Almost natural nail polish for Christimas

Almost natural nail polish for Christimas

Almost natural nail polish for Christimas 700 958 BedreMode.nu

neglelak1

Vidste du at det frarådes gravide kvinder at gå med neglelak? Så giftigt er det. På den ene side kom det ikke som en overraskelse, jeg mener, det lugter jo ikke alt for godt. På den anden side fik det mig alligevel lidt til at tænke. Generelt er der jo utrolig mange ting som gravide ikke burde gøre, og der er mindst lige så mange holdninger til hvor “hysteriske” eller ikke de er.

Men tilbage til neglelak. Jeg blev opmærksom på problemstillingen samme dag som jeg blev opmærksom på at det ikke behøver at være så giftigt. Jeg har aldrig brugt særlig mange penge på neglelak og det kunne man godt se på kvaliteten, derfor var det ikke en svær beslutning at min første “dyre” neglelak skulle være fri for en række af de værste stoffer.

Neglelak er klart mit yndlings tilbehør, fordi det ikke kræver så meget. Og så er min kæreste af en eller anden grund vild med glitter-negle, hvilket er mærkeligt, men han lægger altid mærke til når jeg har gjort noget ud af det…

ENG: Did you know that pregnant women are not supposed to wear normal nail polish? I wasn’t surprised when I found out, but I also was not happy since nail polish is my favorite accessory. But luckily I also discovered that it didn’t have to be so, and since I’ve been wearing it guilt free.

neglelak2

Den røde + topcoat er fra Kure Bazar som kan købes hos River and Raven til 125,-. De har godt nok været på mange gange i løbet af året, og det kan I også se på den resterende beholdning. Den består af 85% naturlige materialer, og de 4 mest gængse “farlige” stoffer er undladt. Det er hvad der står på pakken, og mere ved jeg helt ærligt ikke.
Men hvordan holder den så?
Som sagt har jeg aldrig før købt en “dyr” neglelak, så jeg har ikke det store sammenligningsgrundlag. I forhold til holdbarheden så synes jeg at den er som forventet, den holder sig helt intakt i 2-3 dage afhængig af hvor meget opvask man laver. Det der dog gør en forskel for mig, er at den falder af rigtig pænt. Den falder af i små bidder, fra kanterne og ind, i modsætning til mange andre som falder af i store flader. Det betyder at jeg ofte lader den sidde i mere end en uge fordi jeg os godt kan lide det lidt sjuskede look. Dog synes jeg at top-coaten og lakken i det hele taget, tager mega lang tid om at tørre. Vi snakker en times tid. Det betyder at jeg tager det på sjældnere end jeg gjorde for nogle år siden, men jeg kan samtidig også godt lide at være tvunget til at sidde stille i en times tid.

Det andet jeg har på på disse billeder er en rød glimmer lak fra byK. De er også fri for de mest giftige stoffer. Jeg har ikke prøvet den før jeg fik lyst til at lave disse glitter lakker. Billederne er taget i fredags og i dag søndag morgen holder de stadig – måske ikke godt nok til close-up fotos af mine pølsefingre, men godt nok til at beholde på i skole i morgen.

ENG: My favorite red is from Kure Bazaar. It is made from 85% natural ingredients and without 4 of the most harmfull chemicals. To be honest I don’t know much more than that, but if you can get a product that is less harmfull, why not go for it. In my opinion it holds up like I expected 2-3 days perfect depending on what you use your hands for. It chips up really nicely, in small pieces, not big chunks – unlike polish I’ve previously had. So I keep it on for a week. The downside? It takes forever to dry, even though the label says something different. 

neglelak3Prøv lige at se hvor meget min orkidé går amok for tiden. Den har det super godt lige i disse måneder, måske fordi der er kommet varme på radiatorerne.

 

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • Hahaha, jeg er vild med, at du siger, det afhænger af mængden opvask 🙂 Og spændende indlæg ellers også – jeg bruger neglelak hver eneste dag, men har heller aldrig tænkt så meget over, hvad det egentlig indeholder. Det burde jeg måske begynde på.

    • @Linn – Det er altid opvasken der ødelægger min neglelak. 😉
      Tak – Det er i hvert fald et hurtigt skift man kan gøre for at skære ned på “hverdags kemi”