Clothes should be long term commitments

Clothes should be long term commitments

Clothes should be long term commitments 150 150 BedreMode.nu

14.11.14 better news part 4

14.11.14 better news part 4 2Jeg sad og skulle forberede et “better news part 4” indlæg, men kunne ikke komme ind på fashionforum.dk, så det må I få i morgen. I stedet faldt jeg over en video med Stella McCartney hvor hun fortæller, at hun designer tøj der skal være en long term commitment.

“When I design, it’s about designing pieces that are stand-out, staple, long-term commitments in your life. They’re made beautifully in the finest places in the world and should be cared for, loved, and handed down to the next generation. So for me, it’s not about ‘wear now, buy now’ or whatever. It’s about buy[ing] whenever you can buy it, whenever works for you, and wear[ing] it forever.”

Find filmen her, som er et kort interview. Stella er faktisk et godt luksus brand, hvis man gerne vil have at der er styr på tingene, især over for dyrene, for Stella McCartney er en stor dyreforkæmper og bruger fx aldrig læder eller pels. Hun har samtidig været med til at gøre bevægelsen “Meat Free Mondays” stor i England.

Outfittet er et fra arkiverne, men klart et eksempel på et long tern commitment. Nederdelen har en gang været et par blå jeans som jeg elskede og gik med i mange mange år. Så falmede de så meget at jeg ikke elskede dem mere. Men da de stadig sad for godt til at blive smidt ud, kom de en tur i vaskemaskinen med sort farve. Sådan havde jeg et par gode sorte bukser i nogle år, indtil pasformen ikke passede mig mere. En dag så jeg en DIY tutorial på nettet om hvordan man syede et par jeans om til en pencil nederdel. (Jeg brugte denne tutorial) Det var virkelige nemt, og jeg har flere bukser liggende som jeg tror vil være bedre som nederdele.

Jeg har faktisk vist nederdelen på hjemmesiden Dottedsuit.com, som er et projekt hvor folks forhold til deres tøj fejres. En masse mennesker har delt et specielt stykke tøj og fortalt historien her om. Det er et skønt projekt, og jeg elsker især at følge dem på facebook. Tjek det ud 😉

Blusen er fra Care By Me og jeg lånte den til vores photoshoot i sommers. Desværre fik vi aldrig rigtig gode billeder af den. Men deres design æstetik passer også godt ind i at være “long-term-commitment”. Tingene er håndstrikkede i det lækreste cashmere og de kalder det selv slow-fashion.

Tænker du også over at tøj skal være long term commitments?

ENG: I found this quote by Stella McCartney, and thought it was great. She talks about how clothes should be a long term commitment. This skirt is one such, a refashion from jeans that I’ve had for years, and talked about on dotted suit.dk. The knit is from Care by me, a danish company that designs long lasting slow fashion.

 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • Ganske Enkelt 12/11/2014 at 11:01

    Absolut – i hvert fald så vidt som muligt! Jeg ville rigtig gerne derhen, hvor jeg sled ting op fremfor at blive træt af se på dem. Jeg forsøger derfor at købe flest ting, der rent stilmæssigt burde “holde” for mig (fx en lang cardigan mv.), ting af høj materialemæssig kvalitet og så forsøger jeg at passe bedst muligt på det efterfølgende. Men altså jeg vasker stadigvæk tingene – også jeans, i vaskemaskinen, jeg kan ikke finde ud af “sy om”, så når noget ikke passer, må det videre. Så på den måde er mit tøj ret afhængigt af, at det (og jeg selv 😉 ) holder formen.

    Jeg køber dog også sæsonbetonede highstreet items, som jeg må indrømme, at jeg godt ved ikke holder evigt i min garderobe. Min holdning er, at så længe vi taler 1-2 køb pr. sæson, så slipper tingene alligevel gennem nåleøjet. Og i sidste ende kan man faktisk ikke vide, om de ting alligevel ender med at være garderobefavoritter – man har vel lov at håbe. Senest har jeg købt et par bukser med sølv til julens fester. Om det er longterm må tiden så vise 🙂

    • Jeg er enig i at man ikke kan sige hvad der ender med at være garderobefavoritter. Jeg bliver gentagne gange overrasket, men er også stadig der hvor jeg prøver at finde ud af min stil. 🙂