CSR – alletiders fyld-word

CSR – alletiders fyld-word

CSR – alletiders fyld-word 700 958 BedreMode.nu

15.01.07 csr ganni 1

Hvis ikke et firma er klar til åbent og direkte sige hvad det er de gør som er lidt bedre, så får de 0 stjerner i min bog. For så kan det godt være at mode brancen generelt er på vej i den rigtige retning, og at der sker mere og mere godt. Men hvis ikke et firma er klar til at træde ud over dét, og har styr nok på deres shit til at fortælle forbrugerne åbent og tydeligt om det, så kan det være lige meget – i min bog altså (men nu er det jo også den du har slået op på lige nu)

Da jeg samlede nyheder om bæredygtig mode sammen igår, faldt jeg over en artikel inde på fashionforum.dk: CSR: Ganni er klar til næste niveau. “Fedt!” Tænkte jeg – de har nogle skønne designs, og jeg ville da elske at se dem komme lidt længere frem i bæredygtigheds kampen (jep, jeg synes det kunne være fedt, hvis firmaer kæmpede om hvem der var mest bæredygtige). Som altid skimmer jeg først artiklen, og jeg bliver helt blændet af alle de gange jeg ser den lille forkortelse. Hele 13 gange står der CSR i artiklen. Og så noget med strategi, fokus, implementering, supply chain m.m.

Nu ved jeg godt at fashion forum er en branche side, som almindelige forbrugere måske ikke læser, men hvorfor ikke prøve at forklare det så almindelige mennesker kan forstå det. Især fordi CSR, som er en forkortelse for Corporate Social Responsibility er et lige så flyvsk ord som Bæredygtig. Det oversættes til Virksomhedens Sociale Ansvar, og bruges i flæng om alle aktiviteter der er med til at gøre produktionen og virksomheden mere; ansvarlig, miljøvenlig, human osv.

Det er ikke fordi at jeg synes firmaer skal vente med at sige noget, før de har konkrete resultater. Men jeg synes godt at de kunne sige det mere klart. Der står i artiklen at Ganni gerne vil begynde at bruge en større andel af bæredygtige materialer. Det er konkret og positivt. Men også at de gerne vil arbejde tættere med deres leverandører og se om de lever op til “sund forretningsmoral”. Det er knap så konkret, og måtte i mine øjne gerne have lydt mere ala; vi vil gerne se på arbejdsforholdene hos vores leverandører og sikre os at de lever op til uafhængige standarter, undgår overarbejde og har sikre arbejdspladser.

15.01.07 csr ganni 2

15.01.07 csr ganni 3Lyserøde bukser fra Ganni – en udsalgsgave der får billed tid på bloggen, netop i denne anledning. Og en af yndlings sweatshirtsene fra A Question Of.

Når alt det sure er hostet op, så hurra for at Ganni (og 4 andre danske modebrands som artiklen også nævner) tager skridt i den rigtige retning. Vi får tit at vide at den danske mode brancen er en af de grønneste der findes, men det er svært at finde konkret information omkring hvad de enkelte brands gør. Jeg vil ikke føje Ganni til min liste over bæredygtige brands, men glæde mig til at følge med.

Jeg ved godt at det kan være mega svært at melde noget ud, hvis ikke alle forhold i virksomheden er tjekket igennem og 100 % bæredygtige, men for alle os forbrugere der gerne vil vælge med lidt mere omtanke, kan det være en jungle. Og jeg er sikker på at mange firmaer har langt bedre forhold – eller er ved at skabe det, end de fortæller. Og tænker meget mere over materialevalg ift miljø og holdbarhed end vi tror. Helt konkret (for det er jo det jeg efterspørger) kunne jeg godt tænke mig at firmaer som arbejder med dette har et mere detaljeret afsnit på deres hjemmeside, en lille note i deres hang-tags og fx en kort flyer liggende i deres butikker. Det skal selvfølgelig ikke begynde at være green-washing hvor de får sig selv til at se mere grønne ud end de er. Men den slags info ville være et skridt i retning mod at gøre det lettere at være en bevidst forbruger.

Hvordan har I det med Ganni? Det er jo blevet et utrolig populært brand de seneste par år. Og ændre sådan en udmelding jeres syn (positivt) på dem?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • Vejen til Birkin /Annette 07/01/2015 at 22:33

    Ja, det lyder da positivt, men jeg vil nu gerne se det før jeg tror det. Der er da også mange ting jeg gerne vil, men alligevel ikke kan opnå på grund af så mange ting.

    Lige mht Ganni så tror jeg det kan blive svært. Csr koster og jeg synes at de er ved at nå et prislejde hvor jeg ikke helt synes kvaliteten kan følge med, så…
    /Annette

    • @Annette – tusind tak for dit input 🙂 Jeg er også afventende, man kan jo altid håbe på at tage fejl, selvom jeg er meget enig med dig.