10 grunde til at besøge Malmö denne sommer

10 grunde til at besøge Malmö denne sommer

10 grunde til at besøge Malmö denne sommer 900 1200 BedreMode.nu

Sidste weekend tog jeg en veninde under armen, og toget til Malmö. Et besøg til den svenske by havde længe været på to-do listen, og jeg glædede mig til at se hvad den havde at byde på. Uden de store forventninger kørte vi først i lufthavnen, og derfra til Malmö. En rejse der fra starten på nørrebro til slut tog halvanden time, og kostede os hver 150 tur/retur.

Jeg havde selvfølgelig øjnene åbne for bæredygtig inspiration og butikker – men fandt også en del andre grunde til at tage et smut over sundet. Dem vil jeg dele med jer i dag. Lad mig høre hvis I har flere anbefalinger til min næste tur?

1. Der er så kort over, at det næsten er synd at lade være

Som sagt tog det os 1,5 time hver vej. Og det var helt hjemme fra mig. Jeg forstår godt at så mange pendler denne tur.

2. Boliginspiration – svenskerne kan noget med boligtilbehør

Se bare på IKEA – selvom vi kan diskutere kvaliteten, eller om masseproduktionen af møbler gjorde noget godt for miljøet og vores forbrugsvaner – men svenskerne er gode til bolig, og det var hovedsageligt det vi kiggede på. Så hav en åben bolig-ønskeliste hvis du tager afsted (og et stort net i tasken).

3. Granit butikken

Granit: Södergatan 3, 211 34 Malmö

Jeg har sukket lidt over Granit’s ting på nettet, og var glad for endelig at opleve det samlede univers i butikken. De har en lille linje basistøj som alt sammen er “mega” bæredygtigt (3 forsk certifikater), og flere af deres bolig ting er i miljøvenlige materialer. Hele konceptet er faktisk bygget på et princip om omtanke, og så er æstetikken bare helt i top! Webshoppen sender ikke til Danmark, så det er bare med at komme over i butikken.

en tur til malmo 1

4. Smukt dekorerede vinduer

Flere steder var vinduerne dekoreret med fine tush streger eller smukke stil-lebens. Det kan København selvfølgelig godt hamle op med, men det er der ikke mange danske provinsbyer på samme størrelse der kan.

5. En by der både fungerer i solskin og regnvejr

Det regnede om formiddagen da vi tog afsted, og vi havde paraplyer med, som efter frokost blev lagt i en taske. Jeg nød dog turen alligevel, og synes sagtens man kan gå en tur langs kanalen selvom det regner. Samtidig tror jeg at det vil være endnu hyggeligere i solskin, for Malmö har en del åbne pladser, hvor kaffen kunne være skøn at indtage.

6. AB småland

AbSmåland, Södra Förstadsgatan 25/27, 211 43 Malmö

Endnu en butiksanbefaling. AB småland havde jeg læst om ovre hos Danica, og den skuffede ikke! Den store butik er både smukt indrettet, og varene er pæne og tilmed i høj grad bæredygtige – i hvert fald da det kom til deres tøj. Over etagen er inspirations/workshop lokaler, og jeg kunne godt tænke mig at komme igen til en af deres krea-dage.

7. Kanelbullar

Den svenske kanelsnegl som mere er en kanelsnurre, og som serveres med perlesukker på toppen. Den er så kliche at man måske godt kan spring over, men samtidig et symbol på en sveriges tur. Hvis man vil have den fulde turist oplevelse, så er det et must.

en tur til malmo 2

8. En by dekoreret med blomster

Rundt omkring på de mange små torve, var der store kummer dekoreret med blomster – det kunne københavn lære noget af. Selvom det sikkert kræver meget at passe, så synes jeg at blomster giver noget andet end træer og græs. Måske faldt jeg også bare for at gå rundt i en by, der ikke var pakket ind i konstruktion.

9. Det føles som “det store udland” fordi du skal have pas med

Da paskontrollen blev indført efter nytår, havde jeg ikke regnet med at det ville vare så længe. Nu ved jeg slet ikke om det har en udløbs dato. Men som endags turist giver det en charmerende rejse følelse at skulle have sit pas op ad lommen og vise det til det søde svenske politi. Jeg ville dog gerne have haft et stempel, og tror at folk ville klage mindre over den forlængede rejsetid hvis vi fik et eksotisk stempel i passet.

en tur til malmo 3

10. LUSH butikken

LUSH Malmö, Södra Förstadsgatan 23, 211 43 Malmö

Den sidste butiksanbefaling, men klart også en god grund til at tage over sundet. LUSH laver kosmetik, og hår/hud produkter af naturlige ingredienser, og så er flere af deres ting endda emballage fri. Jeg er helt vild med deres shampoo barer, som jeg købte en med hjem af. Jeg skulle hilse fra min søster (som lige har været på backpackertur) og sige at de er fantastiske rejsegaver.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
4 kommentarer
  • Thank you for this guide! It could`t have come at a better time. I`m not sure that a visit to Malmo would fit in our already busy schedule, but it sure sounds nice. Glad you mentioned the passport check, I would have never thought of that.

    • Glad you could use it.
      No-one expected there to still be passport checks at this time, but it’s a reality. You might also get checked when you enter Denmark if you come by train or bus (not if you fly in)
      It’s super weird and not something we’re proud of.

  • Du har helt ret, Malmø er en skøn by! Jeg har været så heldig at by lidt uden for Malmø et års tid og det var en rigtig fed oplevelse. Jeg savner at gå ture i Malmø 🙂