All the basics

All the basics

All the basics 700 958 BedreMode.nu

14.09.24 all the basics

 

1: Gina Tricot, organic cotton, 99 ,- // 2: Base Range, organic bamboo, 285 ,- // 3: The World/Neutral, organic cotton, 500 ,- // 4: H&M, lyocell, 129 ,- // 5: Tightology, wool/nylon blend, 122 ,- // 6: Base Range, organic linen, 165 ,-  // 7: H&M, organic cotton blend, 99 ,- // 8: People Tree, organic cotton, 380 ,- // 9: Aiayu, alpaca/nylon blend, 179 ,- // 10: Base Range, organic linen, 469 ,- // 11: H&M, organic cotton, 80 ,- // 12: Tightology, wool/nylon blend, 199 ,- // 13: Underprotection, bamboo, 250 ,-

Når man er i sommerhus, så er det altså ikke det fine tøj der ryger på, nej snarere bruges en hel dag i t-shirt og leggings. Uden skam. Hvis der er én ting, det ikke er svært at få bæredygtigt, er det basis tøj, og med basis mener jeg lige nu, alle de lag man har inden under. Alle de lag man har på hver dag.

Jeg har sammensat en lille kollage med basis i fokus. Da jeg startede bloggen var kollager ellers noget af det jeg havde tænkt at den ikke skulle indeholde, men jeg synes de er sjove at lave, giver et god overblik, og så bliver det taget godt imod. Denne er meget grå, sort og hvid. Men sådan er mine inderste lag altså meget tit. Det er en blanding af ting fra firmaer som mest går op i bedre materialer (som regel highstreet butikkerne) og mærker som er mere gennemgribende bæredygtige.

Den lette løsning er selvfølgelig at gå i H&M eller Gina Tricot og købe deres økologiske (eller tencel/lyocell) produkter, men der er også flere muligheder. Selvom jeg ikke selv er bleg for at gøre dette! Faktisk kom inspirationen til det her indlæg fordi jeg mangler strømpebukser, og var lidt for tæt på bare at putte to par i kurven, da jeg alligevel var i fakta at handle.

Bomulds t-shirts er helt klart en af de ting jeg ikke kunne finde på at købe konventionelt længere. Det samme gælder faktisk for de fleste basic bomulds ting. Men fx er jeg mest til blødt blonde undertøj (ups nu ved hele internettet det) og det har jeg endnu ikke fundet bæredygtigt og inden for budgettet.

Mens jeg lavede denne kollage, lagde jeg mærke til at jeg er meget tiltrukket af ting fra Base Range. Jeg har aldrig selv haft noget derfra, så hvis nogen derude har nogle erfaringer med det, vil jeg vildt gerne høre dem? Tror nu nr. 10 kommer på ønskelisten uanset.

ENGLISH: It is not hard to find sustainable options for basic wear. With basic I mean all the things you wear underneath every day. For me, the perfect color palette for my basics is, grey, white and black. It can be quite easy to just choose the “better” alternatives from the hughstreet brands, and there is nothing wrong with that. I do it too. But there are also other options. I have chosen a mix of highstreet picks, where they usually just focus on better materials, and other options from more all-round sustainable brands. T-shirts and other cotton basics are somethings I could not buy conventionally anymore, but there are still some things I cannot find sustainable in budget. But these things are all great options – for me 🙂 Hope you like.

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

johanne

Jeg blogger om mode og bæredygtighed.

All stories by : johanne
8 kommentarer
 • PIXELS OG POESI 24/09/2014 at 08:02

  Hvad med Underprotection? Deres undertøj er lavet af bambus, og er lidt mindre basis en f.eks. Baserange. Og så holder det rigtig godt og kan tit findes på tilbud.

  • Nr 13 er en trusse fra underprotection. Desværre har jeg prøvet deres bh-er og de dur ikke til mig. Ellers er jeg vild med deres kvaliteter.

   • Men har du prøvet flere af deres bh’er? De laver dem jo i forskellige materialer og snit. Den her: http://www.underprotection.dk/collection/5-outlet/407-g-favorite-bra-black/, som jo er meget basis-orienteret, er virkelig god og rar at have på. Og man kunne måske også skrive til dem, og efterlyse flere bløde blonder? 🙂

    • @Ida – jeg har faktisk kun prøvet to modeller for at være ærlig. I foråret i Magasin og igen her til sommer. Har ikke tænkt over at efterspørge 🙂 Men bambus blonde kunne da være nice. Har du da gode erfaringer med dem? Jeg synes undertøj er så utrolig svært, og jeg vil helst i en butik og prøve en masse forskelligt.

 • Ganske Enkelt 24/09/2014 at 13:30

  Jeg sidder i skrivende stund i mine sweatpants fra Base Range. Rent design / snit-mæssigt er de perfekte – er sindssygt glad for deres pasform, detaljer osv. Det fejler virkelig intet! Bomuldskvaliteten er dog middel efter min mening. De er lavet en lidt “langhåret” bomuld, hvis det giver mening. Det betyder, at de efter ca. 10 ganges brug eller lignende har fået lidt fnulder på bagdel og inderlår. Indfarvningen er desunden sådan, at de nu fremstår mere mat sort. Dvs. alt i alt er mine sweatpants altså ikke helt så skarpe som fra starten af. Jeg har passet rigtig godt på dem, da de har kostet 80 euro, men de fremstår altså en smule brugt allerede.

  Jeg tænker dog, at en indfarvning og en fnugtrimmer vil kunne holde liv i dem i lang tid fremover. Og alt i alt er jeg glad for dem – designet er nemlig i top 🙂

  • @Ganske enkelt- Det er godt at høre – hvis designet holder kan man tilgive meget. Jeg overvejer deres hør-kvaliteter. Fnulder på bomulds jersey synes jeg er svært at komme uden om, men træls hvis det er meget.

 • Julie / It’s My Passions 27/09/2014 at 11:11

  Basis kan man aldrig få for meget af 🙂 Især nr. 10 er så fin!