Ultimativ shoppeliste version 2.0

Ultimativ shoppeliste version 2.0

Ultimativ shoppeliste version 2.0 800 400 BedreMode.nu

Der er flygtige dagdrømme, og så er der rigtigt dybe drømme. Begge kan være materielle, og det er okay. Jeg har sorteret mine flygtige dagdrømme væk (flare jeans) og sat ord på mine dybe drømme. Sidste år lavede jeg en lignende liste, og selvom nogle ønsker går igen, så er nogle jo også blevet opfyldt, og derfor tænkte jeg at det var på tide med en opdateret liste. Denne gang vil jeg også komme med konkrete bud på, hvordan ønskerne kunne se ud, så jeg har noget at styre mod.

Det er ikke planen at mine ønsker skal opfyldes på et år, men det er noget at pejle imod. Samtidig er det et godt redskab til at få styr på al min stil-inspiration på pinterest, som jeg har brugt en del hen over vinteren.

Jeg vil bruge denne liste i to sammenhænge:
1 – til at prøve at spare op til de investeringer der ligger på listen
2 – som værktøj på sommerens loppemarkeder, hvor jeg let kan blive distraheret, men samtidig ved at chancen for et godt kup ligger.

Brede bukser

ultimativ shoppeliste 20 brede bukserJeg har sukket over sådan et par bukser i lang tid nu, og denne sommer må det absolut lykkes. Jeg vil måske give trendsales et skud, ellers ved jeg at Filippa K kan blive min redning, da jeg er vild med begge disse bukser. Navy buks eller sorte slacks fra Filippa K her.

Læderjakke

ultimativ shoppeliste 20 læder jakkeMin gamle “pleather” jakke er endegyldigt for lille. Jeg hev den frem til Fashion Week, og den kunne ikke lukkes; en sweater indeunder er helt udelukket. Jeg savner denne fashion stable i min garderobe, men vil helt klart gå efter genbrugs læder. Enten i form af en brugt sag, eller en af de smukke jakker fra Pele Che Coco, det danske mærke som syer jakker ud af genbrugslæder. Jeg har et godt øje til deres ruskinds model, som måske ikke er så god i regn, men virkelig smuk dyb sort. Læderjakke & ruskindsjakke fra Pele Che Coco her.

Chelsea Boots

ultimativ shoppeliste 20 chelsea bootsSiden jeg lavede mit indlæg med 7 bedre chelsea boots i efteråret, har jeg ikke kunne holde op med at tænke på dem. Jeg ved bare at det vil være mine go-to sko til enhver lejlighed. Der er to muligheder fra min kollage som stadig spøger; et par i vegansk læder som har en dejlig pris, og er pæne. Og et par i vegetabilsk garvet ægte-læder, som er fine, men ser meget smalle ud. Jeg har i mellemtiden fundet ud af at The Last Conspiracy laver den fineste støvle i hestelæder, og lavet i Europa. Det tiltaler mig, fordi hestelæder ofte går til spilde. Øverst fra Nine to Five, i midten fra Wills London, nederst fra the last conspiracy.

Wow – de tre første ønsker på listen er sorte. Måske skulle jeg holde op med at købe farver, og fokuserer noget mere på verdens mest basic farve.

Skjortekjole

ultimativ shoppeliste 20 kjoleDer er måske allerede flytte en eller to af netop denne type kjoler ind i garderoben, men jeg vil elske at tilbringe hele sommeren i dem, så derfor er det stadig noget, jeg har øjnene åbne for i genbrug eller på loppemarked. For mig skal de helst være enkle, blå og meget løse. Hvis du ikke er loppemarkeds typen, har jeg fundet to fine muligheder, som jeg selv ville elske at eje. Blå skjortekjole fra Kowtow eller hvid fra Armoire Officielle.

Lysegrå strik

ultimativ shoppeliste 20 strikØverst på listen i meget lang tid, og i november købte jeg garn så min mor kunne gå igang. Den er forhåbentlig færdig til efteråret – 100% slowfashion, og jeg glæder mig utrolig meget. Hvis den ikke var på pindene (og penge ikke var et problem) ville jeg vælge en luksus model fra Care by Me.

Tilbehør:
– Stort vævet tørklæde
– Sort enkelt bælte

Begge dele har jeg tænkt på længe, men de er ikke så sjove at købe. Bæltet er dog så meget et behov nu, at jeg er villig til at slække på mine regler, og finde et jeg bare kan bruge for evigt.

Det var min ultimative shoppeliste version 2.0. Du kan måske se at den er lidt kortere end version 1, men jeg er både blevet klogere, og har fået krydset nogle ting af listen. Fx ved jeg nu at jeg aldrig falder for sorte sneakers, og at en læderjakke er vigtigere end en trench coat – og stribede bluser har jeg heldigvis i overflod nu.

Hvad står der på din ultimative shoppeliste?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
8 kommentarer
 • Mange af de ting, som jeg har på min ultimative liste, er nogen jeg ikke som udgangspunkt går efter pt., fordi de er dyre. Det er ting jeg godt kunne tænke mig, når jeg engang er færdiguddannet og tjener ordentlige penge, men som jeg ikke synes er en realistisk/god prioritering lige nu, hvor jeg er på SU. F.eks. en bouclé jakke fra Iró eller et par Chloe Susanna boots – begge ting jeg har været vild med i mange år, men som jeg egentlig synes er for dyre. Det skulle ikke undre mig om jeg stadig ville synes det, når jeg tjener en fuldtidsløn.

  På det mere realistiske plan tror jeg at dette forår bliver tidspunktet hvor jeg endelig får købt mig en stribet Comme Des Garcons t-shirt, som også er én af de ting jeg synes har været for dyr for hvad den er, men på samme tid så har jeg endnu ikke prøvet en stribet t-shirt med et lige så godt snit som den, og jeg har ellers været igennem min andel. Så jeg er efterhånden nået et punkt hvor jeg har indset, at jeg lige så godt kan købe den og holde op med at tro, at jeg kan finde en anden der er lige så perfekt til mine ønsker.

  Derudover håber jeg virkelig at i år bliver året, hvor jeg får købt mig en pæn vinterjakke (uldfrakke) – jeg har “manglet” én de sidste 2-3 vintersæsoner, og det begynder at blive irriterende, men jeg er virkelig kræsen med den slags. Og så kunne jeg godt tænke mig at investere i noget langtidsholdbart strik – jeg er træt af at mine sweaters kun holder én sæson.

  Jeg er i øvrigt også vild med skjortekjolerne, men jeg kan simpelthen ikke få dem til at fungere til mig! Læderjakkerne fra pele che coco har jeg også kigget på, men jeg mangler ikke, og jeg tror ikke de fører min størrelse (det er efterhånden ved at være et meget udbredt “problem”). Ift. støvlerne, hvordan oplever du så holdbarheden og åndbarheden på fodtøj i vegansk læder?

  • @Betina det lyder som nogle gode ønsker 🙂 Jeg har aldrig prøvet trøjerne fra CDG men hvis det er dem der trækker, er det nok det rigtige valg.

   Jeg har kun prøvet “billige” fake læder støvler, hvor alt inkl foer også var “plastik”materiale og har derfor ikke stillet høje krav til åndbarhed. Det ene par som stadig har fået lov at blive i garderoben, kan jeg dog godt holde ud en hel dag, så jeg er ikke så bekymret der. Det er mere hvordan de holder år efter år, for de kan jo ikke plejes på samme måde som læder.

   • Jeg havde heller aldrig prøvet dem før sidst sommer, kun kigget på dem på nettet, og selvom jeg bruger mine stribede bluser meget synes jeg det var hul i hovedet til den pris. Men så prøvede jeg én på, og snittet er altså bare lige i øjet. Nu er det så bare et spørgsmål om, om jeg kan støve én op. Det er som om de er udsolgt konstant.

    Jeg tænker nemlig også meget ift. holdbarhed på vegansk læder – selvfølgelig vil der være nogle miljøgevinster ved at man undgår de effekter som dyreopdræt har, og selvfølgelig vil jeg helst ikke have, at nogen dyr lider, men på samme tid, så kan jeg jo se hvor længe mine læderprodukter holder (jeg har et par acne støvler der er på sit 5. år – and going strong), og det har jeg svært ved at forestille mig at et par i vegansk læder ville kunne. Altså er jeg lidt i tvivl om hvor stor gevinsten egentlig vil være i et livscyklusperspektiv. Jeg ville dog rigtig gerne høre dine erfaringer hvis du får købt et par – men det kan selvfølgelig blive en længere proces.

   • Hej Betina (som måske er hende der engang havde en blog der hed noget med pixel – der er savnet 🙂

    Jeg har også luret noget på den stribe, og som hos dig har prisen holdt mig lidt tilbage MEN i dag kan den fås med 20 % rabat hos AndPants (+ 5 procent mere oveni, hvis du tilmelder til nyhedbrev).Dog kun i dag så håber du ser min besked

    KH

    • @Maria – godt I kan hjælpe hinanden, selvom det strengt taget ikke går ind under mine regler for bæredygtig shopping, så har jeg skyndt mig at godkende din kommentar så Betina måske kan nå at se det 😉

    • Hej Maria – hvor er det sødt af dig altså (og ja, det er mig, så tak for de pæne ord også).

     Desværre har andpants slet ikke min størrelse – generelt kan jeg faktisk slet ikke finde den sorte i størrelse small nogen steder pt. Det kunne ellers have været lækkert med lidt rabat – når det er sagt, så er prisen noget skruet op hos Andpants – hos Henrik Vibskov koster de 100 kr. mindre 🙂

 • Nice list and it was no surprise to me that you put items on it that are on my wishlist as well. Those blue slacks, by FilippaK they are a dream (have you seen the “sustainable styles” section on their site, really happy with that!) A leather jacket is something I would really want, but I’m going to postpone that dream, because they are so expensive and I can definately live without one. On my list for spring summer are: sneakers (allbirds), a grey tshirt (the perfect one…), a navy long cardigan, a belt and mules.
  On vegan leather, I can say, after trying a vegan leather bag: it’s not for me. Although is has some advantages like price and water resistance, it doesn’t age as leather does. From that perspective, I find leather far more sustainable!

  • @Hanneke – No surprice to me either 😉
   Yes I have seen Filippa K’s section, and it is so lovely. Their aesthetic is exactly what Sustainable fashion needs!
   I hear you with vegan leather, and it is exactly my concern. I might still try if for shoes, but not for a belt that I want to keep my entire life.