Outfit: The best t-shirt I’ve ever had

Outfit: The best t-shirt I’ve ever had

Outfit: The best t-shirt I’ve ever had 700 958 BedreMode.nu

 Sponsoreret: T-shirt er modtaget som gave fra Enkel Basics for at teste.

enkel økologisk tshirt4T-shirt from enkel basics // Cardigan Tricotage – old (similar here)  // Shirt Secondhand // Jeans Cheap Monday – old (better option here)

Jeg har testet utrolig mange økologiske t-shirts, men mere eller mindre held, og min konklusion er, at de findes i lige så mange varianter som konventionelle t-shirts. De findes også i lige så mange prisklasser. Derfor har jeg heller ikke nogle argumenter for hvorfor man ikke skal købe økologiske t-shirts.

Da enkel basics kontaktede mig for at spørge, om jeg ville teste deres t-shirt, sagde jeg med det samme ja. De har en lille kollektions af kvalitets t-shirt, og jeg var interesseret i at mærke hvor gode de var. Egentlig havde jeg lidt haft den indstilling, at verden ikke havde brug for endnu et økologisk t-shirt mærke, og derfor spurgte jeg også åbent hvorfor verden havde brug for enkel basics. Jeg har haft denne t-shirt i snart et halvt år – meget længere end det egentlig er høfligt at have et gratis produkt inden betalingen (omtalen her på bloggen) falder. Men jeg ville være sikker på at den kunne holde, og at jeg havde brugt den tilstrækkeligt før jeg gav min dom.

Den bedste t-shirt jeg har haft

Det er en meget stor titel at give en helt almindelig grå t-shirt, men jeg synes virkelig at den tager prisen. De overordnede ting er på plads; den holder sig rigtig pænt i vask, den er dejlig blød og den går ikke ud af form. Og så er der de små detaljer som gør noget; den fine kurvede kant, og den perfekte løse, men ikke oversize pasform. Jeg kan ikke rigtig sige noget negativt om den, og der er få andre t-shirts jeg har haft det på samme måde med. Efter at have brugt den i et halvt år, har den været til vask i hvert fald 20 gange, og det er her omkring man begynder at kunne kende skidt fra kanel – eller hvad man nu siger.

ENG: I have tested so many organic t-shirts, but more or less successfully, and my conclusion is that they come in as many flavors as conventional t-shirts. When enkel basics contacted me to ask if I would test their t-shirt, I immediately said yes. They have a small Collection of high-quality t-shirt, and I was interested to see how good they were. 

The best t-shirt I’ve had – It is a very big claim to put on an ordinary gray t-shirt, but I really think that it takes the prize. The main things are in place; it holds up really nicely in the wash and it is soft. Then there’s the small details that make a difference; the finely curved edge and the right loose fit, but not the oversize fit. I can not really say anything negative about it, and there are few other t-shirts I’ve felt this with. I’ve had it for 6 months, so I think I should know by now.

enkel økologisk tshirtHer har jeg stylet den hel hjemme-casual, som er sådan jeg mest bruger t-shirt lige nu. Men i efteråret var den ofte alene under en strik eller blazer, og fungerede lige så godt. Til sommer bliver den skam-brugt under min læderjakke eller alene med oprullede ærmer og en nederdel.

Bæredygtighed

T-shirten er lavet i økologisk bomuld, og er lavet 100% i Tyrkiet. Det kan jeg godt lide når et firma oplyser, for det er ikke altid med, selvom det har stor betydning. Det betyder altså at det er noget nær lokal produktion, fordi alt kommer fra den samme region. På alle enkel’s t-shirts sidder der et lille rundt læder mærke i siden. Det har jeg dog ikke forstået, og det er ikke oplyst hvor dét kommer fra. Ærgerligt for et ellers gennemført produkt og produktion.

Enkel Basics

Bag firmaet står Maja Trolle (sammen med flere andre), som har mange års erfaring med at lave konventionelt tøj. I 2014 begyndte arbejdet med enkel basics, og i december ’14 og januar ’15 kørte hun sammen med sit hold en kickstarter kampagne, der heldigvis var succesfuld. Firmaet er bygget på helt at lave godt basis tøj, som kan blive ved forbrugeren i mange år. Der er heldigvis ikke kun t-shirts på tegnebrættet men også kjoler m.m. Hvis det hele har samme kvalitet, så glæder jeg mig til det, men jeg synes det er fint at starte et sted. Jeg håber at de laver endnu flere t-shirt designs, da jeg godt kunne tænke mig en der var rigtig oversize og en lille brystlomme samt en med v-hals. Så er mit behov nemlig totalt dækket ind.

Verden har helt klart brug for endnu et økologisk t-shirt mærke, hvis de laver lige så gode t-shirts som enkel basics. Faktisk er jeg blevet af den overbevisning at der er brug for præcis lige så mange forskellige økologiske t-shirt mærker som der er konventionelle. For det kan jo godt være at jeg har fundet én som jeg synes er perfekt, men det er ikke sikkert du er enig.

ENG: The t-shirt is made of organic cotton, and is made completely in Turkey. I like it when a company tell where the cotton is made, because they don’t always, although it is of great importance.  Behind the company is Maja Trolle, who has many years experience with making conventional clothes. In 2014, work began with enkel basics, and in December ’14 and January ’15 they had a succesfull kickstarter campaign. The company is built to make good basis clothing that can be used by customers for many years. Luckily more than  T-shirts are on the drawing board. If it all has the same quality, then I’m looking forward to it.

enkel økologisk tshirt3

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
10 kommentarer
 • Hej! Tak for en fin anmeldelse. Hvor er din fine strikcardigan fra? 🙂

 • Den er fin!

  Jeg kan bedst lide, at de går lidt mere op i halsen, så der er to modeller fra Acne, der vinder hver gang. Og så er der herremodellen fra Filippa K i økobomuld, der også er lavet i Tyrkiet.

  Ved du noget om Acne og bæredygtighed. Det skal nævnes, at de igen er lavet i Tyrkiet.

  • @Liselotte
   Jeg ved ikke noget om deres materialer, for det oplyser de ikke, men deres arbejdsforhold skulle vist være ganske OK.
   De er medlem af det der hedder Fair Wear Foundation, og der får de en rigtig god score. Jeg har faktisk tænkt at skrive om det på et tidspunkt, men altid kommet fra det fordi jeg aldrig selv har ejet noget acne.
   Læs mere her: http://www.fairwear.org/528/company/acne_studios/?companyId=16

   • Tusind tak for det, for jeg har købt en hel del derfra, fordi det passer mig rigtig godt. Og kvaliteten er super, især på udsalg;-)

    • Så lidt 🙂 Jeg må hellere prøve dem, for der må jo være en grund til at de er blevet så populære – ud over genial markedsføring

     • Jeg har ikke nogen kilde på det, men jeg hørte engang, et eller andet sted, at ACNE vist skulle være et af de bedre firmaer (tror så også netop det var ift. arbejdsforhold), men at det bare ikke er noget de skilter med som sådan (af uvisse årsager).

     • @Betina – Fair Wear Foundation siger netop at Acne har godt styr på deres arbejdsforhold, så det rygte er okay at sige videre. De er en respekteret selvstændig organisation.

 • What my name means 22/09/2016 at 20:37

  Hi there, I would like to subscribe for this webpage to obtain newest updates,
  thus where can i do it please help out.

  • The best way to subscribe, would be to do it via bloglovin’. I have a link in the top of the blog