Derfor laver jeg en capsule collection for efteråret

Derfor laver jeg en capsule collection for efteråret

Derfor laver jeg en capsule collection for efteråret 900 1200 BedreMode.nu

planlæg en capsule collection 2

Jeg har tænkt mig at gøre noget jeg ellers havde sagt ikke var for mig; nemlig at have en capsule collection for efteråret.

Hvorfor jeg vil prøve en capsule collection

Jeg har før flirtet med konceptet og faldt fx pladask for 10×10 udfordringen, første gang jeg prøvede den. Så begyndte jeg at kunne se flere gode ting ved capsule konceptet som jeg skrev om her. Det er stadig de ting der gør at jeg føler mig så tiltrukket af konceptet. Men jeg har hele tiden sagt til mig selv, at jeg ikke ville kunne gå en fast periode uden at tilføje noget nyt til garderoben. Det har jeg stadig mine tvivl omkring, men da jeg i Juni kørte en mini capsule var jeg helt vild med det. Det gjorde det super let at pakke, klæde mig på og bare gå ud af døren. En af grundene var at jeg havde tænkt så meget over det, og den virkelig afspejlede mine intentioner for juni.

Jeg prøvede også at lave en mini capsule i august, hvilket du kan se mere om i videoen her. Men det var svært at holde til den, nok fordi den ikke var så vel gennemtænkt, og mest bare skabt for videoen. (sorry, nogle gange gør man noget ikke gennemtænkt for at skabe en god historie). Men derfor er der stadig nogle gode tips i videoen.

Den sidste grund til at jeg nu giver det fulde koncept et skud, er at jeg har kæmpe købetrang. Det kribler i fingrene for at få nogle nye ting i garderoben, og mange af de ting jeg gik med i sidste efterår føles ikke helt rigtige længere. Så jeg har brug for en tid hvor der virkelig sker ændringer, men så en tid hvor jeg lader de ændringer bundfælde sig i garderoben.

planlæg en capsule collection 3

Hvordan opbygger jeg min efterårs capsule?

Det var så hvorfor, og nu over til hvordan. Jeg synes stadig det er en stor opgave at skulle vælge en mængde tøj som jeg SKAL gå i, i tre måneder.

Hjælp

Jeg har downloadet og printet den skønne Capsule Planner fra Caroline Joy som står bag bloggen Un-Fancy. Den indeholder ting som reflektioner over din nuværende stil, farver og hvordan din livsstil ser ud. Den vil jeg gennemgå over den næste uge, så opbygningen bliver mere guidet og velovervejet.

Antal

Caroline foreslår 37 stykker tøj, inkl sko og overtøj med uden træningstøj os hjemmetøj. Jeg vil bruge det antal som en rette-snor, men heller ikke mere. Hvis jeg lander på 35 eller 40 er det også fint, det vigtigste er at jeg holder mig til det antal.

Periode

Det bliver en efterårs capsule, og derfor er det fedt at vente til vi får rigtigt efterår. Jeg har derfor bestemt at det skal være fra midt september til midt december. Der er masser af forskellige events i den periode så det bliver stadig spændende.

Ny stil

Jeg skal selvfølgelig ikke have en ny stil, men den udvikler sig, og jeg er allerede begyndt på den sjoveste del af denne process; At samle inspiration til hvilken stil jeg ønsker at vise. Derfor har jeg lavet et nyt pinterest board som I kan følge lige her:

planlæg en capsule collection 1

Udskiftning

Hele ideen med en Capsule er jo netop ingen udskiftning i tre måneder… Men her bøjer jeg reglerne lidt. Jeg vil forsøge at lade være, og impuls tilføjelser er slet ikke tilladt. (Når jeg siger tilføjelser frem for køb er fordi jeg planlægger at blive en del af endnu et bytte-klædeskab). Jeg vil derfor indføre den regel at hvis et item virkelig ikke passer ind, så må jeg skifte det ud. Men kun med genbrug/byt eller gaver. Jeps jeg tillader altså også gaver, fordi dem er jeg så priviligeret at modtage en gang i mellem.

Blogging

Jo, min første fulde capsule collection vil da fylde en del på bloggen. Men det bliver ikke en ren capsule blog. Og det har faktisk også været nogle af de ting der har holdt mig tilbage fra at prøve det af før. Jeg vil prøve at finde en balance, og stadig give shopping tips i form af kollager, nye brands og masser af guides til bæredygtig tøj. Der er allerede nye mærker som har fundet vej til efterårsgarderoben, så det kan I jo også glæde jer til. Og så vil jeg forsætte min serie med “sådan ser det ud to år efter” da mange af mine første bæredygtige køb nu er så gamle.

Så nu går jeg i planning mode, og glæder mig meget til den process.

Hvad vil I gerne høre om ifbm min efterårs capsule?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
13 kommentarer
 • Jeg overvejer selv en capsule wardrobe helt vildt – mest fordi jeg alligevel er tilbøjelig til at gå i det samme igen og igen og igen… Jeg kunne rigtig godt tænke mig at læse om selve processen, hvor du udvælger tøjet, hvilke tanker du gør dig om, hvad der passer sammen og måske hvordan enkelte stykker tøj kan bruges på flere forskellige måder (det er jeg ikke selv så god til nemlig). Og hvordan du skaber overblik over, hvad du allerede har og finder inspiration fra det – jeg har forsøgt at fotografere alt mit tøj, så jeg kan sætte det sammen enkeltvis på computeren/lave overskuelige capsule fotomapper, men det har ikke været nogen god løsning for mig – der er altid noget der er til vask, eller krøllet, eller også er der ikke godt lys den dag, hvor alt er rent og strøget. 😉 Det bliver spændende at følge med i!

  • Det lover jeg at komme ind over. Jeg kan allerede nu sige at jeg ofte ikke fotograferer mit tøj, men bruger siden polyvore hvor jeg kan gemme billeder af lignende tøj (hvis det er genbrug) eller tage billeder fra butikkernes hjemmesider, og sådan skaber jeg kollager med “mit eget tøj”
   Mit er nemlig heller ALDRIG rent på samme tid 😉

   • Det lyder virkelig smart – jeg har lige fundet en video fra Use Less som forklarer, hvordan man gør. Weekend plans – sorted. 😉 Tak for tippet!

 • Takket være din blog og styrende bloggen kom jeg i gang! Jeg gik i gang med en capsule hen over sommeren og har faktisk næsten haft købestop, har dog været nødt til at tilføje nye bukser, da de gamle gik itu 😅
  Havde allerede spottet, at jeg gik meget i det samme, så det ret virkede oplagt at prøve… Men kan se at jeg nok næsten tenderer over i uniform-dressing kategorien, så 45 stykker tøj er faktisk en smule for meget… Men så er der jo mulighed for at opgradere til bedre kvalitet når jeg får slidt mit highstreet op, som lidt er overrepræsenteret i garderoben pt😊
  Tak for en mega fed blog forresten!

  • Mega sejt at du er kommet igang! Og hvor er det fedt at høre at jeg har kunne være bare en smule med til at skubbe til det.
   Tager du også konceptet med ind i efteråret?

   • Ja helt klart, det har givet mig et kæmpe indsigt i hvad jeg går i og hvad jeg mangler… Og så passer det virkelig, at man har langt færre tøjkriser!
    Glæder mig til at se hvordan din capsule ender, da det bliver inspirerende at se, selvom du er en del modigere i print end jeg selv😊

 • Ups stylebee bloggen blev der ment…

 • Hej
  Og først og fremmest mega fed blog du har dig her, med masser af inspiration.

  Jeg har i et par år også inspireret af Caroline lavet noget ala Capules 4 gange om året. Jeg har dog aldrig hængt mig i det totale antal. Jeg har delt mit tøj op i kategorier og haft en regel om 3-4 stykker tøj indenfor hver kat. og desuden aldrig praktiseret købestop.
  Det fungerer super godt fordi det har givet mig det nødvendige overblik til at undgå langt de fleste impuls og fejlkøb.

  Stylebook appen er i øvrigt vildt god til at holde styr på garderoben. Jeg napper som regel billede fra webshop når jeg har købt noget og ellers kan appen også hjælpe med fritlægningen hvis man har taget billedet på en glat ensfarvet baggrund.

  • Hej Trine
   Tusind tak for din ros. Jeg har også lige været forbi dit domæne og faktisk læst det hele 😉
   Dejligt at du har fundet din egen vej igennem capsule systemet – det er vel også det som det handler om..
   Jeg har ikke prøvet appen, bruger i stedet meget polyvore, men kan være jeg skal forsøge med stylebook.

 • Mange tak Johanne, det er da den bedste kompliment man kan få, når man elsker at skrive, at der er nogen som har lyst til at læse det 🙂
  I løbet af denne og næste uge laver jeg en lille serie om min tilgang til capsule begrebet, så hvis du eller andre har lyst til at læse med tillader jeg mig lige at smide en lille adresse til bloggen min http://www. nottasusual.dk Håber det er ok?
  Kh. Trine

 • Nå, interessant koncept! Jeg sidder her og følger med i dit projekt og bliver helt inspireret – og lidt stresset! Jeg har selv længe dyrket ‘lidt men godt’ når det kommer til tøj. Mit problem lige nu er, at jeg i praksis har haft købestop i halvandet år (!) = en graviditet + en barsel. Nu starter jeg (nyt!) job om mindre end en måned, har ikke ubegrænsede penge, sidder i Buddinge og ligner en vagabond 😜 Ville det være imod dit koncept at anbefale en god bæredygtig butik, der kan redde mig?!?

  • Hej Kirstine.
   Dejligt at du føler dig inspireret.
   Og du skal på ingen måde få stress. Der er 1000 måder at have garderobe på.

   Men jeg forstår godt det kan være en svær situation når store dele af garderoben skal opdateres på en gang. Og selvf vil jeg anbefale butikker. Det er faktisk min yndlingsting!!
   I Kbh er mine to favoritter Res Res og River and Raven (Se min shoppeguide)
   Og ellers vil jeg overveje at hoppe forbi en mere High end genbrugsbutik hvor du kan få meget kvalitet for pengene og ofte super god hjælp af personalet. Jeg elsker tut a tu på jægersborggade