Fødselsdag – hvorfor jeg startede en blog

Fødselsdag – hvorfor jeg startede en blog

Fødselsdag – hvorfor jeg startede en blog 700 958 BedreMode.nu

14.12.10 ny yndlingsnederdel

14.12.10 ny yndlingsnederdel2

I dag er det min fødselsdag, og derfor vil jeg gerne dele lidt om hvorfor jeg har startet denne blog, og hvad jeg vil. Men først en kæmpe tak til alle der har læst med, enten helt fra start eller bare de sidste par uger. Det er den største gave jeg kan få, at nogen læser med, og måske kan bruge det til noget. Det er stadig et forholdsvis lille forum, men jeg vælger at kalde det eksklusivt.

I starten af året ledte jeg efter en dansk hjemmeside eller blog, som lagde stor vægt på bæredygtig mode. På det tidspunkt var jeg allerede meget interesseret i emnet, og havde mere eller mindre valg, at det var den vej jeg ville gå henimod. Jeg læste designteknologi på KEA, og kunne se hvor giftig modebrancen kan være – og hvis jeg skulle,  se mig selv arbejde med mode en dag, så skulle det være “på en anden måde”. Derfor ledte jeg efter inspiration på nettet fra folk som havde lignende interesser – og jeg må indrømme at det var skuffende. Som jeg kunne se det, fandtes der ikke mange danske modeblogs, der udelukkende fokuserede på tøj med en bæredygtig eller grøn vinkel.

Jeg er ikke verdens største fashionista, og klæder mig meget mainstream. Måske ikke det bedste materiale for en personlig modeblog. Men jeg ved en masse om bæredygtig mode, og var interesseret i at vide endnu mere, samt have et output hvor jeg kunne komme ud med alt dette. Samtidig begyndte venner og veninder at spørge ind til hvor de kunne shoppe mere “grønt eller etisk”, og derfor startede jeg bedremode.nu.

Fra start var det vigtigt at det skulle være et visuelt univers, hvor billederne trak folk ind, og den lettere informative tekst var en sidegevinst. En af den slags blogs som jeg selv elskede at klikke ind på. Det vigtigste var at alt (i virkeligheden blev det til størstedelen) tøjet var mere eller mindre bæredygtigt. Jeg ville også gerne give ordet til seje mennesker som vidste mere end mig, eller måske havde andre syn på sagen.

Jeg ville nogle gange ønske at jeg havde startet en mere personlig blog, som handlede om, hvordan jeg selv greb omstillingen til et mere grønt liv an. Det ville på mange måder have gjort det lettere, men det var ikke det jeg ville. Der findes mange blogs der ude som gør det – og gør det godt.

Jeg har valgt at købestop og minimal forbrug ikke skal blive min tilgang til bæredygtigheds udfordringen. Ikke fordi disse tilgange er dårlige, og jeg både støtter og beundrer folk der begiver sig ud på den rejse. Jeg tror det ville være sundt for enhver. Men fordi jeg gerne vil arbejde i modebrancen, gerne vil være med til at producere tøj en dag, så bliver det ikke min vej. Jeg er for længe siden gået hjem fra den konventionelle forbrugsfest, men jeg vil blive ved med at lede efter den næste fest; den hvor vi tænker over produktionen, tager os tid i hvert led, gør os nøje overvejelser, men stadig skifter ud og nyder fornyelser og skiftende (i et behageligt tempo) mode.

14.12.10 ny yndlingsnederdel3Sweatshirt fra A Question Of, Gammel nederdel der fornylig er blevet genfundet i skabet, skjorte fra Kuyichi. Når det skal være behageligt og pænt, og sådan ser jeg faktisk også ud i dag – sweatshirt i løbet af dagen og på med skjorten til fødselsdags middag i aften. 

Jeg elsker at have den her lille blog og ønsker – som en hver blogger tror jeg – at den lige så stille vokser sig større. Jeg ved at jeg balancerer mellem oplysning og prædiken, og håber at jeg for det meste holder mig på den første sti. Det næste år bliver fedt, men også udfordrende, for der er en masse mere jeg gerne vil med det her sted. Jeg vil gerne fokusere endnu mere på den visuelle side, for at gøre både stilen og billederne har inde mere inspirerende. Jeg vil gerne gøre det lettere at finde shopping tips og link til bedre brands. Og så vil jeg gerne igang med igen at lave spændende interviews – dem ved jeg ikke om I som læsere dykker så meget ned i, men personligt giver det mig utroligt meget at snakke med disse inspirerende mennesker. Teksten arbejdes der selvfølgelig også hele tiden med, og jeg vil gerne fortsætte me dat finde en balance mellem den personlige tone og de mere oplysende/research baserede indlæg. Bloggen har altid, og vil fortsat hovedsageligt være med til at presse mig selv til hele tiden at blive klogere og bedre til at kommunikere omkring bæredygtig mode.

Jeg håber at I har nydt bloggen so far, og vil blive hængende. Det ville gøre mig utrolig glad hvis I ville smide en lille hilsen, og lidt om jer selv.

ENG: Today is my birthday, and thus I’d like to share a little about why I started this blog, and what I hope to do with it further on. At the beginning of the year I was very interested in sustainable fashion, and through my education in fashion and business, I had discovered that if I were to work in fashion, it needed to be in a different direction and not the conventional way. Thus I started to look for a danish site or blog that I could use for inspiration on sustainable fashion and shopping – and to refer my friends to, because they were starting to ask where they could shop more ethical. I didn’t really find the blog I was looking for, and even though I am not the biggest fashionista, I thought I could start one. And so this blog was born. Where I wanted appealing images and short, but informative texts about sustainability – in all of its shapes and forms. 

I sometimes wish I had started a personal blog, that was only my own record of how I tackled the transition to a more sustainable life, but that is not the case, and will not be – since so many others are doing that, and doing it well. I will however try to evolve bedremode.nu (which by the way means “better fashion now”). I want to focus on the visuals to create more inspiring outfits and photos. I want to make it easier to find sustainable brands through my site – and continue to balance being personal, and being informative and research oriented. Hope you will read through, and if you do, please drop a small HI in the comments.

 

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
4 kommentarer
 • Tillykke med fødselsagen, og tak for en god blog.
  Det er fedt at få lov at følge med i lidt af det du tænker omkring bloggen, og høre hvad fremtiden kommer til at bringe. Jeg glæder mig til forsat at læse med.

  God jul 🙂

 • Kære Johanne

  Først og fremmest tillykke med fødselsdagen! Derefter vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige det er en super flot og interessant blog du har fået lavet, og jeg læser dine indlæg med stor interesse. Jeg har været både glad og stolt over at du har valgt at vise ting fra mit lille mærke, og jeg håber du kommer på northmodern i januar selvom det er interiør/møbel messe 😉 Keep up the good work – god jul og jeg glæder mig til at læse mere fra din hånd til næste år! de bedste hilsner Camilla

  • @Camilla. Tusind tak for de fine ord.
   Jeg glæder mig også til at blogge endnu mere i det nye år, og håber måske vi kan finde ud af et lille interview om de smukke ting du laver.