10 ting i December

10 ting i December

10 ting i December 150 150 BedreMode.nu

14.12.26 ti ting i december 2

14.12.26 ti ting i december 1Så er det tid til 10 random tanker for december måned. Som altid drejer de sig en lille smule om bæredygtighed, men også bare om mit liv. De er mere eller mindre vigtige – og vil denne gang selvfølgelig handle mest om jul.

1. Det er da helt umuligt ikke at blive glad når der er sne udenfor og ild i pejsen inden for. Også selvom røgen selvfølgelig ikke er vild god for luftmiljøet.
2. At læse hvor meget CO2 et julemåltid koster kan næsten få mig til at overveje en vegetarisk januar. Hvis ikke alle så at hoppe på eco-fashionista Stella McCartney’s populære #meatfreemonday
3. Jeg har fået et ekstra sæt af det skønne uld/silke undertøj i julegave, og elsker at gå rundt i det.
4. I december har jeg spist rigtig meget chokolade, og det er heldigvis et af de produkter man lettest kan få fairtrade.
5. Jeg får en hjemmestrikket cardigan af min mor til fødselsdag, og er allerede igang med at researche på hvor hun skal købe uld for at det er mest bæredygtigt. Jeg har dog en god ide om det 😉
6. I år stod den på hjemmelavede julegaver, og flere af dem havde et genbrugstwist i sig. Det gjorde alle glade. De var selvfølgelig pakket ind i avispapir.
7. Jeg har fået en “blogger” gave som er super lækker, men jeg kunne aldrig drømme om at omtale den, hvis jeg ikke kan finde ud af hvordan den er lavet.
8. Julemaden var i gamle dage baseret på at bruge alt fra den gris man slagtede. I dag smides der så meget ud. Det kan godt gøre mig sur at vi har en mentalitet “der skal ikke mangle noget”. (Men det er også lidt hyggeligt)
9. Lige som vi er færdige med en forbrugsfest, julen, starter den næste, udsalget. Hvor jeg synes jeg har udøvet mådehold til den ene, kan jeg ikke love at det bliverligeså til januar.
10. I december har jeg mest gået i tøj der ikke strammer på maven, og forudser at det fortsætter. Der må findes “bedre” bløde bukser til førnævnte januar begivenhed.

Del gerne jeres random tanker fra December. Hvis I ikke er ved computeren er det også iorden – faktisk nærmest beundringsværdigt! 

ENG: My 10 thoughts in December; 1 – Being happy for snow outside and fireplace inside. 2 – Depression when reading about how big CO2 emissions are due to christmas food. 3- Receiving an extra set of wool/silk underwear for christmas. 4 – Eating lots of chocolate in December, which is good because you can get it fair-trade. 5- I will be getting a home knitted sweater from my mom, and can’t wait to pict out local yarn. 6 – I made homemade presents and wrapped them in newspapers. 7- I got a “blogger present” but will not speak of it until I know how it is made. 8- In the old days christmas food was themed around using every scrap of a slaughtered pig – today food waste is high. 9- Just as we finish one consumer party, another one starts; SALE. 10- December came and I wore mostly clothes that weren’t tight around the stomach. I need more of that during the so called sale. 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer