3 Small tips to a better flea-market experience

3 Small tips to a better flea-market experience

3 Small tips to a better flea-market experience 150 150 BedreMode.nu

15.06.20 nye genbrugssmykker2

15.06.20 nye genbrugssmykker3

Om sommeren elsker jeg at tage på loppe-markeder, men de sidste par år havde jeg lige som glemt det lidt. 1 fordi jeg fandt det overvældende, fordi loppemarkeder i København bare er meget større – 2 fordi jeg havde lavet lidt for mange fejlkøb gennem mine sidste teenage år. Fx havde jeg en pink fase da jeg var 19. Jeg var tiltrukket af alt der var pink eller en lille neon stribe på. Jeg kunne gå rundt på et loppemarked og blive tiltrukket af grimme plastik tasker og kjoler med en knal lyserød stribe lige midt på. Og hvis jeg var i særdeles godt humør, så røg det hele med hjem. Kun for at hænge i skabet, for når det kom til stykket så var det ikke en farve jeg rent faktisk gik med. Det samme skete med gul en enkelt sommer.

Men nu ved jeg heldigvis lidt mere om, hvad jeg rent faktisk bruger, og kan forsvare at købe. Samtidig ser jeg i dag et fejlkøb som et fejlkøb, også selvom det er fra et loppemarked. Jeg har været på en del loppemarkeder i København i år, og selvom jeg kun har gjort et nævneværdigt fund; smykkerne her på billederne, så har det alt sammen været gode oplevelser fordi jeg har holdt mig til disse tre indre råd.

15.06.20 nye genbrugssmykker

1 – Hav en plan i hovedet inden du starter.
Bestem dig for en bestem beklædningsdel, farve eller lignende. På den måde er man mere målrettet når man kigger stande og stativer igennem. Det betyder ikke at du ikke at du ikke finder alt muligt andet; for det gør man nemlig tit – altså finder noget andet end det man lige havde tænkt sig når man har en plan.
Min plan i år har været stribede ting og smykker. Jeg synes jeg manglede lidt smykker med et lettere sommer udtryk, og dem fandt jeg helt tilfældigt da min egen andelsforening holdt loppemarked. Så for 35 kroner kom halskæde og øreringe hjem til mig. Det er helt sikkert ikke dyre ting, men de kan bo hos mig ind til jeg bliver træt af dem. Jeg har fundet masser af godt stribet tøj, men intet der var perfekt. Tilgengæld har det været et sjovt kriterie, fordi det er let at finde noget, men svært at finde det rigtige. Så jagten er igang.

2 – Beslut hvor mange penge du vil bruge den dag.
Jeg tager sjældent på loppemarked fordi jeg mangler noget, så derfor er det vigtigt at jeg har bestemt et beløb. Det lyder for mig ofte 150 kroner. Det ved jeg at jeg kan få én lidt større ting for, eller et par små. På den måde bliver jeg nødt til at hænge den fine kjole tilbage for at gå en rundne og se om det virkelig er den jeg skal bruge mit “budget på”. Som det selvfølgelig altid er med loppemarkeder, så kan uheldet være ude, og nogen andre har købt det.

3 – Hav en ven eller veninde med.
Det er bare meget sjovere at have en at snakke med, og vise sine fund – samt få en second opinion. Jeg kan godt blive fanget af “ihh den er bare så fin den her”, men hvis min date ser helt mærkelig ud, er det ikke sikkert at det er tilfældet. Men hvis vi begge er vilde med noget, så er der nok mere noget om snakken.
Dog har jeg fornylig været afsted med en tysk veninde jeg ikke har set i en del år. Og sidst vi shoppede second-hand og lopper sammen var jeg inde i før-nævnte pink fase. Så hun blev ved med at hive rædsler frem, som jeg helt sikkert ville have faldet for før hen, men nu rynkede på næsen af. Hun fandt faktisk mit shoppemønster ganske kedeligt, fordi jeg er blevet ret kræsen med hvad der kommer med hjem af brugt tøj. Det gik dog godt til sidst da jeg fandt en skøn lyseblå skjorte. (se billede her på instagram)

Samme råd bruger jeg forøvrigt også i genbrugs butikker, og med mere end 10 dage hos familien i Jylland, forudser jeg at vi skal besøge et par stykker.

Hvad er jeres egne gode råd til loppemarkeder? Og endnu vigtigere – hvor findes de aller bedste af dem?

ENG: I have a long love for flea-markets, but some years ago that faded. I had recovered from a pink-fase (in which I was attracted to anything with pink accents) and had made a lot of bad buys that were never used. But this summer I have re-discovered that love, and that is due to 3 simple tips that I use:
1. Have a target; something you are looking for. Whether you find this item or not you will be more focused when looking through stalls. I have found this to be a great help, and my targets this summer were; stripes and 
jewelry. I got lucky with the last item and found this cute little necklace and earring set for almost nothing.
2. Have a set budget before you start. A fixed amount will help you be more selective, because you have to consider “is this what I want to spend it on, or is there something better around the corner”. This has helped me walk away from somethings that I didn’t absolutely love. But beware – it could be gone if you come back.
3. Go with a friend. I am always more easy to get exited when I am alone. But with a friend I almost always know that if we both love it, it must be good.
Would love to hear your flea-market tips as well!

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • Jeg har som regel også en plan for, hvad jeg vil kigge efter, når jeg er på loppemarked – ellers synes jeg det kan være svært at overskue. Jeg har ikke købt særlig meget tøj til mig selv på loppemarked, men jeg gjorde flere fund sidste år, som jeg var glad for hele vinteren og som jeg vil glæde mig til at finde frem igen til efteråret – f.eks. en strikkjole, en uldnedersel og en blazer i boucle. I år har jeg ikke været så meget på loppemarked, men når jeg har været afsted har jeg kigget efter ting til det hus, vi lige har overtaget – jeg har bl.a. fundet en fin magasinholder, fade jeg længe havde ønsket mig og gamle, fine krukker til haven.

    Mit yndlingsloppemarked er loppemarkedet i Holte – her er en fin kombination at private som sælger gode ting til gode priser og professionelle som har noget af det porcelæn jeg godt kan lide.

    • @Gitte – ih det lyder som nogle gode ting. Vi kunne også godt bruge en magasin holder. Jeg vil klart tjekke Holte ud 🙂