CHARE-ROOM – become a member of the best walk-in closet in the city

CHARE-ROOM – become a member of the best walk-in closet in the city

CHARE-ROOM – become a member of the best walk-in closet in the city 700 958 BedreMode.nu

15.03.30 besøg hos chareroom4To Share is to care. Hos CHARE deler man alle de skønne ting.

Jeg føler jeg har tøjkrise inden en fest, og får lyst til at købe en ny kjole. FY! Det er jo ikke bæredygtigt! Jeg får lyst til at opdatere garderoben fordi den føles lidt kedelig i en periode. FY! Det er jo ikke bæredygtigt! Jeg overvejer at købe noget nyt, men bliver træt af det efter to uger. FY! Det er jo ikke…. Ja sådan kan min tanke-række nogle gang godt være, når mine gamle vaner slås med mine værdier. Men måske behøver jeg ikke ændre tanker og vaner 100 %, bare tilpasse dem lidt til en virkelighed hvor jeg ikke kun overvejer mit eget klædeskab, men også det jeg er medlem af.

Lad os lige tage den forfra: Jeg er blevet medlem hos CHARE-ROOM, og er meget begejstret for det. Det er et koncept hvor man lejer tøj i to uger for et beskedent beløb (mellem 20 og 40 kr) – hvis man altså er medlem af butikken. Rent praktisk er det en skøn butik fyldt med designer tøj (i str 36, 38 og 40) som jeg har fri adgang til, via mit medlemsskab for 149 pr måned.

15.03.30 besøg hos chareroom2Alt tøj bliver dampet inden det hænges ud i butikken. 15.03.30 besøg hos chareroom1CHARE-ROOM ligger på 1. sal i nogle hyggelige lokaler på Hyskenstræde 7, i København K.

Det er endnu et forsøg på at skabe en ny måde at forbruge på, og går ind under det vi kalder dele-økonomiske tiltag. Tanken bag er at vi har rigtig meget tøj, der ikke bliver brugt særlig meget, så hvis vi er mange der deles om det, bliver det enkelte stykke tøj brugt langt mere – og det giver både en miljømæssig gevinst for verden, og en økonomisk gevinst for den enkelte.

Mange gange handler artikler om ansvarligt forbrug om at ryste os fri af de gængse regler for hvordan man ser mode. Man skal ønske sig mindre, og lade være med at hungre efter nyt hele tiden. Det tror jeg langt hen ad vejen er sundt, men det er virkeligt forfriskende at der også findes forsøg der gøre noget andet. At fejre mode og lysten til at skifte ud og prøve nyt.

15.03.30 besøg hos chareroom5Der bliver syet et CHARE mærke i nakken af hvert stykke tøj. Det bliver også set efter for små-reperationer.15.03.30 besøg hos chareroom7Der er stort udvalg, men desværre indtil nu kun str. 36, 38 og 40. (Str M)

Hvorfor er jeg så begejstret for CHARE-ROOM?
Jo, det er simpelthen bare en utrolig lækker oplevelse, og de har et godt sortiment. Hvor jeg måske har savnet noget i min stil i Kjole-bytte-butikken Re-second, så kunne jeg falde for det meste hos CHARE. De får doneret kollektionsprøver og lignende direkte fra de bedste danske modebrands. Det hele er i god kvalitet, rent og hænger i katagorier. Hos CHARE låner man noget i to uger, og når man leverer det tilbage sørger de for at det bliver vasket eller renset korrekt.

Hos CHARE kan jeg få det shopping-fix jeg godt kan lide, men med god samvittighed. Jeg har tidligere på bloggen indrømmet, at jeg godt kan lide at shoppe; især hele oplevelsen omkring det, at se på nye ting, at prøve nye snit og blive fristet af noget, jeg ikke vidste jeg havde brug for. Men det er en følelse jeg har undertrykt længe, fordi jeg egentlig ikke har brug for mere, og gerne vil prioritere velovervejede køb. Men her kan jeg få den samme følelse, med god samvittighed.

Første gang jeg var der inde, lånte jeg et par hverdagsbukser for 20 kroner. Det var en skøn løs silkebuks. Anden gang jeg var der skulle jeg finde et outfit til en kandidat brunch og efterfølgende fest. Det outfit får I at se i morgen.

Har I prøvet nogle af de nye deleøkonomiske muligheder? Eller kunne I finde på det?

ENG: I don’t know how it is where you are reading from, but in Denmark we se a lot of new initiatives coming up. They are rethinking the way we consume fashion. I’ve been a member of a dress-swapping shop, and now I have become a member of a shop filled with gorgeous designer clothes, where I can rent stuff for a very small amount to keep and wear for two weeks. I have been there twice, and I love it. It allows me to get the shopping fix, that I like, but have been oppressing for a long time. I’ll share a rented outfit with you tomorrow.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
5 kommentarer