Fremhævet Guides

Min ærlige anmeldelse af Organic Basics undertøj

Reklame fordi produkterne er modtaget i gave. Alle links er reklamelinks*

Her kommer den – meget forsinkede – anmeldelse af Organic Basics‘ økologiske undertøj. I ved det ikke, men den har været længe undervejs. Jeg mødte brandets PR person i januar, og fik tilsendt en start pakke som det var meningen jeg skulle blogge om i februar. Men så blev jeg overvældet af kickstarter kampagnen, som nogle af jer måske kan huske. Og så blev jeg syg i marts. Og så gik tiden ligesom også. Men i alt den tid brugte jeg faktisk undertøjet, og nu føler jeg virkelig at jeg kan give min meget ærlige og uforbeholdne mening.

Vil I høre den?

Først, bæredygtighed!

Hvor bæredygtige er Organic Basics? Jamen de er selvfølgelig økologiske, og bruger endda GOTS certificeret økologisk bomuld hvilket er et kæmpe plus i min bog. Så er de også ganske gennemsigtige når det kommer til deres fabrikker, og i GOTS certificeringen ligger jo også nogle standarter for arbejdsforhold – så på den produktserie jeg prøvede, vil jeg sige alt i alt ret bæredygtige.

Så har de også en silver tech linje, og jeg kan lige så godt sige det up-front; jeg stoler ikke helt på sølv og andre metaller i tøj… Og metal er aldrig særligt bæredygtigt. Men det er stadig 82% øko bomuld.

Og så er der deres nye invisible kollektion. Den kunne jeg rigtig godt tænke mig at prøve, og der består produkterne af 82% genanvendt polyester.

Så alt i alt; Jeg vil kalde det bæredygtige undertøj!

Det bedste først; deres BH

Faste læsere vil vide at jeg er stoppet med at bruge BH, hovedsageligt fordi jeg har haft lange perioder med en del kropsligt ubehag, og jeg bare ikke fandt det særligt behageligt at gå med det. Og da jeg først fandt ud af at jeg ikke behøvede, så har jeg ikke gjort meget for at lede efter en behagelig BH som passede mig.

Derfor var jeg lidt skeptisk da jeg fik denne tilsendt, men jeg er blevet meget positivt overrasket. Pasformen er perfekt for mig, og jeg kan holde ud at have den på næsten en hel dag. Kæmpe Win! Den kan derfor varmt anbefales. 5 ud af 5 stjerner.

Trekants BH’en fra Organic Basics koster 249,-

Og så det værste; sokkerne

Ja vi kan lige så godt få det overstået; deres strømper var håbløst dårlige, undskyld mit sprog. Jeg sværger til URU’s solo socks, og ikke kun pga farver men også fordi de er stramme nok og aldrig laver ål i støvlerne. Det gjorde disse strømper fra dag 1. Og de fnudrede også.

0 ud af 5 stjerne, så lad os rykke videre.

Stramme briefs – måske er de faktisk bare for små?

Jeg fik også to par af deres lækre briefs. Hvad strømperne mangler i stramhed, har disse trusser det i den grad. Jeg synes faktisk umiddelbart at de sidder okay (og nej I får ikke billeder) men elastikkanten er meget stram. På dårlige dage synes jeg den gør ondt, og på gode dage er jeg bare irriteret over at det giver mig muffintop.

Men jeg har intet at udsætte på kvaliteten her, for de er i virkelig lækkert materiale, og jeg har da også brugt dem nok til at vaske dem en del gange siden februar, og kan derfor kun sige at de er god kvalitet. Men jeg er mere til trusser der ikke strammer og opdeler mine bløde hofter. Så derfor vil jeg vildt gerne prøve deres invisible linje, fordi det virker til at være mere min kop te, og hvis kvaliteten er lige så god tegner det godt. Deres øko bomulds briefs får 3 ud af 5 stjerner.

**UPDATE: Jeg har nedjusteret anmeldelsen fra 4 til 3 stjerner. I er så mange der har kommenteret at de også er for sramme til jer, så det er åbenbart en ting og ikke kun mig.**

En 2-pak med briefs i økologisk bomuld koster 229 ,-

En 2-pak med briefs i genanvendt nylon koster også 229 ,-

Rigtig solid t-shirt

Jeg fik også en enkelt af deres t-shirts, og den har jeg brugt flittigt hele sommeren. Den er tilpas stram/løs og passer perfekt. Pasformen er som den er, hvilket vil sige ret standart med crew neck. Normalt er jeg til lidt dybere udskæring og løsere t-shirts men denne fungerer rigtig godt, især under andet.

Af den grund kunne jeg sagtens se mig selv købe endnu en af disse med tiden, men jeg tror der går et par år før den bliver brugt op. 4 ud af 5 stjerner.

Den sorte t-shirt koster 229 ,-

Har du overvejet at købe det økologiske undertøj fra Organic Basics, så kan jeg kun sige go for it! Det er god kvali, og et meget ærligt produkt.

Hvis du køber gennem mine links, så får jeg procenter af dit køb. Du betaler ikke mere, men jeg tjener en lille skilling på det.

Hvad synes du om denne slags ærlige anbefalinger? Er det noget du vil se mere af?

Hvis du vil have meget mere BEDRE MODE, kan du følge mig på instagram, eller aldrig misse et indlæg ved at følge med på bloglovin'.

Relateret indhold

20 kommentarer

 • Besvar
  Benedicte
  13/09/2018 at 09:15

  Jeg har længe overvejet at købe fra Organic Basics, og efter dette indlæg bliver jeg stensikkert nødt til at købe nogle af deres produkter!
  Jeg synes, du formår at reklamere for brandet på en virkelig fin måde, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at du fortæller din ærlige mening – virkelig godt arbejde:D

  • Besvar
   johanne
   13/09/2018 at 10:07

   Dejligt at du kunne bruge anmeldelsen – synes helt sikkert du skal prøve dem, men overvej lige hvor stramme du kan lide dine underbukser 🙂

 • Besvar
  Kirstine
  13/09/2018 at 11:09

  Hvor sjovt! Jeg er virkelig glad for deres strømper (men har de sidste mange år også bare købt de der knitrende fra Kvickly …), mens BHen strammede og var ubehagelig. Måske er du bare de der fem cm tyndere end mig? 🙂

  • Besvar
   johanne
   13/09/2018 at 12:43

   Det er jo så forskelligt, men jeg er altså til super stramme strømper (modsat mine præferencer for underbukser åbenbart)

 • Besvar
  Living with Less
  13/09/2018 at 12:23

  Har længe luret på bh’en men er i tvivl om de egner sig til mine (store) bryster. Hvordan er bh’en i øvrigt i størrelsen, synes du?

  • Besvar
   johanne
   13/09/2018 at 12:45

   Jeg har en D-skål, og synes generelt at trekants BH’er er for små, men jeg har denne i str L og synes at den er rigtig fin i både skål og omkreds.

 • Besvar
  Rebecca
  13/09/2018 at 12:41

  Jeg er helt vildt med de ærlige anmeldelser – det virker mere troværdigt og mere som en ægte vurdering frem for reklame (“sell-out”) når du også påpeger det der ikke fungerer.

 • Besvar
  P
  13/09/2018 at 18:41

  Så fedt med den ærlige anmeldelse!
  Jeg har selv nogle Silver Tech produkter –
  er ikke så glad for strømperne- de skulle jo forhindre lugt(i hvert tilfælde på kort sigt) og det syntes jeg ikke de formår i sko, hvor fødderne får det lidt varmt.

  Men er til gengæld super glad for deres T-shirt som kan bruges mange dage uden lugtgener.

  Har samme oplevelse med trusser. Tror måske man skal købe et nummer større end man normalt bruger.

  • Besvar
   johanne
   14/09/2018 at 11:00

   Dejligt med lidt inputs til deres silver tech linje. Det er sgu nok også lidt svært at holde sokker lugtfrie i et lukket miljø, men super at t-shirten holder hvad den lover

 • Besvar
  Liselotte
  14/09/2018 at 00:00

  Jeg havde luret, at jeg ville hade deres underbukser p.g.a. størrelsen …
  Men de tre bh’er, som jeg købte, hader jeg også.
  De er alt for tykke i stoffet, sidder rent ud sagt elendigt (og jeg kan faktisk trods alder bruge trekants-bh’er), og de er så triste i forhold til dem, som jeg har fra COS og Bodas.

  De er dumpet i projektet at gøre bæredygtigt undertøj tjekket👎🏻

  • Besvar
   johanne
   14/09/2018 at 11:01

   Sådan er kroppe jo heldigvis så forskellige. Jeg føler mig netop tjekket i deres BH, fordi den har det mere fylde og hold end de fleste andre.

 • Besvar
  Katrine
  14/09/2018 at 09:37

  Super fedt med ærlige anmeldelser. Jeg har også deres trusser og de er mega stramme i elastikken – ikke fedt.

  • Besvar
   johanne
   14/09/2018 at 11:00

   Nej men der er vel nogen som kan lide det?

 • Besvar
  Tanja
  16/09/2018 at 09:38

  Nu er det et par år siden jeg prøvede OB’s trusser og strømper, så måske kvaliteten er blevet bedre, men jeg var ret skuffet over elastik-kanterne i trusserne. Efter et par måneder begyndte elastik-kanten omkring benene at ‘trevle’ hvilket dels er irriterende og dels overhovedet er bæredygtighed for mig – jeg forsøger at købe ting i god kvalitet som kan holde længere. Derudover havde trusserne i str L et ‘separat’ elastikbånd i taljen som snor sig – på en eller anden måde også mens jeg har dem på… Men du har trods alt testet dem over noget tid, så måske kvaliteten er blevet bedre.

  • Besvar
   johanne
   16/09/2018 at 14:14

   Hej Tanja
   Som du kan læse er jeg ikke fan af strømperne.
   Din oplevelse med trusserne lyder dog meget forskellig fra den jeg havde – godt nok er der en seperat elastikkant, men jeg kan ikke se hvordan den skulle kunne sno sig når den er så stram – og jeg har også vasket dem mange gange hvor det aldrig er sket. Måske er det et tidligere problem de har fået styr på…

 • Besvar
  Kia
  25/09/2018 at 17:02

  Jeg har lige købt en pakke med tre bh’er, og er sådan set glade for dem, men jeg synes det er lidt akavet at syningen får det til at se ud som om man har konstant stive nipples. Er jeg den eneste der oplever det? 😀 Og er der nogen der har erfaring med om det går væk over tid når de bliver lidt blødere?

  • Besvar
   johanne
   26/09/2018 at 07:04

   Spændende. Det er ikke et problem jeg har – de er godt fyldt ud.
   Men jeg er samtidig heller ikke “sart” med om man kan se sådan noget. Free the nipple 😉

 • Besvar
  Emilie
  05/10/2018 at 15:06

  Jeg har faktisk overvejet, om jeg skulle bestille fra Organic Basics næste gang det blev nødvendigt med lidt undertøj og strømper. Men det lyder lidt som om, at der ikke er meget at komme efter, hvis man ikke er til BH’er uden bøjle.
  Dog vil jeg lige nævne, at min kæreste er super glad for deres boxershorts og strømper til mænd! De holder rigtig godt og stoffet falmer ikke, som noget sort tøj gør med tiden.

 • Besvar
  Nanna
  04/11/2018 at 17:54

  Hej Johanne. Kan du uddybe hvorfor du ikke stoler på metaller i tøj? Jeg har hørt andre sammenligne det med kviksølv (det var vist en overdrivelse fremmer forståelsen-kommentar) Men hvis det ikke godt for kroppen/miljøet hvor vil organic basics så bruge det?

  • Besvar
   johanne
   05/11/2018 at 08:45

   Hej Nanna
   Jeg må indrømmet at det ikke er 100% underbygget af viden, men mere et forsigtighedsprincip. Jeg kan huske da Nano-partikler kom frem, der var alle helt crazy med det, men senere kom det frem, at de små partikler hoppede uhensigtigsmæssige steder hen, og nok ikke var så sunde. Jeg kan nu se at de også har opdateret deres materiale til 2.0 standart, og den har et Bluesign certifikat, hvorimod de i deres 1.0 kun sagde at det levede op til REACH standarten, hvilket er lov-krav og det minimum som ALLE produkter i EU skal overholde. Bluesign er et af de skrappeste certifikater for skadelige stoffer i verden, og det gør mig rigtig glad at de har opdateret det.
   Derfor vil jeg række ud efter Organic Basics igen og høre om jeg må teste deres silvertech 2.0 linje, og lave en opdateret anbefaling efter at have læst mere om deres nye forbedringer.

  Skriv en kommentar