Cirkulære koncepter for alle der elsker nyt tøj

Cirkulære koncepter for alle der elsker nyt tøj

Cirkulære koncepter for alle der elsker nyt tøj 900 1200 BedreMode.nu

cirkulaere koncepter 1

Outfit sponsoreret af Kalo Kopenhagen, hvor jeg har testet konceptet en måned

Hov – så kom der igen et nyt stykke tøj ind i garderoben. “Øh Skat, har du nu fået nyt tøj igen” spørger min kæreste ofte. Og jeg siger glad JA! Men det er ikke altid at det er mit for evigt, og det var også tilfældet den søndag hvor en sød kvinde ringede på og leverede tre stykker smukt og nyrenset tøj.

Jeg elsker nemlig nyt tøj. Altså nyt for mig, for hvornår det præcis er produceret er mindre vigtigt. Mere præcis så holder jeg af udskiftning i mit tøj – men det skal jo gøres ansvarligt. Derfor har jeg i bloggens nu tre års levetid testet mange dele, bytte, lejekoncepter. Sammen går de under navnet cirkulære tøj-koncepter.

cirkulaere koncepter 2

Cirkulære koncepter er en bæredygtig løsning indtil alt tøj produceres bæredygtigt

I de cirkulære koncepter er det ikke tøjet i sig selv som er bæredygtigt, men måden vi bruger det på. Det betyder at flere mennesker deles om de samme resourcer, og de resourcer (tøjet) går i cirkulation mellem brugerne.

Det er især smart med tøj, fordi de fleste har virkelig meget hængende, som de aldrig får brugt.* Og det er jo spild af gode resourcer.

Mange af de cirkulære koncepter jeg har prøvet er fyldt med skønt konventionelt tøj. Alt det som jeg normalt aldrig ville købe grundet mine værdier. Men som jeg alligevel savner, fordi jeg kan efterhånden godt se, at bæredygtigt tøj ikke rammer alle æstetikker.

cirkulaere koncepter 3

Kalo Kopenhagen – smart business tøj på månedsbasis

Jeg har testet Kalo Kopenhagen siden starten af maj. Det er et koncept hvor man for et fast beløb hver måned, bruger tre stykker tøj fra det fælles klædeskab. De sørger så for at tøjet bliver tjekket og renset inden den næste bruger får det hjem.

Kalo går især efter business kvinder, hvilket afspejles i deres udvalg. De har rigtig mange skønne mærker der fokuserer på god kvalitet. Der er både farverigt og spraglet tøj i deres samling, og jeg har især tiltrukket af det spraglede. For det var det, som jeg ikke turde købe selv. Efter at have snakket med damerne bag, kan jeg høre at andre også tænker som mig. De bruger Kalo Kopenhagen som spændende krydderi til deres almindelige garderobe.

Det er lidt dyrt, set med mine studie-budget øjne; 599 kr/måned. Men jeg kunne sagtens forestille mig, at jeg med et større rådighedsbeløb kunne se det smarte i det. Hver måned har man tøj hjemme til en værdi af gennemsnitligt 5000 kr. Det er utrolig let at bruge, og man selv kan vælge og derved planlægge fremad. Noget som ikke er muligt med de andre cirkulære koncepter jeg bruger.

Andre cirkulære koncepter jeg holder øje med

Vigga

De fleste kender det vist allerede, men det seje koncept Vigga, hvor man hver gang baby vokser, får en ny taske med økologisk børnetøj. Jeg har ikke børn (eller planer om det) men er alligevel overbevist om at jeg skal prøve det en dag. Nu har de jo også gravid tøj.

The Organic Club

Jeg kom først forbi The Organic Club fornylig, men deres udvalg er super lækkert. For 99 kr/måned kan du være medlem af fælles klædesskabet hvor man bytter tøj for point. Tøjet du får med, er altså dit for evigt, med mindre du bytter det igen. De har butikker både i København, Odense og Svendborg, og jeg overvejer stærkt et medlemsskab.

Veras

Ja, det kræver næsten ikke intro, men jeg holder af Veras konceptet. Jeg klikker tit ind på nettet kl 10.00 om formiddagen, og ser om der er kommet nye ting online. Hver dag uploades nyt tøj, og det gode ryger hurtigt.

shoppetrang

Adgang til Vs Eje

De cirkulære koncepter bygger på en skiftende forbrugsmentalitet. Nemlig at vi har “adgang til” frem for at vi ejer. Det er svært for mange, og fx synes min kæreste at det er helt godnat. Hvis man er sådan en som kun køber meget få ting, og beholder dem for evigt, så kan jeg da godt se det er en stor omvæltning. Men hvis man ligesom mig, synes udskiftning er sjovt, så er det måske noget. Jeg kunne fx godt tænke mig et cirkulært koncept for boligtilbehør.

Se fx denne video hvis du vil høre mere om hvorfor adgang til bliver en af fremtidens mega trends.

Kunne du finde på at prøve et cirkulært koncept?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
 • Jeg er også ret lun på The Organic Club, men har besluttet at jeg vil ind forbi butikken inden jeg springer ud i et medlemskab…det ser nemlig ud til at der er rigtig meget af deres tøj, der ligger i de små størrelser (S/M), og så kan jeg ikke helt være med på så meget af det.
  Veras overvejer jeg også… Tror jeg prøver ihf ét af dem her over sommeren 🙂
  Konceptet er jeg i hvert fald vild med!! Men det er jo lidt i stil med blot at købe og sælge genbrugstøj..

  • Synes helt klart du skal prøve det. Det med størrelserne har jeg ikke lige luret hos The Organic Club – men skal sige til når jeg gør – man skal jo dog huske at genbrugstøj ofte er lidt større (eller mindre) end mærket siger pga brug og vask.
   For mig føles det ikke som det samme som at købe og sælge genbrugstøj. For det første skal jeg ikke have pengene op ad lommen hver gang. For det andet, så ved jeg altid hvor jeg kan “komme af med tøjet” – synes godt at salg af genbrugstøj kan være den besværlige del, og gennem fx veras er jeg sikret værdi for alt mit aflagte tøj.

 • Tak for din anmeldelse. Først og fremmest, så synes jeg tøjet er super flot, de har virkelig valgt nogle lækre mærker.
  Men helt ærligt, så ville jeg hellere købe tøjet selv og så bruge det igen og igen. Men jeg er heller ikke så fristet af nyt tøj, jeg elsker at genbruge mit eget tøj igen og igen.
  Vigga synes jeg er mega genialt. Børn vokser så hurtigt ud af tøj, det er så oplagt at leje det. Desuden skal man ikke betale ekstra, hvis man kommer til at ødelægge tøjet fra Vigga, men man skal erstatte tøjet fra Kalo. Det er lidt en deal-breaker for mig… Ikke at jeg ikke kan forstå at de har sådan en regel – det er bare ikke en chance, jeg har lyst til at tage.