Fall Wardrobe – Make it work part 2

Fall Wardrobe – Make it work part 2

Fall Wardrobe – Make it work part 2 700 517 BedreMode.nu

14.10.06 nye gamle støvler2

14.10.06 nye gamle støvler

Der var virkelig god respon så mit første make it work indlæg, så nu prøver vi igen. Denne gang er det efterårs støvler jeg prøver at få til at virke. Jeg havde jo besluttet at finde flere fede par, og så bruge mine 5 spørgsmål omkring læder som udgangspunkt for at kontakte producenterne og få nogle svar, og på den måde vælge støvle. Men det var der simpelthen ikke tid til, for jeg har ikke fri mens butikkerne er åbne, og synes det er for svært at købe sko på nettet. Så derfor måtte jeg se mig om efter en anden løsning.

I skabet stod et par gamle udtrådte støvler, som jeg af en eller anden grund ikke havde smidt ud. De er nok 4-5 år gamle, og elsket til døde. Men det betød jo så også at de var gået godt til, og jeg var stadig vild med formen.

14.10.06 nye gamle støvler4

Så ned til sko-handleren med mig og høre om han kunne redde dem. Det kunne han godt, men det var ikke billigt. Alt i alt blev det 600 kroner. For det fik jeg så også helt nye såler, farve og nye snørebånd. Jeg besluttede nemlig også at de skulle farves sorte. (Hvis man kigger efter kan man se stor forskel på sålen i før og efter billeder.) Hele turen var heller ikke tidsbesparende. Der er faktisk intet over denne make-it-work omgang som var et easy-fix. Men i stedet var der noget tilfredsstillende i at være med til at puste nyt liv i en næsten død sko. Det største arbejde udførte skomageren selvfølgelig, men jeg har selv farvet dem.

Jeg vil gerne sige et par ord om farveprocessen, men først en tilståelse: Jeg ved ikke, hvordan den farve jeg har brugt, er lavet, eller hvilket materiale mine såler nu er i. (det er helt sikkert ikke fair-trade gummi) Jeg lukkede øjnene og lod skomageren tage de beslutninger, basseret på det bedste resultat og den bedste pris. Jeg kunne sikkert godt have bestilt en mere miljøvenlig farve hjem, og stillet nogle flere kritiske spørgsmål. Helt ærligt, det kunne jeg godt.

14.10.06 nye gamle støvler5

Nårh men tilbage til der hvor jeg farvede dem selv. Det var overraskende nemt. Det farve jeg fik hedder narvsværte. Inde i flasken er en lille pensel (tænk neglelak konceptet) og farven var helt flydende og skulle bare males på. Efter to lag var de mørkegrå., hvilket var en lille smule skuffende, da jeg forventede kul sort. Gummi handsker er en god ide, jeg vil nærmest sige at det er nødvendigt. Til sidst fik de en gang skocreme og de nye snørrebånd kom i. Det var først efter skocreme at de blev helt sorte og skinnende. Og jeg blev rigtig glad for resultatet. Jeg er ganske glad for mine nye gamle støvler. Og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg farver læder. (jeg har et par lange brune støvler liggende også, som måske bliver næste projekt).

Mine smittede ikke af ved berøring, men det var som om der var lidt overskuds farve på sålen (både narvsværte og skocreme var kommet lidt ned på sålen) og derfor fik mit gulv nogle mærker da jeg gik lidt rundt i dem inde. Men frygt ikke: neglelakfjerner klarer alt, og mine gulve har ikke lidt nogen skade – end ikke da jeg på et tidspunkt tabte børsten på gulvet.

14.10.06 nye gamle støvler3

Jeg ved ikke en gang om snørestøvler er rigtig “in”, men jeg synes de er fine. Og så fik man lige lyst til at gå udenfor og tage nogle billeder i de smukke efterårsblade. Nogle gange tager man billeder af sko, men finder ud af at man faktisk også har fanget det bedste ved årstiden; farverne og lyset. (de øverste billeder) Er der nogle af jer der har prøvet at farve lædersko selv?

ENGLISH: So my schedule didn’t allow me to go out and look for cute sustainable leather boots that fit, so I had to look around for what I had available. I had these beige shoes that are 4-5 years old and loved to death. So I brought them to the cobbler and asked if he could fix them. It was not a cheap, nor quick fix, (but still more convenient for me than going and trying on a lot of new shoes) but I got them back with great new black soles. Then I began to color them at home. I gave them two coats of color, and it was surprisingly easy – with rubber gloves on: very important. Then I gave them shoe creme to make them extra black and shiny. And took them for a spin in the beautiful fall leaves outside. In my opinion using what you have is always the most sustainable option. 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
5 kommentarer
  • PIXELS OG POESI 06/10/2014 at 07:55

    Hvor er resultatet blevet godt! Jeg tager virkelig hatten af for at du har brugt både tid og penge på det – specielt når det har været en halvdyr affære. Jeg tror de fleste, jeg selv inklusive, bare ville have købt nogle nye.

    • @Pixels og poesi – tak. Som du selv siger var det lidt omstændig, og derfor ville jeg – som jeg også kommenterede ovre hos dig – nok have købt nye støvler hvis min hverdag havde set anderledes ud. Men støvlekøb på nettet var ikke en god løsning i mine øjne. Men nu er jeg glad for at have gjort dette.

  • Hvor blev de fine, og meget mere anvendelige. Og jeg kan virkelig godt lide at du bruger tiden på at genanvende istedet for bare at smide ud og købe nye. Det glæder mit gamle genbrugshjerte:)

    • @Jane – TAK 🙂 jeg følte også selv en stor tilfredsstillelse ved at have genoplivet dem. Men det sker desværre ikke hver gang, og jeg smider også ting ud nogle gange.

  • Hej Johanne, kender du en god skomager, der laver forsåling?