Outfit: More second-hand in my wardrobe please

Outfit: More second-hand in my wardrobe please

Outfit: More second-hand in my wardrobe please 700 958 BedreMode.nu

genbrugs bluse outfit2

genbrugs bluse outfit1Et af mine nytårsfortsætter var at få mere kvalitet ind i mit liv og særdeleshed garderobe, og gerne i form af genbrug. Derfor passer det perfekt at vise jer denne smukke sweater som jeg fandt i genbrug lige inden jul.

Når jeg besøger en almindelig genbrugs butik, har jeg en bestemt sektion, jeg altid besøger først; nemlig herre-sektionen. Her har jeg fundet nogle af mine yndlingsskjorter gennem tiden – og ofte var det ikke en gang herre-skjorter. De frivillige i sådanne genbrugs butikker ved nemlig sjældent rigtig hvad der er herre og dame mærker, men bedømmer mere på syn end på viden. Det kan også betyde at der dukker en rød Jack&Jones (Bestsellers herre-mærke) bluse op i dameafdelingen.

Disse “fejl” er der ingen der skal høre et eneste ond ord om*, for det er netop muligheden for at gøre sig gode fund. Selv hvis det ikke sker, er det godt lige at give herrernes afdelingen et kig; tit er tingene nemlig i meget bedre stand her. Det har især noget at gøre med at det var lavet til at holde til mere fra begyndelsen**.

Tilbage til outfittet – der stod jeg i kirkens korshær i Hadsund (et besøg værd hvis man er på de kanter) og fandt to skatte i netop herreafdelingen. Den ene var denne sweater*** som slet ikke har noget fnuller og bare passede perfekt. Jeg synes det er noget af et fund, og jeg tror vi bliver gode venner de næste par år.

Jeg glæder mig til at vise jer det andet genbrugsfund, og til at udforske mere genbrug i år. Jeg har planer om endelig at prøve at shoppe på trendsales?? og/eller de mere dyre genbrugs- og vintagebutikker. Der ligger en fin lille en på yndlingsgaden jægersborggade, og her ved jeg at jeg kan finde kvalitet.

Hvad er jeres bedste råd til at finde kvalitet i genbrugs forretninger?

ENG: When I visit thrift-stores I always visit the mens section first. Because I often find great quality, and the clothes are just made to last longer. One of the last days of the year, my mom took me thrift shopping, and I found this sweater in the mens section at my favorite thrift shop. I don’t even think it’s made for men originally. I has absolutely no pilling, and is a lovely quality. I also found a number of other pieces, my new years blouse included. This year I want to explore quality secondhand options more.

* Hvem bestemmer egentlig også hvad der er Herre og Dame tøj i dag, og kan vi ikke bare klæde os i det vi vil?
** At herre-tøj er bedre lavet er en sørgelig sandhed, som bunder i at man tror herrerne bevæger sig mere, og derfor slider mere på deres tøj. Hvis bare vi antog det samme omkring kvinder, så ku det være vi ku beholde vores tøj længere?
*** Jeg lover at få taget nogle bedre billeder meget snart. På disse ser det ud som om den overhovedet ikke passer på skuldrene, men det var fordi lige inden, så fjollede Emma og jeg rundt foran et kamera – og det var koldt – og jeg hev i mine ærmer for at varme mine hænder – get the picture?

genbrugs bluse outfit3

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
3 kommentarer
  • Du må uddanne mig i at kunne spotte den slags 😉

  • elsker herre afdelingen , fandt engang en 100% uld trøje til 10 kr. win , den er som ny og holder bare så dejlig varm her i sne og kulde.