10 i Januar

10 i Januar

10 i Januar 700 958 BedreMode.nu

aiayu i gården 4

blomster

Selvom måneden ikker er nær slut endnu kommer her ti tanker fra mit hoved. Mere eller mindre relevante for det overordnede tema, men alle ting jeg har brugt mere end 10 minutter på at tænke på siden sidst. Lige nu hænger mine blomster, men jeg synes også de er smukke når der er lidt gamle.

1. Nytårskrudt er egentlig en spøjs fornøjelse; vi bruger utrolig mange penge på at se nogle små gnister på himlen. Jeg tør ikke tænke på hvad de penge kunne være brugt til.
2. Supermarkederne konkurrerer lige nu helt vildt på hvem der kan sætte priserne mest ned på økologi. Det er da dejligt, men var det så  for dyrt til at starte med?
3. Apropros Økologi, så købte jeg for første gang en økologisk kokosmælk og den var skilt. Det var sikkert ikke økologiens skyld, men svært at overtale kæresten til at betale ekstra en anden gang så.
4. Vi har høns i gården og de går nu frit. Det er super hyggeligt.
5. Jeg får taget en masse grålige billeder lige for tiden, men kan egentlig godt lide det. Sådan er vejret og mit humør også.
6. To veninder der normalt ikke går efter bæredygtighed ift. tøj har tænkt at købe kjolen fra Vero Moda. Det er altid fedt at kunne inspirere, og alle skal jo starte et sted.
7. Jeg synes det kan være rigtig svært at snakke om hvad kvalitets tøj bør koste, og var derfor super glad over at Thea fra Ganske Enkelt havde taget debatten op med et personligt udgangspunkt.
8. Der er snart mode-uge, og det bliver spændende, men først holder jeg lige øje med en messe i Berlin som jeg overvejede (men droppede) at tage til, nemlig Green Showroom. Så forbered jer på lidt tysk mode i fremtiden.
9. I øjeblikket undersøger jeg de der tøj-bytte/låne koncepter lidt nærmere. Deres største problem er dårlige billeder, og der har jeg allerede lidt gjort mit.
10. Cardiganen er fra Aiayu’s forårs kollektion, og SÅ skøn. Desværre kun til låns og skal afleveres i dag 🙁
(11.) Tørklædet er fra H&M, og det kostede 30 kr. Jeg købte det fordi jeg bare lige havde lyst OG fordi der var et grønt Concsious skilt på (det er recycled polyester). Jeg er ikke helt stolt på det, men den slags “grøn branding” virker altså på mig.

Er der noget I kan relatere til? Eller send endelig jeres random tanker denne vej, og hav en god mandag.

ENG: 10 things I think about in January: 1: Newyears fireworks is a great waste of money. 2: Danish grocery stores are competing on cutting prices on organic goods. 3: I bought organic coconut milk and it was bad. Now I have a hard time convincing my BF that it is worth it. 4: We have chickens in our building’s yard (enclosed) and they now run free. 5: I am taking a lot of grey pictures these days, and liking it. It suits the weather and my mood. 6: To friends decided to buy a dress I featured on the blog. 7: How to talk about how much money quality clothes costs. A Danish blogger started this discussion in a good way. 8: Fashion week is coming up in Copenhagen, but I am also looking to Berlin these days because of the Green Showroom. 9: I am looking into online clothes sharing services right now, and their biggest problem is bad pictures. 10: The grey cardigan is from Aiayu, and is so great, but borrowed. (11) The scarf is cheap from H&M – but it had a green conscious tag and I got carried away. Can you relate, or feel like sharing your random thought?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
5 kommentarer
 • PIXELS OG POESI 19/01/2015 at 10:15

  Fyrværkeri er virkelig også en kæphest her.. jeg hørte der var blevet købt for 350 millioner kroner i Danmark til nytåret 14/15. Pengene er én ting, men jeg gad godt vide hvad det “koster” miljøet..

  Jeg er i øvrigt enig med dig ift. blomster – mine får altså også lov at stå længe, for jeg synes egentlig der er noget smukt ved dem, også når de ikke er helt friske.

  Jeg køber i øvrigt jævnligt øko kokosmælk (Irmas) og den har aldrig skillet, så på den igen 🙂

  • Fedt at du har det på samme måde. Ja både penge og miljø svineri.
   Jeg prøver øko kokosmælk igen. Helt sikkert en af de dage hvor der er 25% på alt økologi, så er der jo nærmest ingen forskel. Vi spiser meget kokosmælk her.

 • Skønt indlæg!
  Jeg er et af de skøre mennesker der lever næsten 100% øko (madvarer) og med fornøjelse betaler det ekstra. Jeg tror på at det gør en forskel at jeg (og ikke mindst mine unger) ikke indtager medicin og pesticide rester dagligt.
  Jeg bliver glad når jeg ser æblerne ligge rådne to dage efter jeg har købt dem, fordi jeg tænker hvorfor er de sprøjtede mon ikke det? Hvorfor rådner de ikke? hmmm
  Søger i stedet bare for at handle tit 😀
  Men hvis man skal vælge bare én ting ud man vil investerer i øko så sig til din kæreste at han skal gennem-google stråforkorter i brød OG fertilitet! 😀 Man begynder at købe øko rugbrød. Tro mig. Ha ha

  Bedste hilsner og tak for en fin blog
  Anne

  • Hej Anne. Tusind tak for dit skønne input. Jeg ved meget lidt om økologi ift. mad, men meget ift. tekstil. Det lyder til at du ved meget ift mad, og det er fedt! Og tak for tippet, da jeg i forvejen potentielt har nedsat fertilitet, tror jeg det kunne være noget der kunne skræmme ham (og der er ellers ikke meget for en light drikkende mand) – Og det er ikke det med holdbarheden der er en undskyldning for mig; nørrebro er jo spækket med butikker og vi er dårlige til madplaner så handler tit. Personligt behøver jeg ikke nogle skræmme eksempler for at synes økologi er en god ide – men kan på ingen måde prale af at være 100%. Men synes IKKE at det er skørt du er det.
   Jeg håber du læser med i fremtiden 🙂

 • Tusind tak for linket til indlægget og for til bidraget til, hvad der udviklede sig til at blive en rigtig god snak om kvalitet og holdbarhed!