorter. Denne her ville være perfekt til min stil, sammen med enten nederdel eller jeans og så en jakke eller cardigan her i de kolde måneder: http://lisen.dk/product.asp?product=79569

  Endnu en gang: Jeg ville ELSKE nogle forslag og siger på forhånd mange tak 🙂 Jeg starter lige med at lure lidt mere på tricotage. Printet er lige mig, måske fåes den i en anden style 🙂