Fashion Revolution: Hvordan spørger du ind til brands?

Fashion Revolution: Hvordan spørger du ind til brands?

Fashion Revolution: Hvordan spørger du ind til brands? 700 517 BedreMode.nu

fashion revolution week 2016

Denne uge er det Fashion Revolution uge. Det er en kampagne som verden over opfordrer forbrugere til at råbe højt for de mange tekstilarbejdere som ikke har en stemme. Som bliver stuvet sammen i usikre fabrikker, for at producere vores alt for billige tøj.

Jeg synes generelt at brands er gode til at sætte fokus på miljømæssig bæredygtighed. Men den sociale og arbejdsforhold er langt mere skjult. Men det kan vi gøre noget ved – nemlig spørge ind.

Netop det at stille spørgsmål, er virkelig et vigtigt redskab! Det lærte jeg mens vi lavede vores Bachelor, hvor vi snakkede med mange konventionelle brands i DK (jeg må ikke sige hvilke). De sagde næsten alle sammen at de ikke kunne mærke at forbrugerne ønskede mere bæredygtig produktion.. Selvom mange undersøgelser siger det modsatte.

Spørgsmål stillet på den rigtige måde bliver taget seriøst og svaret på. Du kan nok ikke forvente svar på et billede du poster, så derfor vil jeg foreslå en email – eller en besked direkte på virksomhedernes facebook sider!

Hvis vi er nok der stiller spørgsmål, skal de nok høre det!

fash rev denmark collage2

Forslag til mail:

Kære _____(Indsæt firmaets navn)_____
Jeg er en glad kunde hos jer og elsker mit ___(Indsæt beskrivelse af tøjet, evt style navn) som jeg har købt fra jer. Men jeg kunne godt tænke mig at vide lidt mere om hvordan det er lavet. Helt konkret vil jeg gerne have svar på tre ting:
1: På hvilken fabrik er mit tøj syet, og hvilke arbejdsforhold er der på den fabrik?
2: Hvad stiller I generelt af krav til arbejdsforholdene hos de leverandører I arbejder med?
3: Hvordan kan jeg som kunde være sikker på at mit tøj er lavet under ordentlige forhold?
Jeg glæder mig til at høre fra jer.
Venlig Hilsen ___(Indsæt dit navn og kontakt oplysninger)

Forslag til facebook opslag:

Vedlæg evt et billede af det stykke tøj det drejer sig om, og post følgende på brandets facebook væg

Hej _____(Indsæt firmaets navn)_____
Jeg elsker min ___(Indsæt beskrivelse af tøjet, evt style navn)__, men vil gerne vide hvordan den er lavet? Helt præcis må I gerne svare på, hvem har lavet den, og under hvilke arbejdsforhold? Jeg kan godt lide jeres tøj, men har ikke lyst til at støtte slavelignende forhold som desværre findes i tekstilbranchen. #whomademyclothes

Kunne du finde på at skrive til dine yndlingsbrands?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • Jeg har skrevet til Stine Goya og jeg glæder mig til at se hvad de svarer. 🙂 Jeg har tidligere spurgt i deres butik, hvor jeg fik at vide, at de holder øje med forholdende på deres fabrikker, men da jeg så denne post tænkte jeg, at det var en god mulighed for at få et grundigere svar. Jeg kan også se, at flere af deres styles er lavet af lyocell og bambus, så jeg håber, at det bunder i overvejelser omkring bæredygdighed i flere aspekter. Tak for påmindelsen om, hvad vi kan gøre som forbrugere – selvom jeg håber at virksomheder fremover bliver mere transparente.