Efterårs uniform med sweater og skjorte

Efterårs uniform med sweater og skjorte

Efterårs uniform med sweater og skjorte 900 1200 BedreMode.nu

bedremode-fall-uniform-1

Over de næste par uger vil jeg sætter fokus på nogle ny-tilføjelser til min efterårs garderobe, og sammen med dem har jeg sammensat 5 outfits som repræsenterer min efterårs uniform anno 2016.

Hvert outfit har en grund DNA, som er mulig at genskabe med mange forskellige stykker tøj. De 5 uniformer skal hjælpe mig til at blive hurtigere til at få sammensat et outfit hver morgen, og give mig en større ro, når jeg igen føler at jeg gentager mig selv.

Jeg tror nemlig på at gentagelser en en stor og vigtig del af en bæredygtig garderobe. At eje tøj som giver glæde igen og igen, og som har både en visuel og material kvalitet, som gør at det kan bruges igen og igen og igen.

bedremode-fall-uniform-2

OUTFITTETS DNA

Dette outfit består af tre simple dele, som let kan skiftes ud med andre stykker tøj i skabet, og derfor er det spændende at dykke ned i outfittets DNA:

KORT SWEATER: Jeg har et stort antal sweatre, som alle kan bruges på denne måde, nemlig ud over en skjorte. Det vigtigste er at de ikke er alt for lange, så skjorten kan få lov at kigge frem forneden. Denne sweater er speciel fordi den også har korte ærmer, men en anden sweater kan opnå samme look med opsmøgede ærmer.

SKJORTE: De klassiske skjorte er dominerende i min garderobe, og derfor er det rart at se den i en vinter sammenhæng. Jeg holder af at den kan ses under blusen, og gerne omkring håndled også. Forskellige sweatre kræver forskellige skjorter, så prøv dig lidt ad.

JEANS: Det kan nemt blive lidt tungt på overkroppen, så derfor synes jeg at stramme jeans passer bedst her. Det giver ro og mulighed for at de forskellige lag kommer til sin ret.

Outfit: Frakke i genanvendt uld fra Skall Studio / Llama sweater fra Aiayu / Skjorte fra genbrug / Jeans fra H&M Conscious/ Støvler i vegetabilsk garvet læder 

bedremode-fall-uniform-3

GRØN SWEATER HVER UGE

Siden I har hilst på Brigida, vil jeg ikke sige så meget mere om denne sweater, ud over at den bare er genial. Jeg anser den som ny i efterårsgarderoben, selvom jeg købte den tilbage i August. Den er på hver uge, og gerne flere gange. Faktisk så meget at jeg nu overvejer om folk tror jeg ikke ejer andet.

Men jeg har lovet mig selv at være stolt af at køre gentagelses stilen. Det er jo sejt at have fundet noget, man er så glad for at det er på hele tiden. Og som tilmed passer godt sammen med en masse ting jeg allerede ejer.

bedremode-fall-uniform-1-bonus-points

Bonus point for vind i håret

Efteråret er jo kommet, og det betyder også blæst. Jeg synes det er så hyggeligt, men det gør det også lidt sværre at tage billeder 😉

Har du nogle uniformer som du kan kopiere igen og igen?

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
2 kommentarer
  • Det er et super flot sæt, jeg synes det klæder dig rigtig godt. Og jeg er fuldstændig enig i, at det at være bæredygtig i allerhøjeste grad handler om, at man bruger sit tøj (og sine ting) igen og igen og igen. At man er glad for dem, passer på dem og ofrer dem omtanke. Det værste vi kan gøre (og det er jo lidt det, der er sket) er at vi bliver fremmedgjorte fra vores ting, tager dem for givet og kaster dem i skraldespanden, når vi ikke længere synes de er sjove (eller in eller moderne eller årets farve/materiale/snit). Når vi stopper med at sætte pris på vores ting, stopper vi også med at bekymre os om, hvem der har lavet dem eller hvor materialet kommer fra eller hvordan vi skal få det til at holde længe. Nogle af mine venner bliver seriøst overraskede hvis jeg fortæller dem, at det er mennesker, der syer deres tøj – de tror det er maskiner. Det er i fremmedgørelsen, at glidebanen starter (i min ydmyge sociologiske mening ;-)).

    PS. Det er længe siden jeg har opdateret min egen blog, men nu ligger der endelig et par nye indlæg igen. Jeg håber du vil kigge ind 🙂 http://www.medtankepåting.com

    • Tusind tak for de søde ord Mette 🙂

      Jeg hoppede da straks forbi din blog, og dejligt at du er kommet igang igen. Håber du holder ved 🙂